Hogy tanítsam meg inni a babámat? (beszélgetés)
Tényleg? És 1 éves kor után segített vmit a súlygyarapodásban a tápszer?
És az 1 deci az már jónak számít? Fogalmam sincs igazából, hogy mennyi lenne az ideális, pláne, hogy fogalmam sincs, mennyit szopik. Amúgy az enyémnek se a pohár volt a baja szerintem, hanem a folyadék. Volt, hogy adtam neki egy kanál levest, majdnem megfulladt. Egyébként vizet iszik, nem akarok neki minden cukros löttyöt adni, mert hátha később nem lesz hajlandó mást meginni. A gyümölcslével is csak azért próbálkoztam, mert az elején arra is gondoltam, hátha a vízzel van a baja.
Unokahúgom is 1 éves kora után kapott tápszert. Náluk is ugyanez a probléma, nem hízott olyan ütemben, mint "kellene" Egy idő után elfogadta.
A fiam is sokszor kakil egy nap, 2-3 mindig megvan. Kínálgatom, de attól félek, csak jobban megutáltatom vele az ivást:-S Nem mintha most annyira szeretné:)
Most próbálom többször szoptatni, de nem hülye a gyerek, nem kell neki a nem megszokott időben, vagy ha mégis, kevesebbet szopizik, majd a következő alkalommal is, nem vagyok előrébb vele.
Még megpróbálom a kis jana sportkupakos üvegből, olvastam, hogy van akinek az bejött. Azért nem akarok felvásárolni sokféle itatópoharat egy vagyonért, mert szerintem nem a pohár a baja, hanem, hogy nem cici, és nem tej...
Az 1 deci már tök jó. Vizet iszik?
Hát, mostanában elkezdte elfogadni a cumisüveget. De a Te kisfiad biztos elég folyadékhoz jut, ha 5x szopizik. Én kislányom már csak naponta 1x szopizik és jövő héten 1 éves lesz, de most sem iszik sokat. A szopi mellett csak úgy 1 dl-t. Már nem köpi ki a folyadékot, ha szomjas, iszik pár kortyot, de ha nem az, akkor csak ellöki magától a cumisüveget. Az orvost megkérdeztem, azt mondja, a gyümölcsben, főzelékben is van nedvesség, ez meg a szopi együtt valszeg elég neki, és egy baba se olyan buta, hogy szomjan halassa magát. Amúgy pisil eleget, mert a pelusban mindig van.
A védőnő meg cseszeget, hogy nem elég. Ráadásul nem hízott a kiscsaj semmit az utóbbi hónapban. Ezért most azt mondja, adjak neki tápszert. Egy 1 éves gyereknek!!! Hiába mondom, hogy eszik ő eleget, nap 4-5x, plussz a szopi. Ráadásul nem kis mennyiségeket. CSak gyors az anyagcseréje, napi 2-3x kakil is. Meg, hogy itassam, adjak neki tejes italt. De könyörgöm, ha se a vizet, se a gyümölcslét, se a teát nem kéri, akkor a tejes italt, tápszert se fogja!!! Mégis mit csináljak, dugjak le egy tölcsért a torkán, és öntsem bele???
Annyira felhúzott.
De egy szó, mint száz, ha nincsenek kiszáradási jelek, akkor valószínűleg probléma sincsen. Kínálgasd továbbra is azért, én is ezt teszem:)
Azóta működik a dolog?
Nálunk ugyanez a helyzet. A kisfiam lassan 10 hónapos, és a kánikula kellős közepén se iszik semmit. Pont mint a Te lányod. Próbáltam mindenből, mindenféle italt, reakció mindig ugyanaz.
A nuby pohár bejött nektek. Nekünk is avent csőrös van, de nem iszin belőle, pedig 5 hónapos kora óta minden áldott nap feltöltöm, kínálgatom, cumisüvegből is, evés után pohárból. A védőnő tanácsára vettem madela itatópoharat is, de az sem megy. Igazából nem a pohárral van gond, hanem azzal, hogy folyadék landol a szájában, tök mindegy miből, nem nyeli le, kiköpi. Ha sűrűbben próbálkozok még a szájához se jutok el vele, tolja ki:-S
Ő még naponta 5ször szopizik, de ebből csak 3 normál mennyiségű, a többire nincs ideje.
:)))))
Majd arról is indítok fórumot, ha aktuális lesz:)
kb 1-2 nap, mire hozzászokik, csak mindig ugyanabból add neki, és megtanulja, hogy az az ivásra való, ha szomjas lesz, úgyis kívánja, az elején lehet még mellé megy, de pár nap és belejön.
viszont vannak olyan csőrös poharak, amiből tényleg nagyon nehéz inni nagyon szívni kell és amíg rá nem jön, csak rágni fogja.(ezért érdemes inkább olyat venni, amiből jön simán, én úgyis csak akkor adtam a kezébe a poharat, ha kérte vagy én kínáltam és ha nem kellett már, akkor elvettem és nem hagytam, hogy játszon vele, így soha nem borult ki.
sziasztok!
az én lányom is csak a nyakába öntötte az innivalót, (cumisüvegről jó lenne leszoktatni) én is a dm-ben vettem neki, puha (szilikon) tetejű itatópoharat (Nüby), és imádja! bár rágja, de mindig kiissza belőle a vizet.
sziasztok
én is szeretném a kisfiamat rászoktatni a cumisüvegről pohárra,itatópohárra.aventes cuccaink vannak,a tápit is abból issza meg.de a kemény csörös pohár tetejét nem akarja elfogadni.csak rágja.van ötletetek hogy lehet rászoktatni?köszi
Na, ez erdekes :)
Akkor a vizet hanyagolod is vagy azert ajanlgatod neki?
Nalunk annak idejen az Avent itatopohara valt be elsore. Meg van szabva, hogy melyiket mennyi idos kortol ajanljak (gondolom nem veletlen). A kisebbeknek kb. 1,5-2 dl. az urtartalma. Egyebkent ezeknek szilikon a csore! Nem szabad sem folynia, sem csopognie. Az Avent nekunk nem is csopogott.
Sok sikert es turelmet kivanok.! Kell egy kis ido, amig rajon a baba a dolgokra...
Huhh, jo kerdes. Most munkaban vagyok igy meg sem tudom nezni, este megprobalok emlekezni ra, es megirom. Sztem olyan 2 dl-es lehet amugy.
Meg egy dolog eszembe jutott, bar lehet ez egyertelmu. A mi csoros poharunkon a csor nem muanyag, hanem ilyen kemenyebb gumi talan, de semmikepp nem a merev muanyag.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tanítsam meg az 5 hónapos kisfiam egyedül elaludni?
- Hogyan vehetném rá 3 hónapos babámat, hogy a nappali alvásoknál 30-45 percnél tovább aludjon?
- Hogy tanítsam meg a 3, 5 éves fiamat egyedül aludni?
- Hogy tanítsam meg a felsős gyereknek, hogy első a tanulás, utána a játszás?
- A férjem megkért, hogy tanítsam meg táncolni, hogyan kezdjek hozzá?
- Hogy tanítsam meg a kisbabámnak, hogy ne hátrafelé másszon? Kell ezt tanítani vagy rájön magától?