Hogyan és kinél kell kérvényezni, ha szeretném kiköttetni a gázt a lakásunkban? Egyáltalán lehet-e? (tudásbázis)
Semmit nem vágnak el. Lepecsételik a zárt gázórát, fotó, papirt aláir és annyi
De felesleges, mint korábban irtam
Eg társasházban a gázvezeték csere csak a gázóráig kötelező adott esetben
Onnan már a te rizikód, semmi kötelezettség
Felejtsd el azokat az árajánlatokat, lehúzás ilyen szempontbol
Dehogy lehet, vagyis szabad palackos gázt!
Sőt, a kikötés sem valószínű.
Nekünk évekig volt 1 ilyen lakás lakatlanul, alapdíjat, és fűtést fizetni kellett.
Egyetértek.
Csak van lehetőség részletfizetésre. Ha mégse, kérj kölcsön barátoktól, ismerősöktől, rokonoktól, akiknek apránként (mondjuk fél év alatt) vissza tudod adni.
Megnézném, lehet-e palackos üzemre átállítani a tűzhelyt. (Már ha megoldható palack lakásba cipelése.) Én egy palackkal 2-3 hónapig sütök-főzök.
Inkább arról beszélj velük, hogy azt a bizonyos 60 ezret 2-3 havi törlesztéssel tudnád kifizetni.
Hidd el, hiába is köttetnéd ki (kijönnek és leszerelik az órát), bármi mással oldod meg a főzést, minimum 3x annyiba fog kerülni.
(Csak zárójelben mondom, hogy ennyire olcsón senki sem kap főzéshez gázt, mint azok, akik távfűtés mellett melegednek! És az egész rokonság ott főzi a bablevest, a húsvéti sonkát és ott sütik a karácsonyi beiglit, stb. stb. Mindezt azért havi 2-3 ezerért!)
Ahová a számlát fizeted, oda menj be és szerintem simán lezárják és plombálják. Ugyanezt csinálnák, ha nem fizetnél és elzárnák.
Menj be és közöld, hogy nem kívánod tovább igénybe venni a gázszolgáltatást és zárják le nálad. Ez csak a te lakásodra fog vonatkozni, ettől még máshová ugyanúgy eljut a vezetéken a gáz.
Persze ha meg tudod oldani sütés/főzést más módon. De ha elektromos tűzhelyet szeretnél beköttetni, annak nem lesz elég a 220v feszültség arra számolj. :)
További ajánlott fórumok:
- A volt párom élettársát kirakhatom-e jogi úton a lakásunkból?
- Lehetséges kérvényezni az APEH-től, a lakásilleték egy részének elengedését?
- Nincs szállásod?Gyere a lakásunkba, talán egyszer én is mehetek Hozzád!
- Lehet kérvényezni ideiglenesen a láthatási jogot, ha a szülők még nem váltak el, de az anya feltételekhez köti a gyerekek láthatását?
- Szerintetek mennyire kockázatos dolog valakit állandóra bejelenteni a lakásunkba? A magyarországi és a romániai helyzet eltérő vmiben?
- Albérlők laknak a lakásunkban. Tudnátok válaszolni ezzel kapcsolatban egy kérdésre?