Hogyan kell bejelenteni az elhalálozást? (tudásbázis)
Én egy sima emailt írtam (törzsszámát beleírtam) és csatoltam a halotti anyakönyvi kivonatot. Elfogadták.
Őszinte részvétem! :(
Én kormányablakban intéztem,halotti anyakönyvi kivonatot vittem csak és ott töltöttem ki mindent.
Nem kellett külön nyugdíjfolyosítóhoz,NAV- hoz küldenem semmit.
A NYUFIG felé be kell jelenteni. Elég akár egy külön levélben is, csak legyen benne az elhunyt személyes adatain kívül a "nyugdíj-törzsszáma" is.
Mellékelni a halotti anyakönyvi kivonat fénymásolatát.
Mikor apukám meghalt hat éve, akkor meg kellett várni a halotti anyakönyvi kivonatot, amit a temetkezési vállalkozótól kaptunk meg. Ugyanis azzal tudsz majd intézkedni. Azzal kellett bemenni a Nyugdíjbiztosítási Hivatalba, és bejelenteni ott az elhalálozást, valamint kérni az özvegyi nyugdíjat, valamint mi kaptunk némi jó tanácsot is.
A hagyatékihoz nekünk nem kellett semmit intézni. Kaptunk hónapok múlva egy levelet a közjegyzőtől, akihez kerültünk, és annak fényében intéződött a hagyaték.
Először is fogadd részvétemet!
A házi orvos állítja ki a Halotti Bizonyítványt és a temetkezési vállalkozó is ad róla papírt. Azokkal kell az önkormányzatnál bejelenteni a halálestet. Ahol mindjárt a temetéshez is lehet segélyt igényelni. Utána már minden automatikus, mert ők hivatalból jelzik a BM-nek és a NAV-nak. Legalább is nekem mást nem kellett intéznem amikor anyukám meghalt évekkel ezelőtt.
Részvétem!
Amikor édesapám elhunyt,mindent a temetkezési iroda intézett.
Külön nem tudom a NYUFIG felé be kell-e jelenteni, szerintem azt autómatikusan megteszi az anyakönyvi hivatal.
Ez elég béna, mert a letöltött PDF nem módosítható:
Elhalálozás bejelentése és - NAV [link] › data › elhunyt_iratminta
További ajánlott fórumok:
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Az egészségügyi járulékot akkor is rendezni kell visszamenőleg, ha ez év január 2.-tól már van bejelentett munkahelyem?
- Feljegyzik valahol, hogy halálom után felhasználhatják a szerveimet? Hol kell bejelenteni?
- Hogyan lehet bejelenteni egy esetleges Guiness Rekordot? Illetve Magyarországon kivel és hol kell felvenni a kapcsolatot?
- Lakás kiadását hogyan kell bejelenteni?
- Lakcím bejelentés, hogyan kell átjelentkeznem?