Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell alkalmazni a tortabevonót? fórum

Hogy kell alkalmazni a tortabevonót? (tudásbázis)


2021. febr. 1. 16:14

Régóta nem használok tortabevonót, vízgőz felett összeolvasztok:

100 g vaj

100 g porcukor

3 púpozott evőkanál kakaópor

3 evőkanál víz (csak ha szükséges)

1 evőkanál étolaj (csak a végén)


Tükörfényes és nem törik.

2021. febr. 1. 16:04
Én étcsokihoz teszek kókuszolajat a vízgőzös lábas fölé egy másikba. Ha kihűlt, a kókuszolaj is megdermed a csokival együtt.
2021. febr. 1. 15:54
A Pary-val az a bajom,hogy nem gluténmentes,a Katica viszont igen.
2012. jan. 24. 12:58

Szerintem a tortabevonókat felejtsd el, vegyél valami jó minőségű finom csokit helyette. A csokit törd kockákra, önts hozzá egy kis tejszínt, vágd be a mikróba. Ha túlhevíted a csokit, akkor összeugrik, kemény és égett íze lesz.

Curkászként dolgoztam egy ideig, ez a leggyorsabb, legkényelmesebb módja a tortabevonat készítésének.

2012. jan. 24. 12:54
én is party-t használok jó ideje...
2012. jan. 24. 12:50
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Még annyit, én sokat sütök újabban a party tortabevonót használom, sokkal-sokkal jobb mint a katica vagy a többi. Egy tábla partyhoz szoktam tenni 1 evőkanál étolajat. Ez gyorsan dermed, bármilyen sütihez kiváló, islerhez is ezt használom!
2012. jan. 24. 12:48

Az jó!. mindenképpen dőz felett csináld, de ne legyen túl meleg! A sütit hűtsd ki rendesen, akár fél órára a fagyóba is bemehet.

A csokit a tetejére csorgasd és folyasd le a torta szélén. A legjobb ha egy rácsra teszed a tortát, alá pedig valami tálcát.

Széles pengéjű késsel dolgozz!

2012. jan. 24. 12:47

szia!

én így szoktam: összetördeled a csokit kockákra, betelteszed egy lábosba, azt a lábost pedig egy másik lábasra helyezed rá, amiben előzőleg már vizet forraltál, és ezt teszed a tűzre, de akkor már elég takarékra is, nem kell lobognia a víznek, elég ha csak forró, és ne érjen a víz a tetején lévő edény aljához, tehát nem kell sok víz, a gőz a lényeg.

na és beleteszed a csokit, és én 3 evőkanál olajat szoktam hozzá tenni a fényesség céljából, és ezt összekevergeted egy kanállal olvadásig, majd ha elolvadt a csoki, elzárod, leveszed, és ráöntöd az adott süteményre.

2012. jan. 24. 12:45
én gőz felett szoktam felolvasztani, kis olajat rakok bele, és mehet a sütire:) vigyázz, hogy nem fém legyen az edény amiben a csoki van, mert abban könnyen megég!
2012. jan. 24. 12:43
Tudom , elég gáz kérdés, de még sosem sütöttem tortát meg olyan sütit amire lehetett volna rakni. Katica tortabevonó csoki egyébként :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook