Hogy lehet a főttkrumplit úgy összeturmixolni, hogy ne legyen csirízes? (tudásbázis)
Szerintem ugyanezt csinálták, mint mi itt, csak élőben. Hűű, lettem volna légy a falon, milyen szöveg mehetett ott:)))))
Ha valaki olvasta a Paraszt Dekameront, ott van egy kis ízelítő ebből...:)))
A benne levő keményítőtől csirizes.
Ha feldarabolt állapotában vízben áztatod egy darabig, és cserélgeted rajta a vizet, amikor zavaros lesz, akkor kiázik belőle a keményítő, legalábbis egy része.
Hmmm....
Nagyanyáink a fonóban esténként ezen mennyit fórumoztak vajon!???? :)
:)
Azt én is úgy szoktam, ahogy leírtad, de csak magunknak. Fincsi:))
de honnan tudod, hogy 2 deci?
még mindig méregeted a gyermeket?
(csak kíváncsi vagyok... és 2 hétig mértem, aztán ráuntam)
az nem gond, ha annyit megiszik.
ilyenkor a tej tápértéke már azért jelentősen csökken az első hónapokhoz képest. ráadásul nyár van, meleg... lehet, csak szomjas :)
később már én is visszaolvastam, és rájöttem, h babának kell.
Viszont én lehet ott is kipróbálnám a sárga krumplit...
ha csak almával főzöd össze és úgy turmixolod, nem szabadna tapadnia.
(elég tényleg pár kocka, max fél alma, még az ízét sem lehet kiérezni)
tej nem lesz dupla, hogy kihagy egy szopit, a tej a cicizés közben termelődik, azaz annyi termelődik, amennyit eszik a gyermek.
cicit csak akkor hagyj ki, ha el akarod választani. amíg ez nem cél, addig adj neki kaja után is, ha kéri.
nálunk már 3 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, és napi 2-3 szilárd kaját kapott, amikor először fordult elő, hogy nem kért ebéd után cicit.
én is teszek hozzá mindig valamit, de így is tapadós, megpróbálom a fokhagymanyomót
nektek mennyi idő alatt váltódott ki egy szopi, és mennyi idő alatt csökkent a tej?
úgy értem, hogy most ha kihagynék egy szopit mert enne eleget a következő szopira kvázi dupla tejcsi lenne amit ő képes mindet kiszívni....így nem látom, hogy mikortól lesz kevesebb a tejcsi
most krumpli-barack volt a kaja 1/3 üvegnyi kb, kíváncsiságból megmértem 150et szopott rá, mert előtte 5 órával szopott és a tejcsi így több lett, uccu neki mindet kicuppantotta, most meg csak piheg az ölembe
Itt babának adja az anya ez nem krumpli püré amit a felnőttek esznek.
Az én fiam nem ette meg natúr így én mindig valamivel adtam neki és nem olyan mint a ...
én a krumplit mindig almával adtam neki, mert különben tényleg mint a tapétaragasztó, olyan volt.
igaz, 6 hósan már csak villával törtem át.
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- Minden szónak legyen "ár"-a
- Mindig az utolsó szó három betűjéből legyen egy új értelmes szó
- Szavad harmadik betűje legyen "s"
- Hosszan tartó hasmenésnél, változatos étrendet keresek kisgyerekeknek. Unjuk már a keksz, ropi, főttkrumplit, van más lehetőség ezen kívül?
- A babáknak hány hónapos koráig kell paszírozni a zöldborsót a főzelékbe, mikor elég alaposan összeturmixolni?