Hogyan kell házasodni? (beszélgetős fórum)
Én otthonról, lejöttem ide messze egyetemre... 300 km-t utaztam :) De alig kellett 2 hónap és megtalált és leszólított az utcán :)
13 hónapja a legnagyobb boldogság van :)
valami ilyesmi :))
Köszi
Dióhéjban:
1. megkéri a kezedet
2. igent mondasz
3. elmondod a szülőknek, aki jó esetben lájkolják és elkezdik előkotorni a tulipános ládát ;)
4. elmondod a barátoknak, akik elkezdik a lánybúcsúztatásos szívatások megtervezését.
5. az immár jegyespár megosztja ezen szándékát a kiválasztott házasságkötő terem hivatalnokával, időpontot kapnak, amennyiben egyikük sem volt még egyházilag házas, esetleg megtehetik ezt egy templomban is. Ha az egyikük igen, kezdődik a kanosszajárás, aminek a végén már az életkedvük is elmegy.
6. kezdődik a versenyfutás az idővel: milyen ruhában, hol és kik megtisztelő jelenlétében mondjuk ki az örökkönörökké-t :)
7. elszaladunk fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz, próbamunkát kérni. Előjegyeztetjük a ruhát - igyekszünk nem kihízni és kifogyni belőle a nagy napra. Vőlegényünk egyszerűen vásárol egy elegáns öltönyt, hozzá cipőt - ezért a vérét kívánjuk, mert lövése nincs arról, miért kapunk percenként hisztirohamot az előkészületek során :))
8. a nagy napon mosolyogva lebegünk a minket ünneplő tömegek előtt, bezsebeljük a nászajándékokat és utalványokat, cash-t. Majd boldog mosollyal elutazunk nászútra.
Erre gondoltál?
:))))
Miskolcon tudod kikérni a kivonatot,nem ott ahol laktál,hanem ott ahol születtél!
Én Miskolcon szültem,falun laktunk,kivonatért Miskolcra kellett menni!
"Fórum - Hogyan kell házasodni?"
Na erre a kérdésre épp ma inkább nem válaszolok :)))
Nem tervezek mást az életembe,de sose tudni.
10 év után szoktak újra,meg 20,30..én ki fogom használni az összeset.Mondjuk az aranylakodalmamkor már lehet nem a legszebb leszek,de akkor is:)
nekem a házasság csak egy papír
nincs rá szükségem
nem attól fogok szeretni valakit, mert van róla papírom
Budapesten lakom,Keszthelyen születtem,oda kellett lemennünk kikérni az anyakönyvi kivonatot.Ahol születtél abban a városban,kerületben kapod meg.
Május végén kitaláltuk h összeházasodunk,Júniusba bejelentettük akkor mentünk el időpontot kérni..vagyis én közöltem,h 2010.07.10 17órakor itt leszünk:)És ott voltunk,előtte nap meg a szülinapom volt.1 hónap alatt hoztuk össze,100fős lagzival,és minden csodaszép volt,alig várom h újra férjhez menjek,vagy elteljen 10 év,és újra átéljem ezt a napot a jelenlegivel.Felesleges több hónapig készülni rá,csak idegesebb lesz az ember.
ezt nem tudom pontosan. :-(
ezt meg kéne majd kérdezned....
Na ez még egész elfogadhatónak tűnik nekem is, akinek meg sem fordult a fejében a házasság gondolata soha eleddig.
Ha egy ilyen nő van, talán van több is.
Mármint aki nem akar "nemzeti ünnep" volumenű rongyrázást csinálni az egészből.
Akkor Miskolcon születtem, de falun laktam, akkor a falu anyakönyvi hivatalába kell kérni egy másolatot... értem!
Köszönöm szépen a gyors választ!