Albérlők laknak a lakásunkban. Tudnátok válaszolni ezzel kapcsolatban egy kérdésre? (tudásbázis kérdés)
Mink semmit nem irattunk át az albérlők nevére.Mi úgy csináljuk, hogy minden héten 3 szor felmegyünk őket ellenőrizni(ez benne is van a szerződésben)És havonta 1 szer mikor össze gyűlik a csekk elmegyünk és befizetjük így biztos nem lesz elmaradt számla.Mikor nyáron haza utaznak a srácok akkor az utolsó napon együtt körbe járjuk a szolgáltatókat és megnézzük van e tartozás és úgy mennek el.
Ja és, hogy nyáron 2 hónapra ne ingyen álljon a lakás nekik Szeptemberig újra így 1 hóna alap rezsit ők fizetnek 1 hónapot mi.
Így kell csinálni mert különben a fejünkre nőnének:))
Egy ház kiadása előtt állok.
Érdemes átíratni az órákat, vagy nem?
Ha ügyvédhez mész, akkor polgári peres eljárással tudják behajtani. A per a papírok beadásától számítva kb. 3-5 év múlva kezdődik, mert nagyon sok a dolga a bíróságoknak.
A másik ötletedre nem tudok mit írni, mert kitiltanak. :)
akkor ez függ szolgáltatótól is.
Nekem visszaírták nevemre úgy az órákat, hogy a brlőnek volt tartozása. Beírtuk az aktuális mérőállást, és ők a megadott címre megkapták a sszámlát, az órák pedig a nevünkön voltak
A jogifórumon olvastam egy horroresetet, ahol egy elég nagy családi házban a bérlők vagy félmillió közüzemi tartozást halmoztak fel, erre a gázművek elzárta a gázt, magyarán nem volt fűtés a házban, és nem bírták újra kiadni, bár a tartozó bérlőket már sikerült kirakni. A gázművek elzárkózott az új óra felszerelésétől, amíg a tartozás nincs kiegyenlítve.
Éppen ezért a jogászok azt tanácsolták, hogy nem ajánlatos a mérőórákat átiratni a bérlőre, hanem a közüzemi csekkeket a tulajdonosnak kell megkapni, majd továbbítani a bérlő felé. Amennyiben a bérlő akár egy számlát is nem fizet időben, a szolgáltatás felfüggesztését lehet kérni. Ebben az esetben ha nem sikerül 30 napon belül kiegyenlíttetni a bérlővel a közüzemi tartozást, jogalap születik a felmondásra és a kaució szabadon felhasználható a számlák kiegyenlítésére. A bérlő meg nem fog sokáig ott maradni akarni víz meg áram meg fűtés nélkül.
vagy= van..bocs..
Ti megkérjetek egy új órát.
Nagyon egyszerű. Szereltesd le a gázórát,ezt megteheted, mivel a te lakásod. A tartozást nem neked kell kifizetni,mert nem a te neveden vagy.
Azért tudom,mert épp a napokban hallottam egy igen hasonló esetet.
További ajánlott fórumok:
- Mosogatógéppel kapcsolatos kérdéseim lennének, tudtok válaszolni?
- Repülő úttal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Mit lehet illedelmesen válaszolni azokra a jótanácsokra, amiket ismerősök adnak születendő gyerekeddel kapcsolatban, és elvárják......
- 16. heti AFP vizsgálattal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Felmondással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? Sürgős!
- Cipő garanciájával kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?