Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell csipkebogyó lekvárt csinálni? fórum

Hogy kell csipkebogyó lekvárt csinálni? (beszélgetés)


2012. szept. 3. 08:48
Én mindig kimagozom a csipkét, akár lekvárt készítek belőle, akár teának szárítom meg. A passzírozással se szoktam szórakozni, átnyomom a húsdarálón és kész.
2011. szept. 29. 13:04
Én tavaly almával csináltam, úgy megérte a munkát, máshogy sok meló, nagyon kis mennyiség! Az íze markáns, tiszta hecsedlinek tűnt az almával. Én cukor és tartósító nélkül teszek el mindent, tisztított vízben főzöm ki az üvegeket, csurig töltöm, még levegőt sem vszek közben ;), azán fólia, kupak és száraz dunszt.
2010. aug. 31. 17:05
Vannak receptek amik citromot is írnak bele, sztetek kell?
14. Fanoli
2010. aug. 31. 16:53

A csipkebogyót megtisztítjuk, mindkét végét lecsípjük, jól megmossuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Átpaszírozzuk,ami átfolyt azt újból paszírozzuk, de ezt már sűrű szitán, gumikesztyűben. /nagyon szúr/

Az így kapott levet addig főzzük, míg lekvár sűrűségű nem lesz.Minden kilóhoz 60-70 dkg cukrot adunk.Ezzel már csk egy kis ideig főzzük. Üvegbe töltve,lefedve,száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Egyszer kipróbáltam, finom lett, de már többször nem készítettem, mert nagyon macerás.

2010. aug. 31. 13:08
A dunsztolás tartósíjtja...sztem :)
2010. aug. 31. 11:11

És nem kell bele semmi tartósító?

Mamám mindig valamit rakott bele....de hogy mit..?

2010. aug. 30. 17:20
AHHHA, tehát dunsztolom....:)
2010. aug. 30. 17:04
mikor kész a lekvár, és be van töltve az üvegekbe,forrón betakargatod.plédek,paplan stb.ott hagyod kihűlni.:)
9. Annnna88 (válaszként erre: 7. - Béka603)
2010. aug. 30. 16:58
Mi az a száraz gőz?:D
2010. aug. 30. 16:57

De mégis, hogy van a folyamat?:D

Ugyan úgy kell mint egy sima baracklekvárt??:)

Azért itt kérdezem és nem nézegetem neten, mert olyan igazi nagymama receptjét szeretnék... :)

2010. aug. 30. 16:57
Csipkebogyólekvár. A piros csipkebogyókat megmossuk, kettéhasítjuk, kimagozzuk, szitán folyó vízben átmossuk, hogy a magokat takaró apró tüskés rész ne kerüljön bele. Zománcos edénybe tesszük (a vas- és a rézedényekben magas hőmérsékleten a C-vitamin-tartalom hamar lebomlik), annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Lassú tűzön 3 óráig főzzük. Áttörjük és literenként 1/2 kg cukrot téve hozzá ismét addig főzzük, míg kellő sűrűségű nem lesz. Az üvegeket lezárjuk, száraz gőzbe tesszük.
2010. aug. 30. 16:56
Azt tudom, hogy akkor jó, amikor megcsípi a dér. Nagyon macera a megtisztítása. És sütnivaló tökkel hígítják. Szerintem Erdélyieket kellene megkérdezni, mert ők a nagy "hecsedli-készítő" mesterek.
2010. aug. 30. 16:55
2010. aug. 30. 16:54
Húú..dédi szokott, az első fagyok után szedi le..Kimagozza..:(...nagyon macerás..de isteni:)
2010. aug. 30. 16:52
Ezt en is szeretnem tudni.
2010. aug. 30. 16:52
Én úgy tudom akkor nagyon finom és édes ha már megcsípi az első fagy.
2010. aug. 30. 16:47
Hogy kell csinálni, és mikor érdemes leszedni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook