Hogy csillapítsam a magas lázat? (tudásbázis)
Ez így biztosan kevés.
Esetleg ha + a csuklóra és a homlokra is teszel egyidőben.
Szia Ari vagy hogy érdeklödsz.a láza elmúlt.De reggel mikor megláttam a gyereket sirógörcsöt kaptam. annyira alergiás tünetei voltak fél arca bedagadva,lábai stb.borzalmas volt szegény,felkaptam rohantam az orvoshoz vele.Persze senki nem tudja,hogy mi baja,csak megy a találgatás.Gyógyszer allergia,vagy csalán kiütés vagy valami más.Holnap viszem allergia vizsgálatra.Hátha többet tudunk.
Kicsit -nagyon bosszant az orvosok "leszarom" viselkedése.
Szióka!
Hogy vagytok? Hogy telt az éjszakátok? Hogy van a babád? Voltál vele ma a dokitoknál? Kaptatok valami gyógyszert? Remélem tegnap óta javult az állapot!
Szép estét mindenkinek.
Már ne is haragudj, de jó béna a dokitok! Mi az, hogy a 39,3 nem magas láz!!!!??? Az MAGAS!!!!
Hűtő fürdőztesd és próbálj meg neki adni egy fél Rubophent.
Nem irigyellek! Hosszú éjszakátok lesz!!! :((((
Igen, tudom, hogy milyen beletuszkolni egy gyerekbe egy órán át kb. 1 deci teát! Nekünk is ez volt a baj, a kórházban infúzióra is kötötték!
Itatni kell, amennyit csak bele tudsz tukmálni!
Örülök, hogy javultok!
További jobbulást kívánok Nektek!
A Cefzil egy nagyon jó gyógyszer! Mi is kaptuk már, nálunk ez a leg-leg-legvégső eset! Amikor ezt kaptuk, kórházban voltunk tüszős mandula gyulladással, említett magas lázzal és kiszáradással!
Gyorsan, 3 nap alatt gatyába rázta a fiamat!
Nekünk javasolták mellé a Normaflort, mert akkor nem lesz hasmenése és az étvágya is jobb!
Szia.
Az én fiaim sem panaszkodtak(pedig a nagy már 7 éves), mégis amikor pénteken elvittem őket a dokihoz (lázasak voltak: 38,2), náluk is torokgyulladás állapított meg, Mi is új gyógyszert kaptunk, Suprax a neve. Eddig mi is Augmentint, Aktil Duo-t, Sumamed-et kaptunk, de most a doki ezt írta. Javulnak is tőle. Ti mit katatok?
Magas láz, priznic. A TELJES törzset be kell bugyolálni, kézmeleg vízbe áztatott, majd kicsavart törülközővel.
Ezt kb 5-10 percenként váltani. 5 ször alkalmazni. tehát kb fél óra.
kellemetlen. de ha ez se viszi le(rendkívül magas lázat ezzel szoktak lehúzni, még a kórházban is akár) Ezt a lázcsillapítóval együtt alkalmazni. ha nem viszi le, akkor DOKI!
Szia!
Az én fiamnak 2 éves kora óta csak az algopirin (1/2 szem) viszi le a lázát. Hiába adtam neki Nurofent, Panadolt, Germicidet, Mexarent, nem volt semmi hatása! Előtte azért egy hűtőfürdőt is bedobtunk. Ha a hűtőfürdő megindította lefelé a lázat, fél szem Rubophent adtam neki. Az algopirin a legvégső megoldás, de a mai napig így húzhatom le a magas lázat. Görcse még szerencsére nem volt, de a legmagasabb láz eddig a 40,2 volt.
Ha nem tudod lehúzni, azért vidd el a dokihoz.
Remélem tudtam segíteni. Jobbulást kívánok!
normál hőmérsékletű kádvízbe ülteted,fokozatosan hűtöd le a vizet addig,amig nem kezd dideregni
majdaz egésztestét langyosvizes törölközőbe+kivül egy száraz lepedő,ne takard be!ha már meleg az alsó nedves,megint bevizezed
sajnos ez elég hosszadalmas magas láz esetén,de a leghatásosabb
gyógyulást nektek!
Köszi azt is csináltam,csuklóra lábára homlokára.
Na akkor irány a doki.Köszi mindenkinek
Megértelek! :-(
De ha muszály...
Ha én a helyedben lennék, és nem tudnám sehogy lehúzni a lázát, visszavinném a dokihoz.
Lehetséges hogy allergia okozhat ilyen magas lázat?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek légyszíves! 9 éves kisfiam lázát nem tudom csillapítani
- Ti hány foktól csillapítotok lázat gyerkőcnek? És milyen módon?
- Cataflam csillapítja a lázat?
- Mikor kell felnőttnél lázat csillapítani?
- Hogyan csillapítsam 3 éves kislányom lázát?
- Hány napig volt lázas kisbabád oltás után és hogyan csillapítottad a lázát?