Hogy kell csipkebogyó lekvárt csinálni? (beszélgetés)
A csipkebogyót megtisztítjuk, mindkét végét lecsípjük, jól megmossuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Átpaszírozzuk,ami átfolyt azt újból paszírozzuk, de ezt már sűrű szitán, gumikesztyűben. /nagyon szúr/
Az így kapott levet addig főzzük, míg lekvár sűrűségű nem lesz.Minden kilóhoz 60-70 dkg cukrot adunk.Ezzel már csk egy kis ideig főzzük. Üvegbe töltve,lefedve,száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Egyszer kipróbáltam, finom lett, de már többször nem készítettem, mert nagyon macerás.
És nem kell bele semmi tartósító?
Mamám mindig valamit rakott bele....de hogy mit..?
De mégis, hogy van a folyamat?:D
Ugyan úgy kell mint egy sima baracklekvárt??:)
Azért itt kérdezem és nem nézegetem neten, mert olyan igazi nagymama receptjét szeretnék... :)
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Mennyi felülést kell csinálni ahhoz, hogy sok édesség mellett is csökkenjen a has?
- A szakítás "művészete", vagyis miként kell csinálni?
- Ki tudja, hol lehet csipkebogyó (hecsedli) lekvárt kapni?
- Cseresznyelekvárt hogyan kell csinálni?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?