Hogyan oldották meg a gyermek ballagását azok, akik elváltak? (beszélgetés)
Első nap...hát hétországra szóló mulatság, hogy elvégezte a 8 osztályt?
Mi a gimis ballagást sem ünnepeltük. De ők tudják
Attól is függ honnan ballag,ovi,általános iskola.
Én mindenképp apukának adnám az első napot,azt csinál és olyat amilyet akar,másnap vagy egy egyeztetett időpont meg az én családom
,függetlenül hogy közösen nevelitek ez olyan lenne senki nem megy a másik összejövetelén.
Szerintem
Étterembe mennék.
Ha egy nagy családi házban laknátok, kertben, teraszon bőséges hellyel, akkor össze lehetne ereszteni a rokonságot, de egy panelban összezsúfolni kényelmetlen lenne mindenkinek.
Biztosan étterembe szervezném!
Én is ezen gondolkodok, mi van, ha a volt anyós ott beszólogat, vagy jelenetet csinál, arról nem beszélve, hogy ott lesz/lenne a jelenlegi anyósod is, és hát ugye a te édesanyád is, aki viszont a volt férjed anyósa... egy kicsit sok lenne egy ebédnél 3 anyós. Erősen elgondolkodnék azon, hogy nem is ültetném őket össze egy asztalhoz. És erre nagyon jó kifogás lenne, hogy kicsi a lakás, egyszerre nem tudsz leültetni mindenkit. Egyik napon az édesapa, a jelenlegi családdal + exanyóssal. Másik napon a jelenlegi férjed, anyósod és a te szüleid. Így sem kerülne többe, mint ha éttermet béreltek. Csak dupla fáradság neked, de legalább békesség lenne.
Én ezt a variációt átgondolnám, kikérném a véleményt mind a volt férjtől, mind a jelenlegi férjtől.
Ez így van. Nálunk az elsőáldozási ebéd lesz az első ilyen össznépi összeröffenés, de nem hiszem, hogy gond lenne belőle. Ahogy írod, a gyerekért mindent. :)
Hányan lesztek? Ha a hely nem elég, akkor mindegy, hogy más hogyan oldotta meg, nem? Az más kérdés, hogy olcsóbb lenne otthon, az biztos.
Azt javaslom, egyeztess a volt férjeddel! Egy panel kicsi családi összejövetelhez. Esetleg közösen fizetni egy olcsóbb éttermi megünneplést?
Remélem, kapsz jó tippeket! :)
Én sajnos csak elrettentő példát tudnék írni, amikor a meghívott keresztszülőpár eljött, és még itt is egymást szidták, alázták. :(
Ugye ott a volt ferjem es szulei, tesoi...en uj csaladom, szuleim, tesoim, ferjem szulei stb...
Egy kozos gyerekunk van a volt ferjemmel akit imadunk es kozos felugyeletbe gondozunk, egy varosban is el mindenki. Gyerek velem el. Panelba lakunk...oda hogy hivjak ossze majd ennyi embert? Ti h oldottatok meg ezeket az alkalmakat?
További ajánlott fórumok:
- Ti mit vennétek kislányotoknak bölcsis ballagására?
- Ovisok ballagására illő rövidke színdarabot keresek. Már annyi weboldalt megnéztem, de sehol semmi. Tud valaki segíteni?
- Mit adnál egy 14 éves fiúnak ballagására aki a keresztfiad?
- Külföldön élő közeli rokont meghívnál a gyereked középiskolai ballagására?
- Milyen ajándékot vinnétek egy 14 éves lánynak a ballagására? (Öten megyünk)
- Ismerős ikerpár általános iskolai ballagására milyen ajándékot vigyünk?