Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell készíteni céklabefőttet? fórum

Hogyan kell készíteni céklabefőttet? (tudásbázis)


2009. okt. 29. 18:56

Én reszelni szoktam, ugyanígy ízesítem, de nagyon finom tormával is.


Sőt, anyós nyersem csinálta, apró fogú reszelővel, tormával, így a vitamin jobban bent marad.

Nagyon ízlett.

7. majmocska (válaszként erre: 5. - 99279bb06f)
2009. okt. 29. 14:45
Köszi, ezt én is hallottam már.
6. majmocska (válaszként erre: 4. - Majean)
2009. okt. 29. 14:44
Köszönöm szépen! Idén először kertészkedtem és gyönyörű cékláim lettek.
5. 99279bb06f (válaszként erre: 4. - Majean)
2009. okt. 29. 14:29

Van aki a céklát nem hámozza meg előtte, hanem egy darabban rakja fel főni. Kb. egy órát kell főzni a céklát (egy öklömnyi darabot) és még melegen lehámozni. Felszeletelni karikákra, majd a lével leönteni.

A többit úgy, mint előttem írták.

2009. okt. 29. 14:23

Szia! A céklát jól meg kell főzni, ez azt jelenti, kb 1-1,5 óra kell mire jó puha lesz, attól is függ milyen nagyon a céklák. A levéhez ecet, víz, cukor, pici só, köménymag, citromsav kell, ízlés szerint.

Melegen kell megpucolni és felágni a céklát, így bele a lébe. Amikor kihült egy kis Natrium-Benzonatot szoktam bele keverni és üvegekbe rakom. Sokáig eláll így és nagyon finom, egészséges.

3. majmocska (válaszként erre: 2. - 99279bb06f)
2009. okt. 29. 14:17
Igen, arra az édeskés, ecetes, köményes változatra vagyok kíváncsi
2009. okt. 29. 14:16

A befőtt szóról az édesség jut eszembe.

Édesen a céklát? Hmmmm...

2009. okt. 29. 14:15
Hogyan kell készíteni céklabefőttet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook