Hogyan kell készíteni céklabefőttet? (tudásbázis)
Én reszelni szoktam, ugyanígy ízesítem, de nagyon finom tormával is.
Sőt, anyós nyersem csinálta, apró fogú reszelővel, tormával, így a vitamin jobban bent marad.
Nagyon ízlett.
Van aki a céklát nem hámozza meg előtte, hanem egy darabban rakja fel főni. Kb. egy órát kell főzni a céklát (egy öklömnyi darabot) és még melegen lehámozni. Felszeletelni karikákra, majd a lével leönteni.
A többit úgy, mint előttem írták.
Szia! A céklát jól meg kell főzni, ez azt jelenti, kb 1-1,5 óra kell mire jó puha lesz, attól is függ milyen nagyon a céklák. A levéhez ecet, víz, cukor, pici só, köménymag, citromsav kell, ízlés szerint.
Melegen kell megpucolni és felágni a céklát, így bele a lébe. Amikor kihült egy kis Natrium-Benzonatot szoktam bele keverni és üvegekbe rakom. Sokáig eláll így és nagyon finom, egészséges.
A befőtt szóról az édesség jut eszembe.
Édesen a céklát? Hmmmm...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell rántást készíteni?
- Hogyan kell vízgőz felett készíteni valamit? Mit takar a vízgőz?