Hogy kell tartárt csinálni? (De 1félét mondjatok légyszi - ja és a legkönnyebbet) :-) (tudásbázis kérdés)
majonéz
mustár
bors
citromlé
cukor
tejföl
6 tojás sárgája
1l étolaj
1 evőkanál mustár
1dl száraz fehérbor (kihagyható)
só
cayene bors
porcukor
citromlé
a tojás sárgáját és a mustárt össze keverjük az étolajjal (az elején szinte cseppenként aztán mehet bátrabban). Hozzá keverjük a bort és a fűszerekt. Végül a porcukorral és a citromlével beállítjuk a kívánt ízt.
Az így kapott majonézt tejföllel keverve készíthetünk tartármártást.
Én így készítem. :) Egy szakácstól tanultam, mert nagyon szeretem az éttermi tartárt.
Én így készítem el a tartármártást:
előveszek egy kisebb tálat, és egy normális nagyságú tojás sárgáját beleütöm. Fogok egy habverőt vagy ha olyan kedvem van akkor a kis robotgépet és elkezdem kevergetni. Lassan, cseppenként kezdem adagolni hozzá az olajat és ezt addig folytatom, amíg már szinte alig keverhető ez a massza. A vége felé már bátrabban lehet az olajat, önteni, de még akkor is óvatosan , mert ha egyszerre sok kerül bele, nem lehet elkeverni és az egész szétesik. Egy normális nagyságú tojás sárgájához kb. 1 dl olajra van szükség.
Na, amikor készen van ez az úgynevezett olajvaj, akkor mehet bele a többi hozzávaló. Megsózom, teszek bele kevés porcukrot, fehérborsot, mustárt, kevés citromlevet, esetleg aki szereti mehet bele pici fehérbor is. Ezt mind összekeverem és ehhez a mennyiséghez teszek kb. 2 dl tejfölt. És készen is van. De elmondani tovább tart int elkészíteni... :-)
1 tojássárgája, 1 dl. olaj ez az arány nagyon lassan adogolni az olajat,(legjobb turmixolni) azután 1 dl tejfel,
mustár citromlé, cukor, só, fehérbors,izlés szerint.
Lehet több tojásból is késziteni.
béna háziasszony majonéze :)
Végy egy fél literes bögrét, törjél fel egy tojást,(fehérjét is) tedd bele. Öntsél hozzá 1,5-2 deci olajat, egy kiskanál mustárt. Vedd elő a habverőt de csak egy lapát legyen benne, most verd fel, 1 perc.
:)
Egy tojás sárgája, cukor, picurka só, tejföllel elkeverve, majd mikor teljesen sima, bele mustár, citromlé, és végül kávéskanálnyi olajjal összekeverem! Bors amiből, nagyon keveset teszek bele, és közben kóstolgatom, míg a legjobb ízt nem érzem!:)
Igen kiadós, és ezzel készítem, a francia salátát, vagy a burgonyasalátát is!
Nem csak öntetként használom!
Nálam 2 változat van:
1 kis pohár tejföl, kb fele annyi majonéz, egy teáskanál mustár, egy fél teáskanál cukor, egy csipetnyi só, pici őrölt bors, és vagy egy kevés citromlevet vagy egy kevés fehérbort öntök hozzá.
Ahány ház, annyi szokás.
:-)))))))))))))))))))))
hát kellemetlen lehet, és gondolom akkor még finoman fogalmaztam!?
Én húsvét 3 napján végig minden nap ettem. :DD
Tudod mikor az öreg bácsitól megkérdezik az X. gyomormosás után, hogy miért eszi meg mindig a bolond gombát..mert szeretem. :DD
Barbárság ide vagy oda én nem próbálgatok. Mondjuk az oktatóm ha látja, biztos forog a sírjába mikor a majonézes tubust előveszem a hűtőből. :O
Na akkor van bennünk valami közös, mert én is oda rohanok nyomban. :P
Na így van! :)
Csak én édeskésen szeretem ezért pici cukrot is teszek bele.
További ajánlott fórumok:
- Melyik pózban megy el legkönnyebben egy férfi?
- A P.S. I love you filmhez keresek hasonlókat, mondjatok ilyeneket nekem légyszi!
- Nincs szív hang, és mégis volt! Akik jártak így a terhesség elején, mondjátok el a tapasztalataitokat légyszi!
- Mi legyen a szépségszalonom neve? Mondjatok tippeket légyszi!
- Légyszi mondjatok véleményt
- Szerintetek melyik a legegyszerűbb és legkönnyebben tanulható idegen nyelv?