Hogyan / milyen konyhatechnikával főzzünk zsírmentesen? (tudásbázis)
ne felj annyira a zsirtol/olivaolajtol/hisz az egeszseges!
Ez a több százezret ráköltünk, és egy cseppel se legyen több egy kicsit kóros, nem? Szerintem bőven elegendő, ha olivaolajat használok, és háztartási papírtörlőt. És ajánlom a rillsitőt és a vaslapot (de erre is kell zsiradék). Ha valakit annyira nagyon zavar, hogy kicsit zsírosabb volt ma az ebéd, az fusson 3 kört a ház körül.
Nem...gondoljuk.:) Egyébként minden ételben van zsiradék,úgyhogy nem kell,úgymond külön fogyasztani belőlük.Maximum a telítetlen zsírsavakból,de az meg megoldható egy halolaj kapszulával.A vitaminok egy része valóban zsírban oldódik,de abból viszünk be annyit,hogy külön már nem szükséges.
Én is Menyuska módszerét ajánlom!Még annó Angliában vásároltam olajsprayt,mert még nálunk nem lehetett kapni.Szóval egy Tefal edény,egy olajspray és meg van oldva a probléma.:) Próbáld ki,mert használ.
teflon edényekbe. minimális olajjal. a rántott dolgokat meg szalvétára tenni, hogy minnél többet leigyon róla
Sziasztok!
Nemgondoljátok,hogy a szervezetnek szüksége van zsírra?Azok a vitaminok, hogy a csudában fognak felszívódni, melyek CSAK zsírban oldódnak?Én egyébbként nem használok különleges főzőedényeket, nekem jó a román főzőedény is.Abban a legfinomabb elkészíteni a csirke pörit.
Sziasztok!
én úgy főzök zsir és olaj nélkül, hogy sütőzacskóba teszem a befűszerezett húst. semmi zsiradék. Hamarabb is kész van, ráadásul nem fröcsköli össze a sütőt. Van egy öntött vas bordás serpenyőm ezen nagyon finom grillezett husit + zöldséget lehet sütni szintén zsir nélkül. A zöldségeket pedig úgy párolom, hogy egy lábas aljára vizet teszek ebbeállitom a párolókosarat ésmegpakolom mindenféle zöldséggel lefedem és pár perc mulva minden puha. Mivel a zőldségek nem állnak a vízben ezért nem tud kifőni belőlük a vitamin.
anyuék vettek valami aromi drága /4 db 200 ezer/ edényt,amibe nem kell semmilyen zsiradék. Nagyon szeretik. Előbb utóbb bejön az ára az olajnak.
Nekem spriccentőm nincs, se imádom a sült tojást friss salátával kenyér nélkül. teflonban készítem, épp csak annyi olajat teszek a serpenyőbe amit kenőtollal még el tudok maszatolni. Ennyi pedig kell is a szervezetnek, nem szabad a zsiradékot teljesen megvonni tőle.
Nekünk Alufix párolóedényünk van. Nagyon finom ételeket lehet benne készíteni zsiradék (zsír, olaj) nélkül is. Először megpárolom, aztán elfordítom a fedő fogóját, így sütni is lehet benne. Nekünk annyira bevált, hogy már 3 is van a családunkban. Ha érdekel priviben megmondom hol a legolcsóbb.
Nem mindig hasznalom a teflon edenyeketAltalaban eloszor mindent felfozok keves vizze ( zoldseget, hagymat, hust...) miutan lefott a keves viz..olajt hasznalok, nagyon jol sikerult izek jonnek elo igy. Meg a ferjem is aki hujesegnek tarja az egeszseges etrendet, meg o is nagyon szeretni ezt a fozest. Nem terheli meg a gyomrot
Én olajspry-vel bespriccelem a teflont, és azon kezdem pl. a hagymát pirítani, amikor majdnem odakap, akkor öntöm fel vízzel, és amikor azt elfőtte, addigra tulajdonképpen kész is van, de így nem főtt, hanem hagyományos íze lett.
Nekem a csak vízben "dinsztelt" hagymának kifejezetten főtt íze lett, és a családom rájött a csalásra, a fenti módszerrel nem.
Én a BergHoff edényeket javaslom. Igaz nem olcsók, de rövid időn belül megtérül az ára. kevesebb energiát is használ és én már főztem benne teljesen víz nélkül is.
Vásároltam egy turai agyagedényt kézműves munka nagyon szép, eg kicsit macerás, beáztatás stb. De egy csepp szír se kell bele, és kb 1000 ft volt. isteni penne bármilyen zöldség,hús, ésha leveszed a fedőt jót meg is piríthatod. szerintem a legtöbb gazstronómiai vidéki fesztiválon lehet kapni.
Ha sültkrumplira vágysz akkor pedig javaslom azokat a fajtákat amikre direkt rá van írva hogy olaj nélkül. Sütőben isteni sültkrumpli lesz belőle, tényleg olajmentesen.
Én a teflon edényeket ajánlom ahoz nem kell zsiradék.
Ebben jó tanacsot tudok adni.Zsirmentesen ugy fozhetsz hogy zsir helyett vizben dinszteled sutod az elelmiszereket.Tehat sutod a hust kis vizet ontesz ala es ahogy mondani szoktak zsirjara sutod.Jo fuszerekkel eszre sem veszed hogy zsir nelkul sult a husi.Ha krumplipaprikast csinalsz vagy csirkepaprikast akkor a hagyma ala is vizet ontesz zsir helyett, es jo suru pepesre dinszteled a hagymat , ugy teszed ra a pirospaprikat meg a tobbi belevalot.haq rantani akarod a fozeleket akkor zsir helyett habart rantast csinalj,amit ugy keszitesz hogy grizes lisztet elkeversz vizzel es ezzel surited a fozeleket vagy amit be szeretnel rantani.
Hogyan / milyen konyhatechnikával főzzünk zsírmentesen?
További ajánlott fórumok: