Hogyan kell lefagyasztani a friss karalábét? (tudásbázis)
Majd most akkor én is megpróbálom, bár nem vettem észre, hogy szine-ment lenne a zöldségem, de meglehet, hogy szebb marad.
Az ősszel viszont olyat csináltam mint még sosem: szinte ingyen (80.-ft/kg) utánunk vágták a túlnyílott karfiolt a boltosok. Bevásároltam belőle, kiskéssel apró 1-1,5 cm-es darabkákra szeltem fel, egy-egy adag mellé egy kis petrezselyem. Most esetenként ebből csinálom a "párolt rizs petrezselyemmel"! Egész jó kis köret jön ki belőle!
Ha a következő években is lehet majd kapni, érdemes lesz ismét elrakni belőle!
Persze a szép karfiolt leveshez, vagy rántani ugyanúgy elraktam, ez csak úgy véletlen jött! :)))
Én is rakosgatok jó régen , de karalábét nem szoktam , csak akkor olyan szépeket hozott a fiam , gondoltam , jó lesz főzeléknek is . Viszont én a zöldségeket kb 2 percig olajon megforgatom egy serpenyőbe , v ha szárítom , 2 percre a mikróba teszem , gyönyörű színe marad a sárgarépának is , de nem lesz löttyedt egyik se .
Ilyennel még nem találkoztam. Én kb. 6-7 éve rakom el a zöldségféléket, felpucolva, feldarabolva nyersen a fagyóba. Minden télen onnét "szerzem be" a vitamin-szükségletemet. Nem találkoztatm még ilyen jelenséggel, amit írsz. Inkább arra kell vigyázni (tapasztalatom szerint), hogy ki ne engedjen mielőtt a forrásban levő levesbe, főzelék-lébe beleöntöm, különben össze-esik, lötye lesz, stb. stb.
Egyik évbe olyan finom , szép nagy karalábékat vett a fiam , gondoltam teszek belőle a fagyosba néhány adag főzeléknek valót , nyersen , felkockázva tettem el , aztán mikor főzeléket akartam belőle az istennek se főtt puhára , azóta se tudom , mi lehetett a gond vele , elhasználtam husi + csontlevesbe , alaplébe , végülis kárba nem veszett , de valamiért nem sikerült .
Én nem főzőm előre egy percet sem fagyasztáshoz, mert veszít a vitaminból már lefagyasztott állapotban is . Ha még ki is főzöd belőle . Mi marad ?
Először karikára szelem, majd hosszába, mint a szalma-krumplit. Nyersen zacsiba, és be a fagyóba!
Kiengedés nélkül, forrásban levő vízbe/levesbe teszem amikor fel akarom használni, akkor megmarad az eredeti, roppanós állaga.
Én is mosva, kockázva fagyasztom. Hogy szottyos lesz-e kiolvadás után, nem tudom, mert ha felhasználom levesbe, főzelékbe, akkor kiveszem a fagyóból és dobom a lábosba.
Negyedelem és lefagyasztom simán.
Én felkockázom, forró vízben egy pár percig főzöm, majd hideg vízben lehűtöm, kirakom konyharuhára,
elszívja a nedvességet, utána zacskózom, fagyasztom.
Így nagyon finom szokott lenni.
Ugye? En ezeket a zocxsegeket nem ceretem iiigy...
Úgy is elteheted,ha felkockázod.Levesbe,főzelékbe.:) Vagy darabolod,mondjuk husilevesbe.
En is siman darabolva teszem be fagyni. Levesbe tokeletes.
Kösz mindenkinek!
Én is levesnek, főzeléknek szánom.
Nem.MOndjuk én elsősorban levesbe teszem.Nem volt vele még soha probléma.Nem vizes.
Szia! És ha kiengeded nem lesz vizes vagy szottyos vagy puha?
Én is csak szeletekre vágom,zacskózom,és fagyó...
Többször raktam már el,kivájva töltenött karalábénak ,én semmit nem csináltam vele,csak beraktam.
Hogyan kell lefagyasztani a friss karalábét? Kell előtte blansirozni, párolni vagy valahogy előkészíteni?
További ajánlott fórumok: