Hogyan, mivel tüntethető el a tyúkszem? Kinek mi vált be? (tudásbázis)
Hat en nem tudom,mi ez az ujjamon,eloszor csak azt hittem,tuske ment bele es kigyult.De megkemenyedett,utana mar tubb is lett de azok kisebbek.Nem tudom mi lehet.UszodaszemolUszodaszemolcs,v hpv virus,ezek is hasonlitanak ra.
Bordoki csak 40 km megyszekhelyem van,nehez bejutni.Szalicilsavat lehet kapni,en vettem,de nem tuntette el.
Aktuális még ez a tyúkszem probléma??
Én a szalicilra emlékeztem.
Ezt találtam még:
A tyúkszem eltávolítás egyik leghatékonyabb módja a szalicilsavas kezelés. Kenőcs vagy balzsam formájában is felvihetjük a szalicilsavat a megkeményedett bőrfelületre. Heti egy-két kezelés után a tyúkszem eltávolítása rendkívül egyszerű lesz, annak elhalása miatt.
................................
Állítólag a mazsola is kiváló tyúkszemirtó szer. Felezzünk el egy nagyobb mazsolát és ragtapasszal rögzítsük a tyúkszemre. A mazsolát naponta cseréljük ki. Néhány nap és ez a bőrprobléma teljesen megszűnik.
.................................
A tyúkszem kezelésének egy nem végleges módszere, ha minden nap reggel és este meleg vizes lábáztatás után reszelővel vagy horzsakővel ledörzsöljük a bőrkeményedést. Ezután a dörzsölt bőrfelületet kenjük be hidratálószerrel, hogy puha maradjon. Ez a módszer a tyúkszem gyökerét nem távolítja el, tehát csupán tüneti kezelés.
..................................
A tyúkszem eltávolítása kiválóan megoldható a vérrehulló fecskefűvel is. Ennek a gyógynövénynek a nedve amint érintkezésbe lép a bőr felületével azonnal elkezdi feloldani a tyúkszem szaruhám szövetét, tehát remek tyúkszemirtó szer. Ha nincs a közelünkben ilyen növény, a patikákban kapható vérrehulló fecskefű kivonat is. Kenjük a kivonatot közvetlenül a tyúkszemre, hogy az ép bőrfelület ne sérüljön. A tyúkszem kezelés lényege, hogy rendszeresen (naponta) végezzük. A gyógynövény leve folyamatosan lehámlasztja a szaruréteget, ami új bőrsejtek termelésére serkenti a bőr alaprétegeit így a tyúkszem belülről kifelé nyomódik. A tyúkszem kezelését annak teljes eltűnéséig folytatni kell.
egy-két csepp kell csak rá és figyelni kell, hogy ne menjen mellé (mert feloldja ott is a bőrt)
egyszer-kétszer még és hétvégére megpuhul
igen volt, mert szerintem véglegesen kiírtani nem lehet.
évekkel ezelőtt vettem észre, hogy nagyon fáj, akkor vettem ezt a fiolát
akkor is nagyon jó volt, és mostanában megint visszanőttek (vagy mi) de egy hét alatt felpuhul annyira, hogy lejön
tényleg nagyon jó
és akkora megkönnyebbülés amikor egyszerűen csak le és kijön a tyúkszem
További ajánlott fórumok:
- Mivel tüntethetőek el a terhességi csíkok?
- Mivel tüntethetem el a paradicsomfoltot a blúzomról?
- A 3 éves kislányomnak futószemölcsei vannak (5db). Mivel tüntethető el?
- Mivel tüntethetem el a vasalótalpáról az odaégett szennyeződést?
- Mivel tüntethetném el a tintafoltot a farmeremről?
- Császármetszés után a hasamon maradt striák mivel tüntethetőek el?