Hogy csináljunk hamburgert házilag? (tudásbázis)
Szia!
Érdeklődnék, hogy ez olyan lesz, mint a mekis, vagy a boltban csomagolva kapható zsemlék? Mert én már a 6. receptet próbáltam ma, és mind puffancs jellegű :((( Én kimondottan a kívül-belül nagyon laza zsemlét szeretném megsütni, igaz itt felmerül egy újabb kérdés: mitől lesz olyan, illetve hogyan kell úgy sütni, hogy kívül ne legyen kérge a zsemlének, értem ez alatt azt, hogy olyan laza sütis állagot kapjon?!?! Nagyon elkelne egy kis segítség, kezdem feladni
Házi kenyér
Fél kg liszt,
1.5 dl tej,
1.5 dl ásványvíz,
1 tk só,
1tk cukor,
1 ek olaj,
1 ek ecet, 3 dkg élesztő.
olaj helyett 1 ek olvasztott vaj is mehet. Kenyérsütőben sütöm, de türelmes kelesztési idővel, jó félóra pihentetés, a formában másik félóra kelesztés, sütőben is remek lesz.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy amiket péksüti boltokba árulnak pizzás illetve baconos kifli annak mi az alaptésztája?
köszi
Szia!
Élesztő nem kell hozzá?
Szia!
Kalács recept(édes):
1 kg liszt
1dkg só
10 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
3 dl tej
2 dl víz
Kalács(sós):
1 kg élesztő
3 dkg margarin
3 dkg só
3 dkg cukor
0.5 l víz
Szia!
Itt a kenyér recept,kilós kenyérhez:
> > 75 dkg liszt
> > 38 dkg víz
> > 1.5 dkg só
> > 1.5 dkg élesztő
Legközelebb leírom a kalácsot is de most nem érek már rá.Bocsánat.
Szia Hacika!
Ha lehetne kérni írj már légyszi finom kenyér és kalácsreceptet is. A házi nálunk jobban fogy, de szerintem van így ezzel más is.
Köszi
Hacika!
Köszi szépen,akkor ma meg is csinálom, a család férfi tagjai nagyon örülnek majd neki :D
emagdi
Mindenki mást szeret,nem vagyunk egyformák
Hacika!
Élesztő nem kell bele?? ÉS tovább,hogy van ,olajozott tepsiben kell sütni?Ha kell élesztő akkor fél óra kelesztés elég neki?
Előre is köszi
Szia!Nem tudom hogy nincs-e már túl későn de csak most jártam erre.Azért még leírom hátha segíthetek vele.Puffancs:
1 kg liszt
5 dkg cukor
10 dkg margarin
1dkg só
1 tojás
kb.40 dkg víz
Tojásozni kell a tetejét.
Ez lesz a legközelebb a bolti puffancshoz.(Pék vagyok.)Remélem segítettem.Sok sikert hozzá.
Árva Galamb!Te akkor egyed a finomabb kajákat!
Életedben nem ettél még jó hamburgert/sem/Akkor minek csiripelsz bele?!Egyél száraz kenyeret,magokat!Elvégre egy galamb ne vágyjon hamburgerre!:)
Szia Mókica!
Igazad van, kétszer van benne a cukor, ami nekem eddig fel sem tűnt. Megnéztem a receptet és ott is így van, nem elírtam. Az én receptem kenyérsütőhöz szól, én abban szoktam kidagasztani a tésztát. Azt írja, hogy a folyadékba tegyünk 1,5 kanál cukrot, a lisztbe pedig 3 kanállal. Szerintem ha az egészbe teszel 4 kanállal úgy is jó lesz.
Lehet, hogy hülyének fogsz nézni, de nem tudom mi a különbség a puffancs és a sima hamburger zsemle között. Ha esetleg megcsinálod és látod melyik lett írd meg légyszíves. Köszi Linette.
Ez a puffancs recije akkor, vagy csak sima hamburger zsemle??
A hozzávalókban 2× irtál cukrot...nem lehet, hogy valami kimaradt és csak elirtad?
Nem kötözködök...
amerikai hamburger:
én csak marhahúst használok darálva, sóval, borsal és barbecueszószal ízesítem és faszenes grillen sütöm meg. nekem soha nem esett szét, amerikai barátaimtól tanultam. a bucit mindig készen vásárolom, a husin kívül izlés szerint mehet bele minden, hagyma, pari, ubi, majonéz, ketchup,...stb...
nagyon szeretem ;-)
húspogácsa:
50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
1 nagyobb hagyma
só
sok őrölt bors
2 evőkanál mustár
kb. 3-4 evőkanál ketchup
1 egész tojás
(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)
Nagyon Koszonom:D
Kifogom probalni!
Puszikaaaaa
Moki
Hamburger zsemle:
2 dl kefir, 5 dkg olvasztott Rama, 3 evőkanál cukor, 1,5 kiskanál só, 1,5 kiskanál cukor, 45 dkg simaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, tetejére vizetett tojássárgája megkenni és szezámmag
Nekem ebből 8 db zsemle lett, elég nagyok, és nagyon finomak. Én is kenyérsütővel dagasztottam és kelesztettem. Remélem nektek is annyira fog ízleni mint nekünk.
Ez miyen jellegű zsömi?
A párom otthon nagyon szerette a puffanccsal készült hamburgert, de itt kint az USA-ban ilyen nincs...szeretnék neki csinálni.
Tudja valaki a puffancs receptjét?
Van kenyérsütőm, azzal keverném és keleszteném...
További ajánlott fórumok:
- Kis unokám 13 éves, 82 kg pedig már nem sokat eszik. Mit csináljunk hogy lefogyjon?
- Kreatív hobby avagy hogy csináljunk olcsón kedves ajándékokat, dekorációkat...stb.
- Mit csináljunk, hogy ne a kaján járjon egész nap a fejünk?
- Mivel dobjuk fel? Hogyan csináljunk lazítós estét?
- Vattacukorkészítő géphez, hogy csináljunk házilag ízes cukrot?
- Nincs pénz nyaralásra, mit csináljunk 1 hét szabi alatt, hogy jó is legyen?