Hogyan érhetem el, hogy egyre rövidebb idő alatt fussam a 3 km-t? (tudásbázis)
Leírom a felvételi menetét:
1. a rendőrség családlátogatást tart a körülmények felmérése végett
2. behívnak egy beszélgetésre a kapitányságra
3. pszichológiai vizsgálat
4. fizikai + műveltségi
5. HEK (egészségügyi Budapesten, ahol a teljesen átvizsgálnak tetőtől - talpig.)
6. ha elegendő pontod van, felvételt nyersz
Ha egy pont is kiesik, nem sikerül, kiestél.
Én is megprálom most ezt a BM által kiadott dolgot, az 5+1-es tanfolyamot.
Ha nem sikerül, akkor a sztévfolymra megyek az MRSZKI-ba.
Nem nem oda megyek. Nem is tudom pontosan mi a neve,állítólag új képzés. Csak 5+1 hónap azt hiszem.
Fizikai kiképzés lesz nagyrészt, a végén pedig a rendőrségen kapuban helyezkedhetek el,vagy kísérhetem a foglyokat a cellába.:) Így nem fogok megszakadni, tavasszal pedig leteszem az okj-s vizsgám. Ősztől meg majd lesz valami. ha jól tanulok,akkor talán a szakközépbe is felvesznek, akkor már nem kell felvételizni.Vagyis felvételizni kell, de nem lesz gyakorlati vizsga.
Hahaaa, ez nagyon aranyos volt. Nem fognak kizárni, mindenki ideges olyankor, ez természetes. :)
A felvételi időszaka valóban nagyon hosszú, nem hogy az orvosi. :) Figyelj, a felvételit én annó februárban adtam be, augsuztus közepén lett erdmény, addig ide-oda rángattak.
Na, én már átestem ezen párszor, de neki esek most is. :)
MRSZKI-ba jössz? Lehet találkozunk. :)
Nem értek ezzel egyet. Napok alatt javult az időm. Bár az igaz, én korábban 7 évig versenyszerűen kéziztem stb, futottam. Most ki vagyok ebből esve, de szerintem még mindig előny azzal szemben, aki nem sportolt előtte. Így tudom javítani az időm.
Ahogy mérem a köröket, próbálok kitapasztalni a sebességet, hogy tudjam mennyit kell tartanom ahhoz, hogy max. pontszámra fussam le.
Mai edzésem:
Sportpálya 7 kör. A teljesítményem egészében közel 30 mp-el javult, azt hiszem ez nagyon jó.
A legjobb köröm 1,31 alatt ment. Ezt ha taratanám, akkor 9.4-re jönne ki az egész, jó lenne. De természetesen az utolsó köröket már nem bírom olyan sebességgel futni.
Nme egyedül járok, aki velem szokott jönni, méri a köreimet, a sprintemet, szerinte sokkal jobb vagyok, mint pár napja amikor elkezdtem, de én is érzem. Már nem olyan elnehezedett a lábam és a tüdőm is jobban bírja. Jó lesz ez... Én tudom, és ez a lényeg.
A helyből távolugrás? Én nem azt választom majd, hanem a fekve nyomást. Nekem az testhezállóbb.
A felülés és fekvő megy.
Annó 32-t kellet nyomni 30 mp alatt, nekem 37 ment. Erre még nem edzek, van idő bőségesen. A felülésre sem, ezek mind ráérnek előtte, hiszen erre nem kell különösebben edzeni, de olyan 50-52 / 1 perc az átlagom.
MRSZKI?
Szia!:)
1 perc alatt mennyi felülést tudsz csinálni? Én még csak 30-at, és helyből távolra 170-et ugrom... 2-t kellene... futni még mindig nem futottam, mert beteg vagyok.
Nem akarlak elkeseríteni de 2 hónap alatt nemhogy perceket, de még másodperceket is elég nehéz javítani ilyen alacsony távon. Mellesleg a 3km 8 perc alatt már világcsúcs teljesítmény, egy férfinak is, nemhogy nőnek.
A fartlek edzés valóban segít, de ez hosszú hónapok/évek kérdése. Illetve még ezen kívül csinálnod kell hosszú futásokat is lassabb tempóban. Inkább a hosszú, kisebb intenzitású legyen többségben, a fartlek csak heti 1-2 alkalommal. Ha növeled a távot, nő az állóképességed, csökken a pulzusod, ezáltal a kisebb távot gyorsabban fogod futni.
Jah, a sprintek száma 5 volt.
Tehát akkor ez oda-vissza 120 m-er. Ez szorozva 5-el 600 m pluszban.
Sziasztok!
Na most jöttem a futásból.
A foci pályán futottam 7 kört. Most azt csináltam, hogy minden kör után megálltam picit. Minden kört mértem ugyanis. Így a legrosszabb időmet megszoroztam a 7 körrel, így jött ki a kicsit több mint 2 km-er 12.98-ra.
Akkor dúrván 3 percet kell lefaragnom, de holnap megmérem egybe futva az egésszet.
Ezt követően 60 m-en oda-vissza futottam. Oda kocogva, vissza sprint.
Mértem a vissza sprinteket stopperrel, a 60 m sprinttel a legjobb eredmény 12.10 volt.
Nagyon remélem, hogy változni fog.
Milyen napotok volt?
Szép álmokat kívánok Mindenkinek!
Megyek lassan aludni, 6-kor kelés. Reméljük... :D
Holnap este jövök, remélem benéztek még hozzám.
Ha nem vagy fanatikus őrült, mint én, akkor hagyd a rendőrséget!!! Utálni fogod, mert nem az a vágyad.
Ne hagyd a jogot, ne add fel. Ha arra vágysz, mint írtad nekem, vágj bele, ne a rendőrségre pazarold az időd!
Csak bíztatásképp írtam!
Fel fognak venni a jogra, csak hajrá!!!
Azt hiszem, nekem a 9 perc alatti 2000 m nem fog összejönni. Tornázom minden nap,de az nem elég. Más szisztéma kell a futáshoz.
Biciklin a legnehezebb fokozaton egy óra alatt csak 15 km-t tekerek. Futni meg nem tudok. Nekem 2000 m kb fél óra ...
Budapest és az Rtf most nem érdkel.
Oka: 2 éves egyetemista vagyok levelezőn debrecenben. Nem tudnám pestről megoldani a bejárást könnyen
Ha elvégeztem akkor jöhet az rtf addig marad ez. Na meg a jog melett az rtf nem menne, mert kb olyan szinten van nehézségében, kemény lenne
További ajánlott fórumok:
- Görcsök terhesség alatt, rövidebb méhszáj
- Igaz-e, hogy a többedszer szülő nők nagyobb fájdalommal de rövidebb idő alatt szülnek?
- Ha levágom a körmömet akkor rövidebb lesz a lábujjam?
- Igaz, vagy csak tévhit, hogy minél többedszer szül valaki, annál rövidebb ideig vajúdik?
- Segítsetek!! Keresek 1 mesekönyvet, címére, szerzőjére nem emlékszem. Gykorom egyik legkedvesebb darabja volt. Sok rövidebb mese volt benne
- Elől hosszabb, hátuk rövidebb frizurára mi a megoldás?