Hogy lehet leszoktatni, egy 19 hónapos babát a cicizésről? (beszélgetés)
Igen, magától elapad. Én semmit nem csináltam a leválasztás utáni napokban, csak figyeltem, hogy nem kemény-e a mellem. Ha helyenként kemény volt, kicsit kimasszíroztam a zuhany alatt, hogy pangó tejtől ne gyulladjon be. Pár nap alatt teljesen elapadt.
Ha már nincs szopizás, akkor nincs megfelelő inger a tejtermelődéshez. Ne aggódj, el fog apadni.
Mindenképp lesz hiszti, sírás, könyörgés. Ez a te agyadban dől el. Ha úgyis megesik rajta a szíved, akkor ne szoktasd le.
Ha pedig tényleg le akarod választani, akkor erősnek kell lenned abban a pár napban, és ki kell fejezned a szeretetedet, törődésedet más-más módokon, ami megnyugtatja, biztonságot ad neki.
Sok sikert!
Mondjuk nem akarok itt okoskodni, mert ezzel kapcsolatban semmi tapasztalatom.
A kislányom alszik éjjel, (egyenlőre,mert ez még felborulhat, tudom és külön alszik).
Azt tudom hogy Anyukám engem 9!!!!éves koromig nem tudott leszoktatni arról, hogy ne menjek át éjjel hozzá aludni :( Ezért voltak elveim, de elvek, ide, oda nem mindig sikerül. Eddig szerencsém van, azt mondom.
Próbáld meg szépen csökkenteni az adagját, először éjjel. Az én fiam is ugyan ez volt, csak pár hónappal idősebb. Én terhes lettem és már nem bírtam, nagyon fájt és a tejem is elapadt. Az éjjelit hagyta el először. Volt sírás-rívás, hiszti, de muszáj volt. Türelem és kitartás, csak pár nap kellett az éjjeli leszoktatáshoz. Aztán onnantól jobban is aludt éjjel és igényelte a saját ágyát.
Napközben mikor mondta, hogy szopizni akar, megkínáltam vízzel és ez is elég hamar lezajlott.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni egy 15 hónapos babát arról, hogy megüssön, akár játékból akár méregből?
- Hogyan lehet a babát leszoktatni a ciciről (egészségügyi okok miatt) és rábírni, hogy tápszert igyon?
- Hogy lehet leszoktatni a 7-8 hónapos babát arról, hogy este szoptatás közben aludjon el?
- Hogyan lehet leszoktatni egy három hónapos babát arról, hogy marja az arcát?
- Hogy lehet leszoktatni a babát a cícizésről?
- Hogyan lehet leszoktatni egy 7.hós babát az ölben létről? Kezdődő gerincsérv, és nagyon nehéz egész nap...