Hogyan lehet a babát leszoktatni a ciciről (egészségügyi okok miatt) és rábírni, hogy tápszert igyon? (tudásbázis)
szia!
milyen gyógyszert kaptál?
én 4 körben szoptattam végig antibiotikumos kúrát...
miért akarod leszoktatni egyáltalán? ha elfogy a gyógyszer nem lenne jó, ha újra cicizne?
Akkor huncut fiú, biztosan nem lesz semmi baj! A tejpépekben is tápszer van! ;)
A tejpéppel tudod helyettesíteni a tápszert.)
A tápszerrel naponta többször kínáld meg. Nem kell beleerőltetni,csak szoktasd az ízéhez. Mindig nagyon keveset csinálj belőle. reméljük,hogy pár nap múlva már elfogadja azt is.
A cumikkal is lehet gond. Pl a lányom a fogszabályzósat nem fogadta el. Amikor kicseréltem normál szilikonos cumira már nem volt gond vele.
igen tejpapi az megy,szereti,most is azt kutyulok neki:-)
Ha már 9 hónapos,akkor valószínüleg elkezdted a hozzátáplálást. Milyen ételeket szokott enni? Tejpépet szoktál adni neki? Ha nem fogadja el a tápszert,akkor más étellel próbáld jól lakatni. Vacsorára tejpépet vagy főzeléket adj neki.
Sok baba azért nem fogadja el a tápszert,mert íztelennek tűnik neki. Már többen mondták,hogy az elején ízesített tápszert adtak szoktatásként a babónak. Icipici szőlő vagy gyümölcscukrot tettek bele vagy 100%-os gyümilevet. De ezeket tényleg csak pár napig szabad adni,hogy nehogy rászokjon.
sajna mikor ölbe veszem és hozzámbujik keresi egyböl a cicit mintha kis csecsemö lenne,pedig nagy kópé már.Na és közelitek a szája felé a csörös pohárral(abból iszik általában)utána a cumisüveggel de megérzi a nem cici izü cumikat stb és üvölt felháborodva,na és nem is csillapodik le.Van ebben egy jó adag hiszti is.Amugy eszik már mindent ugyhogy nem éhezik de a tej mennyiség csak kell neki minden nap..
hát már elkezdtem szedni meg nem tulzottan hiszek mondjuk a homeos bogyokban..szóval várom az ötletet esetleg..mondjuk lehet csak az elsö cicimentes nap a nehéz utána rájön szegény ha hiába várja a cicit megéhezik és elfogadja..most adtam magamnak egy jó tippet...
Én szteroid injekciókat kaptam, ezekkel sem lehetett szoptatni, le is szokott a fiam aztán hamar. :( Nálunk az avent üveget elfogadta (nagyon éhes volt szegénykém), de nagyon jó a tommee tippee cumi is! Vedd magadhoz a babót, mintha szoptatnád, hogy érezze az illatodat, biztosan éhes, megissza majd. A védőnőd nem adott néhány tápszermintát? Sokkal egyszerűbb lett volna úgy kipróbálnod a tápszereket.
mire kaptál antibiotikumot?nekem is felírták és abba kellett volna hagynom a szoptatást.nem váltottam ki,2 hét alatt ugyan de sikerült más módszerekkel meggyógyulnom.
fuu,fogalmam nincs remélem 10 nap után nem kell már.
Uhh szegény... meddig kell szedned? Mert ha a gyógyszer kiürül a szervezetből, utána már szopizhat újra, csak ugye kérdés, hogy MIKOR ürül ki a szervezetedből...
Igen erös antibiotikumot szedek.A védönö is csak azt mondja anyuka birja rá a tápszerre,de mit is mondhatna ö is?Azert kérdezlek titeket kedves anyukák hátha tud valaki valami varázsszót..Szegény gyerekem visit tegnap óta én meg a falra mászok::-((
uhh szegény... hát eszembe nem jut semmi, védőnőd mit mond? (nem mintha segítene csak érdekel az álláspontja)
Mit értesz azalatt, hogy egészségügyi okok miatt? Szedned kell vmi erős antibiotikumot, vagy micsoda?
Egyébként úgy, hogy cici helyett egyszerűen csak adsz neki tápszert. Vegyél mellpumpát, nem lesz kellemes érzés a sok tej. (Nem saját tapasztalatból mondom, csak osztom az észt, mint mindig egyébként :) )
Azok az anyukák adjanak tanácsot akiknek ez sikerült.Mielött kapnék a fejemre hozzáteszem,szoptatnám ha lehetne de gyógyszert kell szedni ami miatt ezt sajna nem tehetem.Nagyon cicifüggö a babámpedig már 9 hós) és eddig csak a hadakozás ment,teát megissza de tápszertöl visit,pedig 3 izt kipróbáltunk.Anyukák segitsetek mert ez a babának is nehéz ügy meg nekem is.
Hogyan lehet a babát leszoktatni a ciciröl(egészségügyi okok miatt)és rábirni hogy tápszert igyon?
További ajánlott fórumok: