Hogy tudnék odahaza cappuccino-t készíteni? Ha kávéra tejet öntök nekem az erős. (tudásbázis kérdés)
Rendben van, régi a kérdés. Tegnap bukkantam rá.
Viszont azóta sem értem: tényleg előfordul, hogy valakinek mindenképpen vadidegen emberek véleményére van ahhoz szüksége, hogy gyengébbre főzze a kávéját?
Sziasztok!Találtam egy cappuccino recetet. Sztetek milyen?
CAPPUCCINO
A klasszikus olasz recept:
1/3 espresso, 1/3 forró tej, 1/3 tejhab, egy kevés kakaópor
Hozzávalók:
* 1 dl tej
* Kávébab
* Kakaópor
* Cukor ( ízlés szerint )
* Cappuccinos csésze ( kb 140 ml )
Elkészítés:
Helyezze a csészét a cappuccinofej alá és nyomja meg a megfelelő gombot a tejhab adagolásához! Ezután helyezze a csészét a kávékifolyó alá és készítsen egy Jura espresso*-t!
Pontosan ugy, ahogy frollo irta.
Én is igy habositom a tejet.
Lehet vicces az én módszerem, de én turmixgéppel csinálom.
Kávé, forró tej, méz, cukor, fahéj. Ezt összeturmixolom és még utána beteszem a mikróba, mert akkor a tetején keményebb lesz a hab.
Ha ez kész akkor még teszek rá mézet és fahéjat, isteni szokott lenni.
Amúgy tejszínnel sokkal jobb, finomabb is és habosabb is.
Tudom, hogy nem ez az igazi, de én így szeretem.
Én Cipruson dolgoztam két bárban, az egyikben habos tejjel és fahéjjal kellett eredetileg készíteni (de a vendégek nem szerették), a másikban, ami egy öt csillagos hotel bárja volt, ami tagja a világ vezető hoteljainak, ott olyan kávégép volt, ahol pusztán a capuccino gombot kellett megnyomni, az elkészítette, ott egy kifejezetten capuccinora készített csokilapocskát kellett a tetejére tenni, ami a hotel logójával volt ellátva.
Skóciában az első munkahelyem egy kávézó volt, ott boltból vehető capuccino keverékre kellett forró habos tejet tenni és a tetejét nem kellett díszíteni.
De elhiszem, hogy a fahéj a hivatalos, csak épp ezt sok helyen nem tudják. Pl. Cipruson minden innivalót először a hölgyeknek kell adni, utána a férfiaknak. Még a bort is!!! Ez elég durva, pedig ezek tényleg nagyon jó hotelok, de semmit nem értenek a dolgokhoz. :P
Vendége válogatja, hogy mit kér a tetejére. A fahéj "veszélyes", mert nagyon sokan nem szeretik, így én mindig megkérdeztem a vendégeket, hogy mit kérnek rá. Általában kakaóport kértek.
De pl mindig teszek kakaóport a forró csokira is, ha fresh creme-mel kérik, mert nagyon jól mutat.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Hogyan kell karamellás kekszet készíteni? (Amilyet kávézókban a cappuccino mellé szoktak szervírozni.)