Ötletek, hogyan takarítsunk, főzzünk, mossunk olcsón:) (beszélgetés)
62. Fedo (válaszként erre: 60. - Maya80)
2010. aug. 7. 05:55
tegnap a hűtöt olvasztottam le. és a végén ecetes ruhával töröltem át mindenhol.
61. Franc22 (válaszként erre: 60. - Maya80)
2010. júl. 27. 17:23
a munkahelyen az egyik vendég javasolta, hogy az étteremben ahol dolgozik így mosogatnak és a mosogatógépbe is használják!!!!
60. maya80 (válaszként erre: 59. - Franc22)
2010. júl. 27. 13:26
Sok mindenhez használom az ecetet, de mosogatáshoz még nem próbáltam. Majd tesztelni fogom, mindenképp!
59. Franc22
2010. júl. 24. 11:10
ha furcsa szag van a hűtőben, akkor a sütőpor jó erre.
Mostanába ecetet használok mosogatáshoz, mert szépek lesznek töle a poharak, kanalak, tányérok!
58. 8559ed0e1b (válaszként erre: 55. - Mimimi888)
2010. jan. 1. 15:48
Ez tényleg jó:)
Köszi a tippet!:)
57. Sünsanyi (válaszként erre: 55. - Mimimi888)
2010. jan. 1. 15:15
Szódabikarbónát csak abban a kis kiszerelésben lehet vásárolni, amit mindenki ismer? Vagy van "ipari" is?
Köszi a válaszodat, B.Ú.É.K.
56. Krerika (válaszként erre: 55. - Mimimi888)
2009. szept. 21. 11:50
Ezt én is hallottam. Párom szerint az ecet roncsolja a tömítéseket. Szoktam ecettel vízkőteleníteni, de ő nagyon ellene van.
55. mimimi888
2009. szept. 21. 11:47
Wc tisztításhoz tornádó helyett próbáljátok meg hogy 1 zacskó szódabikarbónát a wc-be(a vízbe) öntötök+rá egy jó pohárnyi ecetet. Istenien tisztít és olcsó. Ugyanez mehet a lefolyókba is.
Én nagy szódabikarbóna-felhasználó vagyok, olcsó és jó, próbáljátok ki. :-)
54. Franc22 (válaszként erre: 53. - Vaczila)
2009. márc. 3. 11:01
az Auchanba 999.-
Akkor nem egy nagy szám!?
53. vaczila (válaszként erre: 52. - Franc22)
2009. márc. 3. 06:13
Igen. Nem rossz, de azért annyira nem is mindenható. A víz alatti vízkőből is oldott egy keveset, de természetesen nem lett olyan , mint újkorában. 1400 Ft.ért 4 használatra elég.
52. Franc22
2009. jan. 25. 11:16
valaki kipróbálta már ezt az új Bref tornádó wc tisztítót?
51. mokusmazsola
2009. jan. 9. 11:22
a mikort a legkonnyebb kitakaritani, hogy ha beleteszunk egy csesze vizet es 3 percre max fokozaton melegitjuk. majd bent hagyjuk negyedorara parologni. utana minden nehezseg nekul kitoroljuk a mikort, minden regi makacs szennyezodes lejon. veletlenul jottem ra, mikor bentfelejtettem egy csesze vizet....:))
50. Franc22
2009. jan. 9. 10:13
ha marad pörkölt, akkor én ledarálom és megcsinálom rakott tésztának vagy hortobágyi palacsintának.
49. mokusmazsola (válaszként erre: 46. - C190cb809a)
2008. okt. 8. 14:57
leirnad a receptet priviben legyszi? sehogy sem sikerul egy arravalo palacsintat csinalni
48. cilus
2008. okt. 8. 12:56
ha köretnek hagymás krumplit készítünk,másnap krumplistésztát készíthetünk a megmaradt krumpliból
47. mliv (válaszként erre: 44. - C190cb809a)
2008. okt. 4. 21:08
Még nem, de mindenképp kifogom!!
46. c190cb809a
2008. okt. 4. 19:54
A palacsintát sütőporral készítem meg vízzel. Nagyon könnyű lesz tőle.
45. cilus
2008. okt. 4. 17:40
Finomabb lesz a nokedli,ha fele-fele arányban rétesliszt és fehér liszt keverékével készítjük.
44. c190cb809a (válaszként erre: 43. - Cilus)
2008. okt. 4. 11:36
A függöny öblitést sóval kiprobálta valaki??
43. cilus
2008. okt. 3. 13:58
A megmaradt krumplipürét egy kis sajtal.tojással,fűszerrrl összekeverjük és pogácsa formájúvá alakítsuk.Panírozzuk és kisütjük,főzelékhez adjuk.
42. cilus
2008. okt. 3. 13:54
Paprikáskrumpliből,krumplilevest lehet készíteni.Átfűszerezed,felöntöd vízzel és tésztát főzöl bele.
41. cilus
2008. okt. 3. 13:52
A sztrapacskát leggyorsabban turmixbba lehet elkészíteni.A krumplit összevágod és a tojással együtt beledobod a turmixba.Nem kell reszelgetni a krumplit és z ujjad is megmarad:))
40. cilus
2008. okt. 3. 13:50
Pörköltből is érdemes egy nagyobb mennyiséget főzni.Ha megmarad le lehet fagyasztani és pl.zöldbabgulyás,húsospalacsinta kiválóan készíthető belőle.
39. c190cb809a (válaszként erre: 38. - 9bbaa658f2)
2008. okt. 3. 13:10
Na ettől finomak az ételek..nekem van egy doboz mindenféle fűszerkeverékem. Hagy milyen izeket tudok néha elő varázsolni..(sajnos néha nem túl jót is de ez is benne kell, hogy legyen)
38. 9bbaa658f2
2008. okt. 3. 08:14
Én még megbolondítom egy kis őrölt köménnyel és szerecsendióval.Lehet panírozva is sütni de panír nélkül is finom,kedv és pénztárca függő nálam a panír.
37. 372f7e7275 (válaszként erre: 36. - C190cb809a)
2008. okt. 3. 08:09
nem panirozod?láttam olyat is....
36. c190cb809a (válaszként erre: 35. - 81e5170311)
2008. okt. 3. 08:08
A kruplipüréhez annyi lisztet teszel , hogy azért ne túl kemény tésztát kapj. Vizes kézzel olyan 3 cm kis rudakat sodrok és olajba szép aranybarnára megsütöm. Finom ropogos nálunk nagyon szeretik.
35. 81e5170311
2008. okt. 2. 21:17
Es hogyan kell krokettet kesziteni?
Sziasztok
34. c190cb809a
2008. okt. 2. 13:29
Ha marad krumpli püré abból mindi krokettet készitek. Sőt ugy csinálom, hogy mindig maradjon..
33. cilus (válaszként erre: 12. - 94c02c5bb5)
2008. okt. 2. 13:09
Itt van a beigért recept:1-ha a rizsből kevés marad,készíthetünk belőle gombócot-1 tojássárgájával,kevés vajjal 4-5 evők. rizst elkeverünk,apróra vágott petrezyelyemmel,sóval .borsal ízesítjük.Lisztes kézzel apró gombócokat formálunk a forró levesbe.Pár percig főzzük. 2- ha a maradék rizs nemtúl sós ,készíthetünk belőle rizsfelfújtat/a rizsfelfújt receptjét nem írom le,szerintem azt ismeritek/ 3-Ha krumplipüre marad,tojást süthetünk benne.A pürét kevés vízzel vagy tejjel lágyítjuk.Vajjal kikent jénaiba tesszük,izlés szerint fűszerezzük,és kis mélyedéseket csinálunk és abba üssük bele a tojásokat.Pár percre betesszük a sütőbe,aki szereti sajtal is megszórhatja/én megszórom:))/.Na ennyi ,még holnap is írok.Sziasztok!!