Hogyan lehetek egészséges annak ellenére, hogy éjszakai műszakban is dolgozom? (tudásbázis kérdés)
Tehát sok víz, vitamin, pihenés, alvás. :-)
Amikor hazajövök akkor átalában délig szoktam aludni, illetve addig amíg nem érzem hogy kipihent vagyok.
A bőr öregedése ellen mit lehet még tenni? Nem iszom alkoholt, nem dohányzom, nem kávézok.
8 hónapig bírtam. Teljesen felborult az életem. Igaz 21 évesen könnyebb volt. Én nem csinálnám!
Egészséges ettől szerintem maradhatsz.
BUÉK!
Szia!
21 éve dolgozom nővérként és éjszakázom is rendesen. Nálunk műszakban az alvás kizárt (és mindig is ilyen jellegű helyen dolgoztam). Reggel tessék lefeküdni és aludni. Hidd el, csak az a megoldás. :)
Katus
Az éjszaka arra való hogy aludjon az ember... Az éjszakai munkavégzés káros, öregítő hatásait nem tudod kivédeni, legfeljebb valamelyest csökkenteni. A megfelelő mennyiségű (és minőségű) folyadék, vitaminok az éjszakai műszaktól függetlenül is fontosak.
Dolgoztam éjszakai műszakban évekig (2-3 műszak, 12 órázás, minden verziót kipróbáltam) szerintem tuti recept nincs.
Ha meg tudod oldani műszak után az elégséges alvást, nem iszod vödörszámra a kávét meg az energiaitalt akkor valamit tettél az ügy érdekében.
Sajnos 2 műszakban dolgozom, 12 órázok.
Fáradékony vagyok néha, a fejem is fájdogál. Éjszakai műszakban 2-3 órát tudok aludni szerencsére (nővér vagyok). Ha hazajövök, itthon is alszom, de keveset.
Ez mind talán nem is zavarna, de a szemem alatt látszik, hogy a bőröm olyan fáradt. Nem akarok évek múlva hatalmas karikákat a szemem alá.
Olvastam, hogy sok vizet kell innom, c-vitamint szednem, és direkt erre való krémet is kéne használnom. Tudnátok segíteni? Szívesen olvasnék tanácsokat.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Urológiailag, nőgyogyászatilag egészséges vagyok.Pszihés eredetű a problémám.Ami szégyenlem leírni,de az éjszakai bevizelés.Mit tegyek?
- 2 éves gyerek mellett, lehet éjszakai műszakban dolgozni?
- Hogy bírjátok vagy bírtátok eleinte, akik éjszakai műszakban dolgoztok?
- Dolgozik valaki árufeltöltőként éjszakai műszakban a Tescoban?