Hogyan előzhető meg, hogy a macska a bútorokon élesítse a körmét? (tudásbázis)
Na meg azóta lecseréltem!A macskát!!
Az én cicáim használják a kaparó fát.
Előtte a bútorokon élesítette a körmét,de amióta van kaparó fája a bútorokat nem bántja.
nem kell ahhoz aludnia, kiskorában elkezded vágni, akkor egy idő után ő is rájön, hogy jó neki, akkor szokott kaparni, ha jelzi, hogy itt az idő, vágjam le neki
Hm, ezek szerint nekem szerencsém van. Az én cicám soha nem kaparja a bútort, max felnyújtózkodik rá és kinyomja egy kicsit a körmeit, de nem húzza végig. A kaparófát használja.
Vágni is szoktam a körmét, tudom nem egyszerű, de az enyém olyan mélyen alszik, hogy álmában simán meg tudom csinálni neki :)
Több hozzászólásban elhangzott, hogy "ne engedd be a szobába", ez jó megoldás is lenne, hogyha nem tudna kinytini minden ajtót:):D
Ki kell tenni az udvarra /mármint a macseket/:o)
Sziasztok! Szerezz be egy jó kis kaparófát, rendszeresen vágd le a cica körmét, és a bútorokat esetleg befújhatod macskariasztó spray-jel, hogy ne azokat kaparja!
Nem kell beengedni a lakásba. Egy macskának nem ott van a helye. Egyébként meg, ha elkerülhetetlen, akkor biztosítani kell neki olyan eszközöket, amin élesíthet, a többi esetben jól rá kell húzni a fenekére. A macska nagyon intelligens állat, úgyhogy innentől kezdve, ha látod, előtted nem fogja a körmét a bútoron végighúzni.... (csak ha nem látod)...:(
Nálunk a cica szívesen játszik alufóliából készült kis labdával...De lehet,hogy másképpen viselkedik a sima fóliával, nem tudom, ki kellene próbálni..Szeintem amúgy a benti köröm élezdetésen nem hiszem,hogy segíthet nevelés...talán csak a fa amin élezheti a körmét...Nem fontos,hogy legyen rajta szerintem bármilyen kötél féle...Ezt abból gondolom,hogy én sokszor látom nálunk,hogy a cicák kint bármilyen fába élezik a körmüket...
Állítólag a cica nem szeret hozzáérni az alufóliához, ezért jó ötlet lehet időlegesen bevonni vele az aktuális bútor "áldozatot". :) De kapható direkt cicáknak karomkoptató is, de házilag is elkészíthetsz egyet erős, szilárd fából... Sok sikert! :)
Ne vidd be a szobába.. Egyszerű
Állatkereskedésekben általában van.
Nekem bevált!!! Ragaszd le kétoldalú ragasztóval a kanapé, szék vagy éppen azt a tárgyat amin a macskád a körmeit élesíti. Ez elfogja riasztani, mert a macskák nem szeretik a ragadós mancsokat.Ez azért is jó mert így a büntetést nem veled fogja összehozni, hamen azzal a tárgyal amit leragasztottál.
nem engeded be a lakásba,ez jó taktika,nekünk bevált!!!:))))
Sziasztok !
A cicámnak szeretnék késziteni otthonra kaparófát,
mert a bútorokon próbálgatja a körmét , de nem tudom hol lehet ilyen kötelet kapni,szizál,vagy valami hasonlót,amit rá lehet tekerni a fára.légyszi ha tudtok Bp-en olyan helyet ahol lehet kapni irjátok meg nekem. f.andrea79@freemail.hu
Köszönöm
andi
úgy hogy kivágod a házbol. én biztos nem tűrném:)
az enyémek nem kaparják, szerencsére:)))
(de 10tában vagyok vele, hogy ez szimplán szerencse kérdése, és nem az én "nevelésemé")... azaz azt hiszem az volt a titka a dolognak, hogy a tenyésztőnél is volt kaparófa, és azon kapartak a cicák, tehát a többi macskától is azt látta Bombi, hogy ott kell kaparni. itthon is egyből a kaparófán kapart.
Frici (ő 1 évvel később jött) pedig Bombit vette mintaként, tehát ő is egyből rászokott a kaparófára.
ergo: jó helyen szocializálódott cicát kell beszerezni:))))
Mi vettünk neki kaparófát+ cicaházat használja is , de néha azért a bútorokat sem hagyja ki . Tudja , hogy nem szabad ezért a 1000-rel esik neki a bútornak , hogy mire odaérünk kikapargassa magát. Nem engedjük, de azért csinálja . Mi hoztuk ide, nem magától jött. " ez " a cicával jár!
Szerintem sehogy! Próbáltuk már a cica riasztó spray-ket, de mintha nem is fújtam volna be a bútort. Ha halja hogy rászolok akkor rámnéz úgy hogy közli "hülye vagyok" majd fojtatja utána kergetőzünk a lakásban egy fülesért. Most cseréljük majd le a kanapét amit sikeresen széttépet.
Jaja, az enyim is... :O, hiába van tele a lakás számára kaparófával... mindenhol máshol élesít, ahol nem lenne szabadna :S
Nekem nem vált be semmi, sajnos! Ott élesít, ahol őurasága akar.
A mi cicankanak is olyan oszlop fele van amit az elottem levo irt.Sokat hasznalja,nagyon hasznos.
Lehet kapni nagyon jópofa "oszlopokat" fából,ami bevan tekerve valamilyen erős kötéllel.Ezt direkt erre gyártják.És még jól is néz ki!
Sziasztok!Nekem is van egy sziámi cicám már 4 éve.Voltak vele gondjaim,és a mai napig vannak.De már nem olyan vészesek azek a gondok mint régen.A húgom mondta ,hogy vágjam le a körmét a cicusnak.Nem tövig,csak éppen a hegyét.Nálunk ez úgy tűnik bevált.próbálkozik most is de azóta nem mindenáron csak az ülőgarnitúrát akarja szétszedni.Azóta valami keményebb dolog kell neki mert csak abban tudja élezni a körmét,ezért is csináltattam neki egy hatalmas kaparófát.Szerintem egy próbát másnak is megér.
meg kell neki magyarázni, hogy ne tegye, mert az árt a bútornak. Hogyan máshogy?
Kutyát kell tartani. Bocs...
A kutya is csinál hasonló gondokat.
SEHOGY SEM AZAZ EGY MÓDON HA NEMENGEDED BE A SZOBÁBA AHOL FÉLTED A BUTORT NÉKEM NEM SIKERÜLT CSAK IDEIG ÓRÁKIG PEDIG MÁR NIDENT KIPRÓBÁLTAM,FÚJTAM SZAGOSITOTTAM,ODARAKTAM SZÉKET FOTELT, MÁR FÁT IS BEHOZTAM NEKIK,DE AZ NEMOLYAN JO MINT A KÁRPIT,"ELŐBB UTÓBB MIKOR NINCS OTT AZ EMBER UGYIS KITALÁLJÁK HOGYAN IS FÉRKŐZZENEK ODA ,AHOVA NEM SZABAD.KI KELL ONNÉT ZÁRNI.MIKOR NINCS SENKI OTTHON-.
További ajánlott fórumok: