Hogy működik a bölcsi választás? (beszélgetés)
Pécsen idén először minden oviban és bölcsiben áprilisban 3 napon volt a beíratás, és elvileg egységes elvek szerint. Viszont ahol én voltam ugyanúgy a korábban jelentkezetteket vették fel mint előző években és semmilyen igazolást nem kértek az adatokhoz, csak az anyakönyvi kivonatot kellett megmutatni a gyerekről.
Én direkt nem mentem hamarabb jelentkezni, mert pár hónappal előtte már megjelent, hogy mi lesz. Nem is kaptunk helyet. A következő évben muszály lesz, mert áprilisiak vagyunk, így hiába tölti majd be a 3. évét, akkor ott sincs hely, csak szeptembertől.
úgy tudom, hogy a babát odajelentik, ahol az anya van
ha a tiéd állandó, akkor az övé is
Sziasztok, nekünk be kellett mutatnunk a lakcímkártyát, állandó bejelentette kerületi lakcím kellett hozzá nekem és a kislányomnak is.
Mi idén júliusban jelentkeztünk, 2010 szeptemberére de már így sem kerültünk be a hozzánk legközelebbi bölcsibe.
ha nagy szerencséd van nem, de elvileg hivatalos paprokból dolgoznak
nem tudsz ideiglenes bejelntkezni?
a mai bölcsödeviszonyok között nagy választásod nincs, örülj, ha találsz üres helyett.
van olyan város, ahol már az épp megszületetteket is beírják, hogy tuti legyen helye.
nálunk a vidékieknek semmi esélye, hogy felvegyék, hisz a helybelinek sincs helye
Szia!
Leginkább lakcím szerinti bölcsibe veszik fel a gyereket (persze ha van).
Beírathatod máshová is de, az ott lakók előnyt élveznek, így akár várakozhatsz egy szabad helyért akár 1 évet is:(
A húgom októberben fog szülni, de a védőnő már most mondta neki, hogy szeptemberben menjen el beíratni a még meg sem született gyereket, hogy két év múlva tutira legyen helye...És ez nem vicc!!
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Gmail helyett más jó fiók?Többféle használható karakterrel az emailcím választásban, unom, hogy a nevem összes normális formája foglalt!
- Óvoda választásakor mennyire veszik komolyan a lakcímet? Ellenőrizhetik-e, hogy életvitelszerűen ott lakunk-e?
- Két darab Jamo SUB 660-as mennyire lenne jó választás egy 4x4m-es szobába? Az kell, hogy minél nagyobb legyen a basszus.
- Szeretem az életemet. Szeretem, hogy mindig van választásom.
- Melyik oldalon olvashatnék arról, hogy miként és mennyire befolyásolja az embereket a média a választásokkor?