Hogyan kell koktélcseresznyét készíteni? (tudásbázis)
16. d4a2436008
2010. márc. 12. 17:54
En vettem egy nagy uveggel,es cukor szirupba volt elteve a szaraval egyutt.Nekem nagyon edes volt a szirup,es kiontottem.
15. esőcsepp (válaszként erre: 14. - A14deb9047)
2010. márc. 12. 16:40
Köszi, ezzel tisztában vagyok, bár amit én szeretek, az nem kicsi szemű. A kérdés az volt, hogy kell készíteni.
14. a14deb9047
2010. márc. 12. 14:19
Tudomásom szerint a koktélcseresznye egészen kicsi szemű fajta gyümölcs és a szárával együtt teszik a díszítésre.
13. zebracsikó (válaszként erre: 11. - Esőcsepp)
2010. jan. 20. 18:01
igen, így van, én ezért nem szeretem, mert marcipáníze van. fúj!
12. esőcsepp
2010. jan. 20. 18:00
Majd nyáron kipróbálom. :-)
11. esőcsepp (válaszként erre: 10. - Zebracsikó)
2010. jan. 20. 18:00
Ó igen, aroma, ízfokozó van benne. Most jöttem rá, hogy mandula aroma lehet az a különleges íz amit érzek. A maraschinonak van mandula íze. (ezt olvastam róla)
10. zebracsikó (válaszként erre: 9. - Esőcsepp)
2010. jan. 20. 17:55
még nem, de mikor kiírtad a kérdést, kíváncsi lettem.
Én mindig átpasszolom a páromnak, nem szeretem az ízét.
Lehet, hogy a boltiban nincs alkohol, de gondolom mesterséges aromák és színezék alkotja :)
9. esőcsepp (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2010. jan. 20. 17:46
Te csináltál már?
8. esőcsepp (válaszként erre: 7. - Zebracsikó)
2010. jan. 20. 10:04
Nem tudom, semmi ötletem nincs, csak a bolti címke alapján gondoltam alkohol nélkül, mert az nem írja, hogy lenne benne. A google-ban semmit sem lehet erről találni, ami használható is.
7. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Esőcsepp)
2010. jan. 19. 18:03
csak cukorszirupban tennéd el?
nem lesz olyan az íze.
valahol olvastam, hogy kevés citromsavat kell belekeverni, akkor nem megy el a színe
6. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Esőcsepp)
2010. jan. 19. 18:02
biztosan nem.
éppen a Maraschino a lényege.
5. esőcsepp (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2010. jan. 19. 14:45
Köszönöm szépen a segítséget, szerinted alkohol nélkül is működik?
4. zebracsikó
2010. jan. 18. 17:55
olvastam még róla, hogy eredetileg Maraschinoban tartósítják
3. zebracsikó
2010. jan. 18. 17:50
a kép alapján ez nem a koktélbárokban a pohá szélére tűzött piros vagy zöld díszítőelem.
Azt biztosan színezik!
2. esőcsepp
2010. jan. 18. 16:31
Senki nem tud segíteni? :-(
1. esőcsepp
2010. jan. 18. 16:16
Hogyan kell koktélcseresznyét készíteni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell rántást készíteni?
- Hogyan kell vízgőz felett készíteni valamit? Mit takar a vízgőz?