Hogy kell alkalmazni a tortabevonót? (tudásbázis)
Régóta nem használok tortabevonót, vízgőz felett összeolvasztok:
100 g vaj
100 g porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak ha szükséges)
1 evőkanál étolaj (csak a végén)
Tükörfényes és nem törik.
Szerintem a tortabevonókat felejtsd el, vegyél valami jó minőségű finom csokit helyette. A csokit törd kockákra, önts hozzá egy kis tejszínt, vágd be a mikróba. Ha túlhevíted a csokit, akkor összeugrik, kemény és égett íze lesz.
Curkászként dolgoztam egy ideig, ez a leggyorsabb, legkényelmesebb módja a tortabevonat készítésének.
Az jó!. mindenképpen dőz felett csináld, de ne legyen túl meleg! A sütit hűtsd ki rendesen, akár fél órára a fagyóba is bemehet.
A csokit a tetejére csorgasd és folyasd le a torta szélén. A legjobb ha egy rácsra teszed a tortát, alá pedig valami tálcát.
Széles pengéjű késsel dolgozz!
szia!
én így szoktam: összetördeled a csokit kockákra, betelteszed egy lábosba, azt a lábost pedig egy másik lábasra helyezed rá, amiben előzőleg már vizet forraltál, és ezt teszed a tűzre, de akkor már elég takarékra is, nem kell lobognia a víznek, elég ha csak forró, és ne érjen a víz a tetején lévő edény aljához, tehát nem kell sok víz, a gőz a lényeg.
na és beleteszed a csokit, és én 3 evőkanál olajat szoktam hozzá tenni a fényesség céljából, és ezt összekevergeted egy kanállal olvadásig, majd ha elolvadt a csoki, elzárod, leveszed, és ráöntöd az adott süteményre.
További ajánlott fórumok:
- Colonoscopias vizsgálat előtt hogyan kell alkalmazni a keserűsós tisztítást?
- Joghurtos tampont próbálta valaki? Hogyan kell alkalmazni?
- Kaphat valaki úgy trombózist, hogy véralvadásgátló injekciót kell alkalmaznia?
- Felső légúti megbetegedés gyógyítása sertészsírral? Hogyan kell alkalmazni?
- Herpeszre kaptam Mycosyst-Gyno kapszulát és Pimafucort kenőcsöt, hogyan kell alkalmazni?
- Hogy kell alkalmazni az agykontrollos "elmetükre-technikát" és programozott víz készítést?