Új munkahelyen nem befogadó a csapat- Voltatok már ilyen helyzetben? (beszélgetés)
Már a 2. hónap után fel akartam, de végül a 3. hónapban, azaz a próbaidő uolsó napján.
És számomra már 1 hónap után kialakult a kép, hogy egy kupac utálatos, irigy, vájkáló nőhalmazba kerültem, mindenki utált mindenkit, engem azért mert jól dolgoztam, a másik újat azért mert béna volt, de mindig volt ok, hogy miért nem vettek be maguk közé.
Egy hétből még ne szűrj le semmit! Bár nem túl intelligens hozzáállás, de nem tudhatod, mibe érkeztél. Te csak maradj kedves, ha közelednek, de ne kuncsorogj a befogadásért. Közben pedig keresd a következő munkát, mert ha a próbaidőd végéig nem változik, utána se fog szerintem.
Könnyen lehet, hogy valaki belülről pályázott a helyedre, lehet hogy valakit elküldtek, akinek a helyére jöttél, ezer oka lehet. Kitartás, de ne légy hülye, ne menj le kutyába, csak hogy befogadjanak.
Ha csapatmunka van,,nehezebb a dolgod,,ha egyéni a munka akkor jobb a helyzet kicsit.
Valószínűleg ha beilleszkedsz,,az is nehéz lenne,,hisz nyilván az ő szabályaik szerint kellene játszani.
Azért várj még,,és ne lássák rajtad (lehetőleg) hogy szarul vagy.Magyarán fapofa.
Közben gondold át,,hagyj kis időt,,azzal a gondolattal,hogy leléphetsz nem kell ebbe bentragadni.
Nem voltam még ilyen helyzetben, de én azt gondolom, hogy a következőt tenném:
-Határidőt szabnék. Sokszor segít a "rossz" megélésében, ha van egy terved, ha van egy határidő, hogy meddig vagy hajlandó ezt most elfogadni.
-Szóval még várnék, és közben:
-mérlegelném a körülményeket.(Saját lelkibékém, mentális állapotom, fizetés, közlekedés, stb),
-próbálnám jobban megismerni a kollégáimat. Sokszor bejön az első megérzés, de van mikor árnyaltabb lesz a kép, és változhat a kollégák megítélése.
-Új állás, új munkahely keresése.
Szerintem ha van lelkierőd maradj a próbaidő végéig. Véleményem szerint elsősorban, mivel téged még nem ismernek, a saját bizonytalanságukat, félelmeiket vetítik ki rád.
Fiatalabb, ügyesebb, gyorsabb, jobban ért ehhez ahhoz, mind olyasmi, amiben a saját gyengeségeiket vélik észrevenni. Ha az idő előrehaladtával is toxikus a légkör lépj le. A mentális egészséged nem ér annyit, hogy egy jól csengő cégnév legyen az önéletrajzodban vagy az a pár ezer forint esetleg extra juttatás.
Nálunk 4-en lépnek le a köv. honapban. Decemberben.
Szerintem, ha pizsamában jönnek be, sem rugnanak ki :D
De mégis kukifej valamelyik S. Chef.
Én nem szoktam kifakadni, de velem ma annyit üvoltoztek egy (bő hét után), hogy elsírtam magam. Folytattam mindent, de egyszruen elbabaralt nap volt, és senki nem kommunilakt rendesen. A manager is helyre tette a sous chef, de utána is üvöltött, és üvöltött, és nem értesz? Hát, bmeg, azt a nepáli kotykolat.
Egy chef igy csinálja, más chef máshogy, és a könyvben (ami a szent írás), egy harmadik.
Száz szónak is egy a vége, én el akartam süllyedni, mert felnőttként elsírtam magam.
Amúgy lakás felmondás előtt vagyok, a net a második szolgáltatónál sem megy, kijött az ekcemam, minden merda, de erre ez sem indok.
Szóval megértelek.
Én ha nem tartom meg az állásm, segélyt sem kapok.
Aki 5 éve bszik dolgozni, az jogosult, de ha pár helyen nem nem jönnek össze a dolgok, kitesznek a rendszerből.
Kitartás!
A tartasagba nem kell csatlakozni, a fizetés a munkahelyt minosíti, amit leteszel az asztalra, az meg téged.
1 hete kezdtél.
Ez még semmi. Ennyi idő alatt semmit nem lehet megtapasztalni.
Nem tudom, hogy ők mióta dolgoznak együtt, nem tudom azt sem, hogy mit kommunikáltak nekik, mikor felvettek téged, stb.
A tartózkodás, egyáltalán nem biztos, hogy az utálat, rosszindulatúság jele.
3 hónap a próbaidő, ez idő alatt bármikor felmondhatsz indoklás nélkül, ha valóban beigazolódnak az érzéseid.
Én adnék még a kollégáknak még egy esélyt, bár én többet is szoktam adni;)
Én elég nyitott vagyok, de nekem is kell kb. 4-6 hónap mire "otthon" érzem magam az új munkahelyen...
Voltam ilyen helyzetben, az első munkahelyemen. Akkor még kitartó voltam és tűrtem, ma már nem tenném.
Ők ilyenek és nem fog változni a helyzet, bármit teszel. Vannak akiknek lételemük ez a viselkedés 🙂
Engem kicsináltak ,és az egyik pics@ kirugatott.
A karma azért rendesen odatette magát:
A dögkeselyű csapat pár tagjának tönkrement az élete.
Az egyik hónapokkal később a lekötelezettem lett.
Én pedig felfelé buktam.🙂
Az ennyire mérgező és ellenséges környezetben megbetegszel.
Keress másik munkát ,ha ennyire megvisel.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit csinálnátok a helyemben? Voltatok már ilyen helyzetben? Szerelmes vagyok?
- Voltatok már ilyen helyzetben?
- Régi munkahely, mégsem tudom megszokni. Gyomorideg már vasárnap, ha a hétfőre gondolok. Voltatok így ti is?
- Voltatok már ilyen érzelmi helyzetben?
- Voltál már olyan helyzetben, hogy a munkahelyi stressz miatt felmondtál?
- Hogy lehet lelkileg feldolgozni, hogy el kell adnunk a szülői házat, voltatok ilyen helyzetben, hogy éltétek ezt meg?