Hogyan lehet humánus módon távoltartani az idegen macskát a háztól (kutya csak jövőre lesz)? (tudásbázis)
Az a macska,amelyik a fotelkarfáján dekkol,nem nagyon jár szomszédolni.
A házi macskák egyébként is inkább éjszaka,hajnalban tekeregnek.
Az állat sokszor akkor is szereti a gazdáját, ha az megveri, láncon tartja, éhezteti.
Korábban írtad, hogy a macskádat megtanítottad arra, hogy ne menjen a szomszédba. Na, kíváncsi lennék én erre az idomításra, mert a te nem vigyáznál rá, akkor bizony a tied is átmenni, és nem csak a közvetlen szomszédodhoz, hanem a 3-4-5. szomszédhoz is.
Nem, EGYÉRTELMŰEN nem a szomszédodra gondoltam.
Hanem arra, a magát embernek tartó lényre, aki állatokat mérgez és ezt
a, helyénvalónak tartja
b, nem érti, mi a különbség a macskák mérgezése és a hentesek általi, élelmezés-célú levágás között.
Steril körülmények között nem piszkálnám kesztyűben azt a botot, amivel piszkáltak.
A hentes azert oli le az allatokat, hogy megegyuk...ok ertunk vannak...amiota vilag a vilag...ugyhogy eleg sz.r hasonlattal eltel...hacsak megnem eszed a macskakat, de nyilvan ha mergezed oket van annyi eszed, hogy nem eszed meg mert akkor te is kipurcannal...
Egyebkent nem jutott meg esetleg egy olyan megoldas az eszedbe, hogy befogd oket???? Kiteszel ketreceket kajaval ejszakara, es reggelre hot zihher, hogy lesz benne macska...en ezt csinalnam, es vinnem oket a legkozelebbi menhelyre ( ha mar ennyire balf.szok a szomszedjaid, es nem lehet megbeszelni veluk a problemakat ) ha meg rajonnek, es nem tetszik nekik, vedekezhetsz azzal, hogy sorry nem tudtad, hogy az ovek, elvegre nyilvan se chip se nyakorv nincs rajtuk, nem mellesleg az antsz nevet is felvethetned, ha szemetdombon elnek, es patkanyok is vannak...
jah, és vki irta,
tényleg irtóznak a narancshajtól, messze elkerülik
tippek :
minden macska fél a söprűtől, ha meglkátod, lengesd felé a röprűt.
locsold le slaggal
dobj hozzá valamint
A kutya is távoltartja.
Szeretem az állatokat, és az állataim is szeretnek engem. A macskám minden este a fotelom háttámláján alszik, amikor ülök benne.
De olyan felelőtlen szomszéd, mint az enyém, aki nem kötteti el a macskáit, és csak szülik szülik orrba szájba fölöslegesen a kicsiket, az már azért egy kicsit sok. És az összes ide jár át piszkítani. Nézd ha ilyen hülye a szomszéd, hogy nem foglalkozik azzal, mit mondunk, (nem csak én, hanem a másik oldali szomszédja is) akkor úgy gondolom egyedül az ő felelőssége a macskáit védeni.
:DD
Nekem is van macskám, de csak 1 darab. A szomszédom meg nem bírja kordában tartani a sajátjait. Nem fogom az udvarunkat más macskája után ganézni, ennyi.
En sima mezogazdasagi boltban vettem!! Nezzetek korul, nalunk tenyleg bevalt ez a narancsolaj:) utaljak a citrusfelek szagat...
Tes.oba, allatboltba, mzg- i boltokban keressetek, " macskatavoltarto spray" neven...a mienk Panzi markaju, osszetetele, viz es narancsolaj...tenyleg semmi mas nem vegyszer nem kell, es hatasos.
Szomszedunkkal nincs mirol beszelni...oreg ember, akinek ez csak egy macska...nem fog kiadni erte egy fillert se...mivel nekunk is van egy cicank, vettem a kandurra is kullancs es bolhairto nyakorvet...800 ftba nem halunk bele...es legalabb nem tolt meg minket igy o sem. Megkerdeztem az oreget, h. Rarakhatom-e azt mondta azt csinalok vee amit akarok :) ja mondom akkor jo :)... Uh. Lassan 0-24- ben nalunk boklaszik a kandur is, tettunk le neki sajat eteto talat is, teraszra mar nem is jar fel, es megvan a pluszegy macsek elonye is, mert egy vakondturas sincs a kertunkben, miota joban vagyunk vele :))
Hát csak hogy ne csak egyik oldalról kapjál pofont hanem a másik irányból is.
1. Te nagyon buta ember lehetsz, hogy ezt így nyíltan vállalod, hogy macskákat mérgezel.Fotód is van hm...Simán nyakon csíphetnek.
2.Valahol még a büszkeség érzését is észlelem szavaidból, hogy te ezt elrendezted.
3.Állítod, hogy tartasz kutyát, macskát.Elárulom az még nem bizonyítja az állatszereteted.
4.Azok az emberek akik állatot ölnek, általában pszichológiailag nem is komplettek.Potenciális gyilkosok, és bűnözőkké képesek válni.
5.Igenis az emberek elmondhatják véleményüket, mert te itt bekommentelted.
6. Amúgy valahol írtad nincs 3 éve nőd...hát...,
hát igen kemény pasi lehetsz, macskákat mérgezel.
Azta de felsőbbrendű vagy :)
Rászólt a párod a macskára, ez jó.
Látom nem volt dolgotok még macskával.
Én azért nem túloznék itt a fertőzésveszéllyel meg anyámkínjával.Túlkomplikáljátok.
Miért nem tartjátok meg a cicát?De amúgy lehet,hogy örökbe kéne adni valakinek.Nem hinném, hogy távoltartható.
Ez a magatartás nem pisilés, hanem a kandírok terület-jelölése, a fröcskölés.
Elég büdi tud lenni. A narancsolaj jó tipp, kööszönöm! (Saját kandúrom bosszant fel néha.)
És bár mindenki így fogná fel, ahogyan Te és a Családod.
Nem tudom, számítana-e valamit, ha a szomszédod ivartalaníttatná. Ez más szempontból sem lenne butaság, még a kandúrnak is jobb, ha nem csavarog annyit. Mármint a hosszú élet szempontjából.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudom távoltartani a galambokat az erkélyemről?
- Galambok távoltartása az erkélytől..
- Hogyan lehet a kankutyákat a szuka kutyától távoltartani tüzelés alatt?
- Idegen macskák távoltartása a portán, hogyan?
- Kullancsok és fülbemászók távoltartása. Kb 2 hét múlva olyan helyre kell mennem egy hétre, ahol nagyon sok van ezekből. Hogyan védekezhetek?
- Mivel lehet távoltartani a poloskákat? Az ecet valóban jó?