Hogyan lehetne ízületi kopás esetén a munkahelyen diszkréten tornázni, bemozgatni az ízületeket? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Új vagyok még itt ezen a fórumon, bekukkantottam ide.
46 éves vagyok, korábban sokszor elestem. Idén tavasszal kezdődött először a háti, majd térdfájdalom.
Ortopédiánál kezdtem, de onnan reumatológiai konzilíumra küldtek. Térdízületi porckopást állapítottak meg, és a gerincem "csőrös".
Nyáron a nagy sétákban csúcsodott ki a térdfájdalmam, 2 hetes komplex fizikoterápiás kezeléssorozat a kórházban, majd ambulánsan is.
Elvileg folyamatban van a gyógytorna, de a 6 alkalomból csak 3 van meg október közepe óta :(
Tudna valaki javasolni gyógytornát, amikor nemcsak otthon, hanem pl. diszkréten és észrevétlenül be tudnám mozgatni az ízületeimet?
Esetleg van-e valaki aki szívesen betanítana, hogy az izmaim feszüljenek? És még milyen természetes gyógymódok vannak? Orvosságokat nem kérek, bőven szedek más betegségeimre is.
Köszönöm a segítséget.
:))
Most írtad le a gyógymódodat!! Tedd!
A tornát otthon is bárki csinálhatja!
Szép fokozatosan, lassan végezve és nem erőltetve.
Az ízületek állapota az étrendtől is függ, sőt nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk.Fontos a sok zöldség, gyümölcs és diéta.
Én multivitamint és lecitint is használok.
Etka jógára iratkoztam be és bizony az elején nagyon nehéz volt a gyakorlatokat végig csinálni,de mára már alig van gondom.A mozgás kötelező és ha nem akarsz rosszabb állapotba kerülni el kell kezdeni minél előbb.
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Jelentkeztem is egy hónapja vízalatti tornára, aztán lemondtam. Rájöttem, hogy ki sem bírnék jönni a medencéből, és az öltözködés sem menne. Sajnos itt tartok! Most azon gondolkozom, hogy valami gyógytornára kellene beíratkozni, de felmerül a kérdés, hogy bírok elmenni, ott hogy bírok teljesíteni. Ha pl. az a feladat, hogy feküdjek a földre, onnan nem fogok tudni felkelni.
De ez még mindig nem oldaná meg, azt, hogy ha a főnök azt mondja, hogy menjek be az irodájába, azt normális léptekkel meg tudjam tenni.
Ez a gyógyvíz kúra olyan jól hangzik, de jó lenne!! Két hétig csak áztatnám magam, pihennék, tornáznék, álmodik a nyomor!
Bármikor jöhet valaki, és jön is, úgyhogy nem szabad a pálya. Az tényleg jó, ha elindulok és teszek egy kört, de sokszor nincs rá idő, illetve annyi munka van, vagy éppen az ügyfelek tobzódnak, nem állhatok fel.
Igazából még a wc-re menés is gond, egy-egy irattal elmenni a fénymásolóig, és látják a kollégák, hogy sántikálok, és szenvedek, nagyon ciki.
Ez szerencsére csak idősebbeket érint, ezért leírom mi is a gond. Azt hiszem indítási artrózisnak is hívják, hogy egy helyben ülés, állás után nagyon nehéz elindulni. Rettenetesen fájnak az ízületek, aztán egy idő után egy kicsit bejáródik. A mozgás, torna, bár nagyon fájdalmas, de mégis jó, mert utána legalább tudok egy kicsit menni.
De a munkahelyen, irodában ülve mit tehetnék. Néha felállok az asztal mellé, egy kicsit huzogatom, lengetem a lábam, de ezt nem mindig tehetm meg. Viszont, ha hirtelen fel kell állni, olyan ciki, nem bírok elindulni.
Van valakinek erről tapasztalata, netán valami "gyógymód", de jó lenne!
További ajánlott fórumok:
- Mitől függ, hogy hecceli egymást egy férfi meg egy nő a munkahelyen?
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Hogyan tarthatnám titokban, hogy ne kerüljön a munkahelyembe?
- Örülnétek, ha a munkahelyetekre egy csokor rózsát küldene nektek valaki?
- Más munkahely is ilyen lehúzós mint a CBA?
- Hány órát dolgoztál ma? (a munkahelyeden)