Hogy igazságos? Mondjatok véleményt (beszélgetős fórum)
a)
a munka ne az alapján legyen elosztva, hogy ki nem vett részt az első etapban, hanem ki alkalmas rá, ki végzi azt el az adott pénzért a legjobban és leggyorsabban.
egy vállalkozónak nem az az érdeke, hogy mindenkinek elérhetővé tegye a pluszt, hanem a munka elvégzése, gyorsan és olcsón...
A mi főnökünk úgy próbál beosztani bennünket, hogy mindenkinek jusson egy kis plusz bevétel.
Nekem több szokott jutni, mert egyszer csak azt veszem észre, hogy ebben a projektben is benne vagyok, majd abban is, stb. 1 év alatt, ahány projekt van, mindbe belekerülök. Nem, nem kivételeznek velem, hanem a szakmai tudásom miatt kerülök be, és bár én jellemzően plusz vagyok a projektben, de mindig kapok plusz pénzt.
Persze, a legigazságosabb az lenne, ha mindenki ugyan annyi plusz pénzhez jutna, de van amikor felülírja a szakmai tudás.
Mert pl. hiába szeretne más kolléga helyettem kapni pluszt, ha ő nem tudja elvégezni a melót...
Munkaközösségtől, kollektívától függ.
Kicsit furcsállom, hogy egy csoport annyira ráér, hogy pluszmunka mellett még másik pluszmunkát is be tudna vállalni, lehet, hogy nincs elég munkája? :) Igazságosabb lenne a másik csoportra hagyni. Szerintem.
Én is meggondolnám, hogy részt veszek-e benne.
Ha egy feladatot sok részre osztanak, kell egy nagy tudású személy, aki összefogja a részeket. Ha ilyen nincs, akkor meglehet, hogy a végeredmény nem lesz megfelelő minőségű. Elég egyetlen ember hibája, és mindenki más munkáját is semmivé tesz, és a lóvé máris ugrott.
Ha jó a szervezés, akkor azt mérlegeld, hogy a rád jutó munka mennyisége, és az érte járó pénz hogyan aránylik egymáshoz. Akár átszámítod pl. órabéres díjazásként, vagy a jelenlegi havi fixedhez arányosítod, és attól teszed függővé, hogy megéri-e.
Sehogy.
Kevés pénz miatt vergődni? :D
Adott egy munkahelyi csoport, amelyből néhány (fix) személy egy plusz munkáért külön díjazásban részesül. Adódik egy másik lehetőség plusz pénzért, amelyben bárki részt vehet(ne), de minél többen vannak ebben a második munkában, annál kevesebb a pénz, mert értelemszerűen több felé oszlik.
Szerintetek hogy fair?
a) az elsőként említett fix csoport ugyanúgy vehessen részt a másik melóból is, ezáltal 2 plusz kereseti lehetőségük adódik.
b) hagyják meg azoknak a lehetőséget, akik az elsőből nem részesülhetnek?
Remélem, értelmesen fogalmaztam meg, köszi a válaszokat.
(Ui.: Nem hatalmas összegekről van szó, de mindenkinek jól jönne a pénz.)
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek abban, hogy jól odamondjátok nekem?vNem sértődök meg semmin!
- Légyszi mondjatok véleményt
- Borravaló megosztás a vendéglátásban hogy lehet igazságos?
- Kérlek mondjatok véleményt!!!!
- Igazságos az szerintetek, hogy a Fővárosi Vidámparkban magassághoz igazítják a belépőjegy árát?
- Hogy kell tartárt csinálni? (De 1félét mondjatok légyszi - ja és a legkönnyebbet) :-)