Hogyan használhatom a nevem hivatalosan? (tudásbázis)
Én úgy írnám a helyedben (ahol lehet,természetesen:),hogy:
KKAnett,
persze olvashatatlanul;-)
Persze. A lényeg, hogy pl. bankban, ahol lényeges, hogy egyforma legyen az aláírás, legyen egyforma.
Volt egy kolléganőm, ő a neve kezdőbeűit Pl. BHA írta egybe, mindig ugyanúgy. Pedig neki pozíciója is volt, mégis elfogadták úgy. Hivatalos levélben meg ugye, illik előbb rendesen leírva lenni a névnek, felette az aláírás. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Találjál ki valami jót aztán gyakoroljad:)
Tegyük fel, Kovács-Kéry Anett a nevem. Kéry volt a lánykori, Kovács a férjem. Ha túl hosszúnak érzem, rövidíthetek nem teljesen hivatalon helyeken?
Pl a postásnak aláírhatok így? (úgysem bírja elolvasni...) Vagy recepten, futárnak, utazási irodában?És szóban mikor, milyen körülmények között NEM mutatkozhatok be úgy, hogy Kovács Anett?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?
- Külföldi rendszámmal rendelkező autónkat hogyan használhatjuk a jövőben?
- Gmail helyett más jó fiók?Többféle használható karakterrel az emailcím választásban, unom, hogy a nevem összes normális formája foglalt!
- Wakame alga - hogyan használhatom fel a korszerű-magyar receptekben?
- Hogyan tudom eltünteni a golyóstollal leírt szavakat abban az esetben, ha nem használhatok hibajavítót?
- Házasságkötés után, hogyan használhatom a nevem?