Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készíted a krumplipürét? fórum

Hogy készíted a krumplipürét? (beszélgetés)


1 2 3
2012. szept. 8. 20:11

Szerecsen dióval is ízesíthetjük. Tejfölt is tehetünk hozzá. Többféleképpen is ízesíthetjük a pürénket hogy fincsi legyen.

Maga az alapszabály hogy ha krumplipürét készítünk mindig héjastól főzzük a krumplit.

Így több vajat, tejet - tejszínt tud felvenni, és ízesebb lesz.

79. ewwa69 (válaszként erre: 63. - A56fa55821)
2011. júl. 3. 07:35
ha lehet robottal..mert ugy lesz isteni :)
78. hobnobs (válaszként erre: 77. - Varga ágica)
2011. jún. 28. 16:02
köszönöm :)
2011. jún. 28. 05:10

1kg sárga husú burgonyát héjában megfőzöd.géppel jól kikevered,és még melegen hozzáadsz 15dk margarint(ráma)többet ne mert ragacsos lesz.Megsózod kevéske tört borssal izesited.Ezután 2,5dl forró tejjel felöntöd és tovább kevered géppel 2-3percig.

Ez a hagyományos krumplipüré.

Én 20 éve ezt csinálom egybesültekhez és panirozott ételekhez.Rózsakrumpliból is készitheted,de az kicsit szemcsés marad bármennyire is kevered géppel.

76. Enya78 (válaszként erre: 75. - Hobnobs)
2011. jún. 27. 20:47
Volt nekem is olyan h nem volt tej és tejszín ment bele... :) Ahány ház, annyi szokás... :)
2011. jún. 27. 16:12
Mi tejszínt szoktunk belerakni tej helyett! úgy is jó, krémes. mi is krumplinyomóval készítjük nem robotgéppel. De ki így, ki úgy szereti...
74. Enya78 (válaszként erre: 73. - 07c4794583)
2011. jún. 27. 11:24

Én néha Ezel-t szoktam, ha nem felejtem el egyéb teendőim miatt, abba legalább történik valami újdonság és nem olyan egyhangú :)

De az hogy hétnaponta ugyanazt egyem... nem veszi be a gyomrom! :D


Egyébként meg a krumplipüré elég 'alap dolog' egy-két hozzávalóból, mindenkinek ízlése szerint összeállítva.

Volt hogy raktam bele kis tejet és tejfölt is... úgyhogy sztem ahány ház, annyi szokás :) Ha meg más is kerül bele, megmarad pürének, csak mondjuk püré gazdagon lesz :) És legalább annál táplálóbb! :) (kreatív konyha) ;)

73. 07c4794583 (válaszként erre: 72. - Enya78)
2011. jún. 26. 23:06

hat ugy ahogy emberek minden nap kepesek nezni a baratok koztot...


:)

72. Enya78 (válaszként erre: 70. - 07c4794583)
2011. jún. 26. 22:08
Exanyóséknál is minden hétfőn pöri van, vas. meg rántotthús... hogy nem lehet megunni? én ezt nem is értem....
71. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 70. - 07c4794583)
2011. jún. 26. 21:31
pörköltös krumplipüré..hmm..nem is rossz..:DDD
70. 07c4794583 (válaszként erre: 62. - 4f8ae69d1b)
2011. jún. 26. 17:49

hát hogy ne lennének már pürék.


ez ilyen tipikus magyaros főzés, hogy ilyen sablonokban lehet csak gondolkodni. hát akkor egyétek ugyanazt a pörköltöt egy életen át ugyanúgy, mer'csakazapörkölt! :D

69. Enya78 (válaszként erre: 68. - D5ef6da91d)
2011. jún. 26. 17:31

Egyszer régen... amikor gyerek voltam és nagyon mumpszos, apám csinált nekem krumplipürét... és csak úgy berregett a robotgép. Aztán valami fura massza lett belőle, még most is emlékszem rá :)


Azóta bevallom nem mertem azzal csinálni :D

68. d5ef6da91d (válaszként erre: 67. - Enya78)
2011. jún. 26. 17:29
Ragacsos? Miért lenne ragacsos? Habos lesz és légiesen könnyű.
67. Enya78 (válaszként erre: 66. - D5ef6da91d)
2011. jún. 26. 15:54
Robotgéptől nem lesz ragacsos? Én jobban szeretem kézzel keverni... vagyis villával..... :D
2011. jún. 26. 15:14
Mindig héjában főtt krumpliból az íze miatt, úgy sokkal finomabb. Jeges vízbe rakva egy pillanat a hámozása. Krumplinyomón átnyomva, kizárólag jó minőségű vajjal dúsítva, szerecsendióval ízesítve, robotgéppel habosítva.
65. hobnobs (válaszként erre: 63. - A56fa55821)
2011. jún. 26. 13:50
babosra :)
2011. jún. 26. 10:11
Tört krumpli + vaj+ tejföl+ só + szerecsen dió habosra keverem!
2011. jún. 26. 10:06

1./Vízben megfőzöm a felkockázott krumplit

2./Ha a krumpli megfőtt leöntöm róla a vizet

3./ Margarint /vajat/ sót adok hozzá és összetöröm.

4./ Ezt követően tej és ha van otthon tejföl hozzáadásával babosra keverem.



Én így tanultam.

62. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 60. - 07c4794583)
2011. jún. 26. 10:01

Rácpontyot tejföllel nem akarsz még beletenni?

Ezek már nem is krumplipürék..:)))

61. f796a5926b (válaszként erre: 53. - 07c4794583)
2011. jún. 26. 00:58
nyami nyami :)
60. 07c4794583 (válaszként erre: 59. - Eda93927a9)
2011. jún. 26. 00:30

koszi szepen, ezt tuti kiprobalom


szerintem teszek meg bele egy kis csilit es talan kiprobalom kokusztejes-gyomberes valtozatban is :)

59. eda93927a9 (válaszként erre: 57. - 07c4794583)
2011. jún. 25. 23:59
Majd reggel elkészíted :)
58. eda93927a9 (válaszként erre: 56. - 07c4794583)
2011. jún. 25. 23:56
Megfőzöm a felkockázott krumplit sós vízben. Összetöröm, teszek bele ízlés szerint sót, borsot,késhegynyi kurkumát, mustárt (nem túl sokat, inkább kóstold meg 2 tk. mustár után és ha még kell tegyél bele). Pirítok hagymát olajban, azt is hozzá teszem és az olajból is teszek hozzá amiben a hagymát pirítottam.
2011. jún. 25. 23:49
fu es ez mind van is itthon, remelem nem csabulok itt ejszakai fozesre :DD
56. 07c4794583 (válaszként erre: 55. - Eda93927a9)
2011. jún. 25. 23:49
de pontosan hogy csinálod? mennyi mustár kell bele és azt mikor teszed bele? :)
55. eda93927a9 (válaszként erre: 54. - 07c4794583)
2011. jún. 25. 23:46
Ez egy krumplis szendvicskrém receptje eredetileg , de nagyon jó krumplipürének is. Pirítósra kenve is finom.
54. 07c4794583 (válaszként erre: 52. - Eda93927a9)
2011. jún. 25. 23:34
hú ez nagyon jól hangzik, mesélsz kicsit részletesebben? :)
53. 07c4794583 (válaszként erre: 51. - Enya78)
2011. jún. 25. 23:33

én még egy speciális módot tudok, egy 100 éves kézzel írott erdélyi szakácskönyvből néztük ki:


csináld meg a hagyományos módon a pürét, annyiban módosítva, hogy kevés legyen a tej és rengeteg a fokhagyma,


és amikor még tűzforró, keverj bele

- 3 marék aprított friss petrezselymet

- 2 marék aprított snidlinget

- 1 közepes fej aprított fejessalátát

- 1-2 dl borecetet vagy fűszeres ecetet


nahát én ezt először meg se akartam kóstolni, annyira ki lehet engemet az ecettel üldözni a világból.. hát meg kell mondjam, valami zseniális!!!


és a zöld pöttyös látvány is baromi jól néz ki :)

2011. jún. 25. 23:27
olajos pirított hagymával, bors, mustár, kurkuma
51. Enya78 (válaszként erre: 50. - 07c4794583)
2011. jún. 25. 23:22

Nekem is belecsúszik negyed diócska... Van hogy a csak 70dkg püréhez is... közbe kóstold meg.

Egyébként én egyszer csináltam brokkolival keverve is. Úgy is jó volt!


A jó kis püré... az egyik legjobb dolog krumpliból!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook