Hogyan készüljek fel egyedül nyelvvizsgára? (beszélgetés)
A tanulás, a tudás, a kiejtés, a szavak, szerintem egyéni sport.
Ülhetsz 30 ember között a nyelvtanfolyamon, ha nem ragad meg benned a nyelvhasználat.
A szóbelin úgyis egyedül ülsz abban a székben, a vizsgabizottsággal szemben.
A legegyszerűbb mód, hogyha leülsz és tanulsz. A másik, hogy hívsz valaki olyan ismerőst, aki nálad kicsivel jobban ismeri és/vagy beszéli a nyelvet és vele együtt tanulsz, mert akkor lehet magát a kommunikációt is gyakorolni.
Én tavasszal tettem előrehozott német érettségit (középfokon). Így tudtam felkészülni rá még jobban.
Volt egy ismerősöm, aki úgy gyakorolta a kommunikációt, hogy angol anyanyelvű embereket keresett meg különböző fórumokon, hogy beszélgessenek vele skype-on.
Mondjuk ahhoz elég elszántnak kell lenni, hogy valaki egy ilyennel bepróbálkozzon.
Ezt a ket konyvet akartam en is javasolni. Az Egy hijan huszhoz hozza tennem, hogyha hasznaltat veszel, nezd meg a kiadas evet, mert sokat frissitettek rajta.
Ha valamikor kozel voltal a nyelvvizsga szinthez, meg tudod csinalni, anelkul eleg lehetetlen szerintem. Legalabb is a beszelt resze (angolbol).
Meg szerintem ami jo, a neten biztos talalsz "Rigo utcai", andol, regi nyelvvizsgakat. Jo sz.patos tesztek voltak, de ha azokat megokdas utan kibogaraszod hol es mit hibaztal, menni fog a nyelvtan.
Meg ami meg jo angolbol, az English Grammar in Use (EGU-kent is tudsz rakeresni). Ncore-on nem fogod megtalalni. A konyvet pdf-ben el tudom kuldeni. Van/vokt egy szuper CD mellekletuk, szerintem nagyon hasznos, mert auromatikus javitas funcio van, es ugy emlekszem, a magyarazatot is azonnal el lehetett erni. Persze ez az oskorban volt, es elvesztettem. Viszont az app-store-odban meg tudod venni. Szerintem megeri.
Amikor én tanultam nyelvet a tuti felkeszülős könyv angolból az 1000 kérdés 1000 válasz, németből az Egy híján húsz volt. Nem ismerem a mai követelményeket, de szókincset fejleszteni ill. nyelvtani teszteket gyakorolni egyedül is tudsz, ha nem nulláról kezdesz. Kommunikáció, kiejtés gyakorlás viszont egyedül nehézkes.
Érettségihez meg megveszed a tankönyvet, áttanulmányozod, régebbi érettségi feladatokon gyakorolsz/tételeket kidolgozod. Főiskolán/egyetemen 3-5 napod lesz 1-1 vizsgára felkészülni. 8 hónap ahhoz képest rengeteg idő ;)
Nem tudom, hol laksz, de vannak ingyenes (VEKOP támogatott) nyelvtanfolyamok, 120 órásak, ha annyi elég neked. Kezdőtől a nyelvvizsga felkészítőig.
Neten keress rá.
További ajánlott fórumok:
- 8 hetes vemhes a kutyusom... hogyan készüljek?
- Hogyan készüljek, mire számíthatok egy nőgyógyászati vizsgálat során? (várandósság megállapítása, általános vizsgálat)
- Eldöntöttem, hogy meglátogatom plátói szerelmemet. Egy ideje kerüli az embereket... Mit vigyek, hogyan készüljek a találkozásra?
- Otthoni nyelvtanulás. Ki hogyan? Esetleg nyelvvizsga a végén....
- Valaki elmagyarázná értelmesen, hogy hogyan kell jelentkezni nyelvvizsgára?
- Komolyan fel lehet készülni Angol B2 komplex nyelvvizsgára egyedül?