Hogyan főztök kevés pénzből finomat? Tippeket, praktikákat várok, osszátok meg velem! (beszélgetés)
Vegyél egy nagy káposztát felét csináld meg papradicsomos káposztának a másik felét 2-3 nap mulva meg káposztás tésztának.
Heuréka! Rájöttem, hogy meg kell egy kicsit melegíteni mikróban a darálthús konzervet!:)) Úgy már szépen összelehet törni villával,és hasonlít az állaga a darálthúséhoz! Mondjuk a szaga nem , az inkább olyan szójás, de sebaj ,van szójafasírt is a világon!!:))
Palacsinta krumplileves !!Paradicsom -zöldborsó leves sztb tészták ezek kijönnek kevés pénzből is !Fánk,nudli ,derelye
A gombapörkölt nokedlival :) Fél kg. gombából sok pörkölt van és kevés (l db.) tojással is lehet nokedlit készíteni! (A koleszterinem miatt nem használok sok tojást Én sem!)
Olcsó kaja még: Tojásleves, mákos, diós vagy grízes tésztával, paprikás krumpli virslivel.
Én COOP-osat szoktam ,de a Tescós is elég rossz.De mondok a spórolásról én is tippeket. Pl. veszek pulykanyakat, és mivel azon sok hús van,levagdosok belőle. A megmaradtat bezöldségelem, és isteni finom húsleves lesz belőle. A levágott pulykahúsból meg lehet pl.rizseshúst vagy brassóit készíteni.
Szia Évi!
Melyik fajta löncsöt használod? Úgy látszik amit Én szoktam venni valami nagyon rossz minőségű :(
Én rendszeresen készítek fasírozottat vagdalthúsból,és nagyon jól sikerül.Saját receptem van,íme:
Fasírozott vagdalthúsból
Hozzávalók:
1 nagy doboz (400 gr) vagdalthús konzerv
3 db zsemle
2 db tojás
só
bors
fűszerpaprika
fokhagyma
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés: A vagdalthúst egy tálban villával összetöröm, hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, ízlés szerinti a fűszereket, valamint a tojásokat. Ha hígnak tűnne a massza, kevés zsemlemorzsával meghintem. Jól összedolgozom a masszát, pogácsákat formálok belőle, morzsában megforgatom, és forró olajban kisütöm.
Főzelékekhez feltétnek olcsó, gyors és kiadós.
Olcsó alapanyag: krumpli, káposzta, sárgarépa, lencse, szárazbab stb. ezekből rengeteg féle étel készíthető! Tudnám még sorolni, de előttem már leírták a címeket ahol találsz! De, ha valakivel szeretnéd megbeszélni ezeket a dolgokat, csak írj nyugodtan :)
Ajánlom a mindmegette.hu-t, ott akár az otthon lévő alapanyagok alapján is kereshetsz ételt.
Kelt tészták,gombóc,nudli,lapcsánka,tészták-paradicsomszósszal,mákkal,miegymással-nálunk is gyakran takarékos a menü.
Rengetegféle egytálételt szoktam saját recept alapján összedobni,gyors is olcsó is,és mégse érezzük annyira hogy erre telik csak...
[link]
hasonló topic, találsz ötletet, receptet stb.
Hát , nem a legfinomabb, az biztos! Várom még a tippeket más kajatémában is.
Na de ma is nagyon takarékos a menü:gombaleves-este kaptam a zöldségesben féláron,mert megmaradt-és grízes tészta házi baracklekvárral.
Azzal ne is foglalkozz, sajnos tele van szójával és mindenféle rossz dologgal! Én is próbálkoztam egyszer milánóit csinálni de olyan elmállós amikor a tésztához kevered és csak a szója ízt lehet érezni, de azt nagyon!
Először is azt kéne tudnunk, hogy milyen fajta alapanyagokat kedveltek, aztán jön a segítség :) :)
Rakott káposztába.Párolt hagyma,fokhagyma,bors,párolt rizs bele,és isteni finom.Szendvicskrémnek is jó,kicsit feltuningolva.Kelt tésztába töltve remek,szoktam én is.
Én maggi fixszel rakott burgonyát, -tésztát készítek belőle.
vagy pl tojásfasirt! hús helyett nagyon apróra vágot főtt tojás kell bele fokhagyma nélkül
darálthúskonzervből én rezseshusit csinálok de xcsak én eszem meg! nekem tatszik...vagy szeletekre vágom és kirántom...
Smudlaagi54 receptjei között nézzél szét! Nagyon finomakat ajánl! Keresd meg a löncs húsból készített fasírtott, nagyon finom. Ha nem találod, szólj!
ajánlok neked egy receptet! kb egy ezresből kijön egy bőséges vacsora egy családnak...:Mindent bele sült tészta ---erre keres rá ! próbáld ki nagyon finom!
Pl.ti mit csináltiok az ún. darált hús konzervből?Mert én még sose tudtam pl fasírtot vagy ilyesmit csinálni belőle,mivel az állaga se olyan...
Hogyan főztök kevés pénzből finomat? Tippeket, praktikákat várok, osszátok meg velem!
További ajánlott fórumok: