Hogyan osztod be az otthoni munkákat? (beszélgetés)
.... hát igen, erről álmodna minden nő! :o)
**
... én 3/4 5-kor kelek, van 45 perc ami csak az enyém, zuhany, torna/tánc. 1/2-6-kor ha szükséges lerohanok a boltba... elkészítem a reggelit a gyerekeknek (ma pl. almáspalacsinta fahéjjas porcukorral)... megcsinálom a tízóraijukat... elpakolgatok a lakásban. 1/2 7-kor felpuszilom őket... 3/4 7-kor elrohanok dolgozni. Du. 4-kor haza. Ilyenkor szoktam főzni másnapra (otthon ebédelősek a gyerekek), csak az aprókával kell tanulnom az új tárgyakat, úgy mint fizika, kémia, földrajz, biológia.. hja, és a német... utána táncolunk kicsit a lánykával... esti rendrakás, lotyogás, vacsi, fürdés, alvás. Hétköznap otthon nem tv-zünk, nem számítógépezünk, így marad idő mindenre. :o)) A gyerekek 9-kor már alszanak iskolaidő alatt, én se sokkal később kerülök ágyba. :o)
Mekkorák a gyerekek?
Én is napi 8 órát dolgozom, de nem nagyon volt ilyen gondom (persze voltak olyan időszakok, amikor összecsaptak a hullámok :o))... pedig a gyerekek csak 2. osztály félévéig voltak napközisek. hjó, nincs is 3 szintes házunk, hanem csak 2,5 szobás panel. :o)
Össze-vissza, éppen ami az eszembe jut.
Néha meg egészen összeszedett vagyok.
Kb így.
Egyszerre mindent, csak én látom át a dolgokat.
A nap végére minden a helyére kerül, de addig senki ne csöngessen be!
Van 1-2 alapállás:
-- A mosógép nem állhat.
-- Kaja legyen időben
-- Mi az amit csak adott időben lehet elvégezni?
-- Fontossági sorrend.
-- S kétnaponta főzni, így elkerülhetőek a torlódások.
De nem biztos, hogy jól csinálom.
Erre szokták mondani a nyugdíjasok, hogy soha nincs idejük semmire. Az tény, hogyha az ember otthon van huzamosabb ideig, akkor hajlamos arra, hogy lelassuljon, és ez lehet az oka annak, hogy lemarad egy-két munka a betervezettből.
Azt hiszem buzaskata, tőled pedig igencsak lehetne tanulni!!!
Nahát, ilyenek vannak? Praktikák. Érdekes.
Tőlem nem sokat tudnátok ellesni, max, hogyan kell 20 perc alatt szülinapi tortát készíteni.
:DDD
Szia!
Nekem tetszik a módszered. Én minden reggel eltervezem, hogy mit akarok/kell megcsinálni, de nagyon ritkán jön össze, pedig itthon vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Gyantázógépet szeretnék venni otthoni használatra, tapasztalatokat szeretnék kérni, hogy ki hol vette, mennyiért, hogyan vált be?
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- A munkahelyemen vettek fel a helyemre új személyt, hogy én más munkákat kapjak. Csak én érzem rossz előjelnek?
- Otthoni nyelvtanulás. Ki hogyan? Esetleg nyelvvizsga a végén....
- Otthoni arctisztítás hogyan?
- Tapasztalat otthoni vibrációs trénerről, megosztod velem?