Hogy lehet lelkileg feldolgozni, hogy el kell adnunk a szülői házat, voltatok ilyen helyzetben, hogy éltétek ezt meg? (tudásbázis)
Igy is lehet gondolkodni meg másképp is
Ha anyám "Máriacelli emlék" smukkos dobozát eltörném és kidobnám, semmi nem változna a lakásban, mégsem mindegy
Vannak emberek akik tárgyakhoz ragaszkodnak , ők nehezebben váltanak lakást
Külföldi jóbarátom mondta mindig mit ragaszkodnak az emberek s malterhoz?
Nem egy csóró ember volt, de egy konténernyi bútort hazahajóztatott. Kérdeztem is, csak nem ragaszkodsz a bútorokhoz
Szerintem nem attól boldog egy ember, hogy őrizgeti az emlékeit valakinek/valaminek úgy, hogy örök életében a birtokosa a helynek vagy a tárgyaknak.
Amennyiben a leendő otthonod nem lesz rosszabb, meg tudod úgy csinálni, hogy jól érezd magad benne, illetve olyan helyen van, ahol el tudod képzelni az életedet, akkor simán fel lehet dolgozni.
A gond akkor van, ha valamitől úgy kell megváltod, hogy tudod, rosszabb lesz.
A gyujtogto nagyi cuccait egyszer ki kkelltt ratni.Fele idoben, hogy aboruszra varok..
Roadul megviselt mintketto.
En egyuttlaktam vele. Es eazert telepededett hozzank, hogy mossam meg a hajat.
de a hazuorvosunk egy masidik igazolast kert. El volt torve keze.
az emlék örök."
Somogyi néni zongorázott, merthogy társbérlet volt
Hányan lakhattak korábban abban a lakásban évszázadok alatt?
Körbefényképeztem az üres lakást, azóta se néztem vissza. Minek fájditani ami amúgy is fáj
A jó felét nézd, lesz eg zsák pénzed
Én is eladtam a szülői lakást 69 év után. Éppen arrafelé jártam amikor a sittet hordták ki, honnan máshonnan mint az én eladott lakásaomból
Nem mentem be megnézni. Amilyen lelkiző vagyok nagyon könnyedén túltettem magam az eladáson
Néha most is eszembe jut, de igen kellemes helyen vettem egy családi házat. 8 éve és a magaménak érzem már
Nyugi!
Mi eladtuk,miután apukám meghalt,vissza akartam venni.
Egy idősebb kollégám azt kérdezte,hogy biztos vagyok e ebben.Persze rögtön rávágtam,hogy igen.És akkor azt mondta,hogy azok a dolgok,amik miatt én ragaszkodom a házhoz már nem lesznek ott…
Igaza volt.Nem lenne már olyan ott lakni és nem is biztos,hogy jó lenne az emlékek között.Az ember hiába szentimentális vannak dolgok,amiket el kell tudni engedni.
Örülj neki, hogy van, aki megveszi ezt a romhalmazt.
Mielőtt a fejetekre omlana.
Ha ennyire kötődsz hozzá, miért nem foglalkoztatok azzal, hogy megóvjátok az állagát?
További ajánlott fórumok:
- Anyukák, hogy tudtátok feldolgozni lelkileg, hogy megcsászároznak, pedig te nagyon nem arra készültél?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Ti mit csinálnátok a helyemben? Voltatok már ilyen helyzetben? Szerelmes vagyok?
- Voltatok már ilyen helyzetben?
- Voltatok már ilyen érzelmi helyzetben?
- Segítsetek!!!Hogy lehet lelkileg feldolgozni úgy egy válást hogy én még mindig szeretem a férjem?