Hogyan lehet munkát találni? (beszélgetés)
De nem olyan egyszerű a dolog ha már felesége vagy gyereke van az embernek. Ezért is mondom, hogy ha az ember még fiatal nem kell rögtön feleség meg gyermekvállalás. Mert ha ezek megvannak és ekkor kap az ember lehetőséget arra, hogy kimenjen akkor meg az lesz, hogy... családom van és nem hagyom itt őket. Inkább melózok 18 órában a semmiért.
Nem éri meg tönkretenni magad a semmiért.
A legértelmesebb az ha fél évig kimegy az ember
külföldre dolgozni. Mivel nekem se barátnőm, se
feleségem se gyerekem nekem ez nem okoz gondot.
Ha letettem a tanfolyamot, amin vagyok azonnal
kimegyek. Egy ismerősöm is kint melózik és jól
keres.
De egy biztos!
Miért szakadna meg valaki itt kevés pénzért, ha
odakint megkeresheti az itteni fizetés sokszorosát?
Sziasztok!
Én 1 hónapja vagyok munkanélkül. 28 éves vagyok. Élelmiszer és vegyi áru kereskedő, érettségi, ügyfélszolgálati ügyintéző végzettséggel. Én vidéken lakom Bp-től 35kilométerre, és mikor ezt meghallják jó esetben azt mondják vidékit nem alkalmazunk, vagy csak egyszerűen rámcsapják a telefont. Most már ott tartok hogy csomagolói vagy valamilyen betanitott munkát keresek. Reméljük minél előbb összejön valami munka. Sok sikert mindenkinek!!
Nagyon sok tenyezo jatszik kozre....hulyen hangzik, de eppen milyen napja van annak, akik adminisztralja a palyazatokat.
Tapasztalatom szerint egy nem szokvanyos onetlrajz es kiserolevel altalban mindgi jo helyen landol.
Erdemes a randstadnal rpoblakozni, ok csak akkor kapnak utanad jutalekot, ha letelt a probaidod a cegnel ahol sikerult rajtuk keresztul elhelyezkedned, tovabba ragaszkodnak egy szamodra kedvezobb, magasabb fizeteshez *(mert ugye nekik is egy havi bered a jutalekuk-remelem ertheto volt)
En HR-eskent dolgozom, ezert mertem leirni, amit leirtam. Napi tobb 100 oneltrajzzal talalkozom. A legtobbje tele van helyesirasi hibaval, semmi koze a meghirdetett poziciohoz, amikor is a ceg neve is ismert a hirdetesben, meg arra is keptelen a tisztlet palyazo, hogy normalisan megfogalmazza, miert is szeretne itt dolgozni.
JO tanacsot, ennyit tudok adni: helyesiras, kulalak, szemelyre szabottsag.
En is ismeros nelkul heleyzkedtem el....
A jol megirt oneletrajz az egyik kulcs.
A masik, a megvalogatott jelentkezes, a szemelyre szabott megszolitas (nem tisztelt holgyem/uram, ha kiderithato kinek is irsz)
Egy-egy palyazatra erdemes tobb idot szanni, mintsem egy sablonlevelet elkuldeni ezredjere.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet munkát találni?
- Miért nem lehet ebben az országban munkát találni? :(
- Lehet találni olyan külföldi munkát, ahová vihetek állatot is a szállásra?
- Hogyan lehet munkát találni, ha nincs kapcsolatod és nem tudsz nyelvet?
- Külföldi munkát hogyan lehet gyorsan találni?
- Szeretnék megismerkedni valakivel aki már dolgozott az USA-ban. Hogyan lehet biztonságos munkát találni?