Hogyan nem neveznéd soha a gyerekedet? (beszélgetés)
Fiú:Tihamér,Dezső,Dömötör
Lány:Erzsébet,Ibolya,Aranka
fiut felixnek
lanyt pedig borbalanak
Luca, Zoé, Anna, Panna, Sára, Lili, Kitti, Jázmin
Noel, Bence, Dominik, Máté
nem tudom, hogy találtam rá erre a topikra, de arany minden hsz.
Rezső & Gabriella
:DD
végig olvastam a fórumot, és ha jól emlékszem te vagy a második, aki a Lajos nevet említi, igazából örülök neki, mert a férjemet így hívják :)) a kisfiam neve is szerepelt 2-3x a listában, az enyém pedig csak pozitív példaként :)
Nekem a párom nevén kívül még egyetlenegy fiúnév tetszett (mert ugye csak nem hívhatom az ikreket ugyanúgy :D) ,az az Ábel. Ez meg senkinek sem tetszett rajtam kívül :D lány név..na az tényleg semmi..átfutott az agyamon a Mira és a Ráhel,de nem az igazi egyik sem,nem tudom elképzelni hogy így szólítom a lányomat :)
ne aggódj,8 hónapos terhesen még az enyémnek sem volt neve,aztán csak lett valahogy :)
az "igazi" az, amelyiket kimondva egy kicsit megdobban a szíved, valahogy érzed, hogy jobban tetszik, mint más nevek
Egyébként én a fiúnevekkel vagyok így, ahogy te, egyik sem az az "igazi", vagy simán tetszik, vagy csak a beceneve, együtt nem
illetve ami tetszik, úgy hívták az volt páromat, így az nem lehet :D
Ja igen, a "mit nem adnék"-felsoroláshoz hozzá lehet venni az ex-barátok/barátnők neveit is :)
Kislányomnak találtunk nevet, de ha fiam lesz, nem tudom, mi lesz... ja anyósom a Bendegúzzal piszkál, na AZ NEM LESZ tuti! :D
Amit soha nem választanék:
régi:
József,Sándor,Kálmán,Ferenc,Lajos,György
Rózsa,Malvin,Gizella,Irén
új:
Dzsenifer,Málna,Loretta, és társai, kiváltképp
a lebutított külföldieket nem
Folytatva az előbbi gondolatmenetet, azt már tudom, minek nem nevezném, de igazából egy olyan név sincs, amit kimondok, és az jut eszembe, hogy igen, ez az, ez az én gyerekem. Mind ellen tudok felhozni valamit, ami tetszik egy kicsit is. Pl.:
Alíz-majd Lizának becézik, az meg már nem tetszik.
Emma-szép, de nem az igazi.
Maja-már van a családban, egy kicsit semmitmondó nekem.
Bíborka-ezzel túllőttem a célon, igaz?
Akkor legyen Borka-majd uborkának csúfolják.
Virág-ez még elmegy valamennyire, és passzol a vezetéknévhez.
Inez-szép, de nem lehet becézni.
Marcell-túl művészi, a férjemnek nem tetszik.
Márton-csak Marciként tetszik.
Plusz menjen a két név egymáshoz. Ötlet? Ti honnan tudtátok, hogy ez a név az a név?
A bevenév is lehet másik keresztnév is.
Akkor miben más?
A 8. hétig úgy volt,hogy ikreink lesznek.Azzal idegesítettem a páromat,hogy az Olt és a Vas nevet adom nekik.Csak elkiabálom magam a játszótéren hogy kovácsoltvas! és jönnek is :)
Na,igazából nem adnám ezeket a neveket,sem a szappanopera sztárok magyarított neveit...de a hanna,panna,zsófi,bence,zalán és hasonló nagyon népszerű neveket sem.amikor az ovis csoportból 15 lány közül fele Hanna,fele Zsófi,az már sok.Amikor én voltam iskolás akkor meg mindenki Zsuzsanna és Katalin volt :)
Az én fiam az apukája nevét kapta,de nem azért mert náluk öröklődik(csak őt hívják így a rokonságban).Több hónapig ültünk az utónévkönyv felett,nekem ez az egy tetszett úgy igazán.Féltem hogy nem egyezik bele,de végül rábólintott hogy az ő nevét kapja a gyerek :) ha lányunk született volna bajban lennék,még most sem tudok olyat mondani ami tetszene.
Az más, ha az embernek van egy beceneve, azt is azért kapta, mert valami miatt illik rá, és a barátai így szólítják, de mindenki tudja, hogy Y-nak hívják valójában.
Szóval a becenév más, mint egy teljesen másik keresztnév.
hát nekem ez is nagyon furcsa, mintha egy másik ember lenne
de mondom, ez az én véleményem
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha megharapná a gyerekedet egy másik gyerek, mert a te gyereked nem akart vele játszani?
- Mit szólnál hozzá, ha a volt férjed egyszercsak el szeretné vinni napokra a 3 éves gyerekedet, úgy hogy a gyerek nem is ismeri?
- Engeded otthon a gyerekedet vízfestékezni, gyúrmázni?
- Hány évesen szülnéd az első gyerekedet?
- Elengednéd a 10 éves gyerekedet a Laser Force Arénába szülinapi buliba?
- Milyen érzés bölcsödébe adni a gyerekedet? Hogyan történik a beszoktatás?