Hogyan ízesítsem finomra a teát? (tudásbázis)
Nem vásárolok teát. Gyűjtök csalánt, fodormentát, citromfüvet, földi szeder , málna és dió levelet.
(A hagymahéj is jó - valamire)
Mivel különböző az izlésünk - ha izleteset akar valaki akkor az áztatás közben többször ajánlatos megkóstolni - amikor szubjektíven jónak találjuk - kész a tea.
Egyesek szerint - én is azt hiszem - semmi adalékot - az az igazi tea.
A cukor a mű édesítő a tej nem emberi táplálék (ha az emberi szervezet igényeiből indulunk ki)
Az igaz tea ízét ugy éred el ha semmit nem teszel bele.
Év tizedek óta igy iszom
Lipton (avgy másik márka) Earl gray tea, ami cukorral (vagy édesítővel) és citrommal nagyon finom, az a tipikus TEA íz, amit gyerekkoromban anyukámtól kaptam.
1-2 liter teához elég egy filter, pár percig benne hagyni. Szép színe lesz, tisztított vízben pedig különösen.
Nekünk a háziorvosunk azt mondta annak idején, mikor kicsik voltak a fiúk, hogy rendes fekete teát adjak nekik, minden dl-hez egy jó teáskanál cukorral és egy kis nyomás citromlével. Bevált, ma már kevesebb benne a cukor, ugyanúgy szeretik.
Azért kis adagban írom, mert pl. én nem teszek az enyémbe édes ízt, így könnyebben kipróbálhatod.
akkor talán tönn filtert tett bele, mint Te
1 literbe legalább 3 filter kell
Meglehet.
Viszont ugyanilyen márkájú teát ittam már máséból. :) És annak erőteljesebb színe és íze is volt, sokkal.
milyen márka?(elsősorban a minőség miatt kérdezem)
mi nagy teásak vagyunk, és mindig finomak!
1-2 szem szegfüszeggel, darabka narancshéjjal, csipetnyi fahéjjal pikáns teát lehet varázsolni.
Kísérletezni...
A patikában lehet szárított gyümölcsteát venni.
Igaz, nem olcsó, viszont eszméletlenül finom.
Ne használj filteres teát! Nem tudod mi van benne... A szálas tea igaz macerásabb, de legalább látod, hogy miből készíted a teád.
Ízesítés: csak amikor már nem forró a tea, akkor tegyél bele igazi mézet, citrom kifacsart levét. De én szoktam gyümölccsel ízesíteni, akkor a legfinomabb. Télen fagyasztott vagy aszalt gyümölcsöt áztatok be pár órára, vagy egész éjszakára, reggel leszűröm (a gyümölcsöt megeszem) és a már nem forró teához öntök annyit, amennyi az ép ízlésemnek megfelel. Persze mehet bele ilyenkor is citrom kifacsart leve, méz, próbáld ki, nincs is ennél finomabb és egészségesebb.
én a 2literes teás kanába szoktam tenni 2 filtert...cukrot 6kanálal, vagy édesítőből 15-20db-ot attól függ milyen minőség...
és citromból 4evőkanál...