Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy elhagyom? (beszélgetős fórum)
Az utolsón átfutott a szemem, mert csak az ő válaszait mazsoláztam :-)
Örülök, hogy lépett!
Kedves Könnycsepp33!
Elolvastam a válaszaidat és azt gondolom mindenre van jó kifogás és értem is amit írsz, de ez a TE életed és minden nappal csak rövidebb lesz!
Ha nem ma hanem holnap hagyod el akkor is egy értékes napot veszítesz.....
És, hogy történt? Gyerekek mit szóltak? Hova költöztél? Persze nem a pontos címre gondolok.
Majd jobb lesz! Sokkal jobb!!!!
Köszönöm mindenkinek a meghallgatást, a tanácsokat, a véleményt.
Elmondtam...
Összepakoltam...
Eljöttem....
Sajnos nem vagyok boldog :(
Sziasztok !
Ilyen egyszerűen, miután tudod hogyan tovább, leülsz vele szembe és elmondod elhagylak ezért és ezért !
Nekem könnyebb volt ,mert ő neki kellett menni valamiért! de csendben ,és nem volt a hangsúlyban semmi félreérthető a részemről !
Semmi más csak a határozottság !
Egy dolog egyértelműnek tűnik.
A megfelelő irány. Ami az, hogy elhagyod. Ez biztos.
A hogyan a kérdés.
Én azt javasolnám (kibicként) :O))), hogy készíts rá tervet.
1. A gyerekeket hogyan lehetne a legnagyobb biztonságba tudni, amikor elmondod
2. Hova költöznétek, mi kell hozzá
3. Amikor mindez megvan, akkor kitalálni és begyakorolni egy megfelelő szakító beszélgetés.
Pl. Elmondani, hogy már régóta gondolkozol ezen és voltk szép pillanatok és azokat sosem fogod elfelejteni, de úgy érzed, hogy ez a kapcsolat eddig tartott, mindnekinek más irányba van a boldogsága, úgy tűnik és szeretnéd, ha békében tudnátok ezeket a dolgokat megbeszélni és reméled, hogy meg tudja érteni.
Ami fontos, hogy az, hogy valaki öngyilkossággal fenyegetőzik, ez nem lehet szempont. Ez érzelmi zsarolás. Ha pedig komolyak a szándékai, akkor azon úgysem tudsz változtatni, minden embernek magának kell megoldania a nehézségeit, nem várhatja el mástól, hogy azért maradjon vele, mert különben értelmetlennek érezné az életét.
Ez az ő problémája, persze értem, hogy a gyerekek apja is. Ettől függetlenül ez a rész nem a te felelősséged.
A lényeg, hogy nem elkapkodni kell, ha ilyen kritikus a helyzet, hanem megtervezni és felkészülni.
A boldogságunknak néha kemény ára van és nehéz lépések mögött találjuk, de mindig érdemes abba az irányba menni, amerre esélye van, mint benne maradni valamiben, ami tönkretesz.
Egy aktuális idézet:
Nem érdemes a pokol tüzében égni csak azért, mert a mennyország messze van.
Ez is egy érzelmi zsarolás. Ha tényleg nem akarja megszülni, nem szólhat bele.
Megtörtént eset: esküvő előtt 2 héttel a menyasszony elment a kórházba reggel, elvetette, délután visszament a munkahelyére és onnal lefújta az esküvőt. A vőlegény őrjöngött, de nem tudott semmit tenni. Vége.
További ajánlott fórumok:
- Sötét titka a férjemnek
- Nem tudom, hogy mondjam meg a férjemnek...
- Elmondjam a férjemnek hogy beleszerettem valakibe?
- Már nem tudom, hogyan segítsek lefogyni a férjemnek
- Hogyan tudok segiteni férjemnek az alkoholról leszokni, ha ő is akarja?
- Vettem ajándékba egy GPS-t a férjemnek, olyat ami már mindent tud, de nem tudom, hogyan kell rá zenét, képet tölteni.Tud valaki segíteni?