Hitelkártya tapasztalat (beszélgetős fórum)
Szia Kati!
Nem tudom aktuális e még, de volt mostanában több ilyen összefoglaló az indexen, asszem a velveten.
Mindegyik a Citibank Citi Life kártyáját hozta ki győztesen, de egy listán láthatod a többi kártyát is.
Sőt még egy olyan cikk is volt, ahol bemutatták azt, hogy a pontgyűjtő kártyáknál is jobban megérik a hitelkártyák, mert több jóváírást tudsz elérni, ha rendesen fizeted.
Remélem tudtam segíteni?!
Szia!
Én most szeretnék hitelkártyát kiváltani, de nem tudom melyiket, esetleg tudnál nekem ebben segíteni?
Köszönettel: Selmeci Katalin
selmecik@freemail.hu
Van egy hitelkártyám 250.000 Ft-os hitelkerettel.
Az elszámolási időszak hó 1-től hó végéig van.
Minden hónapban fel szoktam tölteni a hiányzó részt 10-e előtt, hogy a 10-i fordulónapon ne mutasson tartozást az előző hónap (mert ugye az aktuális hónapban már költekezhetek újra), és így kamatmentes legyen a kártya használatom. Tehát mindig megnézem az internetbankomban az egyenlegemet a hó utolsó napján, kivonom a 250.000 Ft-ból, és annyit fizetek pontosan be.
Egyetlen egy dolgot nem értek:
Mi lehet az oka annak, hogy a banktól kapott hitelkimutatásomban, amit a hó elején kapok meg az előző hónap eseményeiről (terhelések, jóváírások) és a befizetendő minimum hiteltörlesztő összegről, kevesebb összeg szerepel egyenlegként (vagyis elérhető összegként), mint amit én nézek meg az előző hónap utolsó napján az internet bankomban?
Azért probléma ez most nekem, mert én az internetbankos egyenleg alapján fizettem be a hiányzó összeget, tehát pl. 200.000 Ft-os egyenleg állásnál 50.000 Ft-ot, a bank viszont felszámolt 600 Ft kamatot, mert nála a kiküldött levélben nem 200.000 volt az egyenleg, hanem 185.000 Ft, amit így kapott meg:
egyenleg = előző havi egyenleg - kiadások + jóváírások.
Mi lehet az eltérés oka, ami a kamatot eredményezte?
Előre is köszönöm a választ!
Nekem van hitelkártyám, nem is egy. Nálunk (Anglia) nincs kezelési költség, kártyadíj, stb, tehát a kártyának nincs semmilyen vonzott költsége.
Mi két kártyát használunk leginkább, az egyik Tesco-s, arra tesco klubkártya pontokat kapok a vásárlás után, a másik Alliance and Leicester-es, arra simán pontokat kapok, ami beváltható utalványra bármelyik nagy áruháznál. Mi mindig visszafizetjük a teljes hiteltartozást minden hónap végén az esedékességi idő előtt, így légyegében átlag egy hónapig ingyen használjuk a bank pénzét, és mellette pontokat gyűjtünk, ami plusz pénzt jelent. További előnye, ha több kártyád van, és mindig idejében fizetsz, akkor a hitel minősítésed nagyon jó lesz, kedvezőbb feltételekkel kapsz hitelt vagy kölcsönt, és nagyobb az esélye, hogy kedvezően is bírálják el a hitelkérelmedet.
Amit nem szabad csinálni, ha hitelkártyád van:
-készpénzt felvenni, mert ezt nem erre találták ki...
-késni a befizetéssel, mert nagyon magas kamatot számol
-túllépni a hitelkeretet, mert arra bünti jár.
Ha ezeket valaki betartja, akkor a hitelkártya nagy előny lehet, és néha igen jó, hogy kihúzzon a csávából, ha valamit hirtelen kell kifizetni, és még néhány nap, amíg a fizud megérkezik.
tegnap engem rádumáltak, elvileg egy évig ingyenes - pontosabban elengedik a kártyadíjat - meglátom hogy válik be
alapból nem szeretek hitelbe vásárolni, de majd megszokom
azért hagytam magam megdumálni, mert ez a hitelkártya a miles & more mérföldjeim számát is gyarapítja (mármint a vásárlások összege után)
Az a baj, hogy az emberek nem tudják használni. Ha csak annyit költesz el róla, amennyit egy hónapban tényleg el is költenéd (élelmiszer, stb.), akkor az esedékességig a bank pénzét használod. A nagy baj akkor van, ha vki nagy értékű dolgot vásárol belőle, vagy kp-ben veszi fel.
Egyébként a folyószámlahitellel lehet a legjobban kihasználni. Először fizess a hkártyával, majd mikor esedékes fizesd be a folyószámláról (pl. 15-én), ha folyószámlahiteled van az is csak attól a naptól számol hitelkamatot, amikor hozzányúltál (pl. 15-től).
De ahány kártya annyi kezelési költség, kártya + számlavezetési díj + postaköltség stb. Számolja már ki valaki, hogy éves szinten milyen sok és ezt inkább hasznosabb dologra is elköltheti.
Akinek van hitelkártyája és csak úgy tartja, mert netalán kellhet, az inkább az A hitelt vegye igénybe a bankszámláján, mert lényegesebben kevesebbe kerül, nincs az a sok kamatos kamat + pótlék.
mi is csak nagyon nagyon ritkán nyulunk hozzá
az elsőt mi kértük mikor vettük a lakást,hogy abból fedezzük a pót kölségeket ügyvéd közjegyző stb...
a másikat ingyen kaptuk a cibtől mikor hitelt igényeltünk 200 ezer ft-os hitelkerettel feltöltött hitelkártyán volt az ajándék 30 ezer ft amit kivehettél és nem számolták el
a kártyáról meg költhetsz ha akarsz
mi nem akartunk. a harmadik meg már nagyon régi volt
azon csak 100 ezer hielkeret volt anno
azt mikor vettük a lakást sajna nem tudtuk felhasználni mert akkor ki volt meritve a keret,azóta visszatöltöttük
de már fene tudja mióta ott állnak
már mi is gondolkoztunk hogy visszaadjuk
őket
és csak egy marad ha kell vésztartalék
nekünk is van hitelkártyánk
3 is
3 különböző banktól
abból kettőt használunk egy csak tartalék,amit már meg akartunk szüntetni de még nem jutottunk el oda.
nos annál a hkártyánál a kártyadijat mindig a hielszámláról terhelték.eddig egyel sem volt probléma kissé magas a kamat mindkettőnél de módjával használva jól van az
az tény hogy érdemes jól utána nézni mikor az ember igényli mert ki tudja végül hogy sül el
Szia! Igaz nekünk valami más bankos volt UniCredit
májusba megkapta a férjem, no arra számítottunk, h. nyár elején a lányomm megkapja a lakást és bútor stb. vásárlás, besegítünk (350eze keret). Ki is vettük a kártyát, mondták, h. köv. hónapig fizessük be az éves kártyadíjjat 4,5 ezer. Akkor persze nem fogadták el a pénzt, mert még nincs aktiválva, meg hasonló kifogások, el kell tejlen 24 óra stb. Igaz egy kicsit csúsztam a befizetéssel, de a kártyát nem használtuk addig. Eltelt egy hónap. jött a kivonat, hogy fizessek be 3,5 ezret késedelmi pótlékot. Ugye a munkaidőm után már a bank nincs nyitva, így ismét csúsztam. Ez így ment novemberig. A kártyát nem használtuk, nem is aktiváltuk. Akkor bementünk a bankba megszüntetni, ahol 1600.- Ft-ot kellett ismét fizetni, a megszünés - elszámolás miatt.
Összegzés: máj.07 - nov.20-ig belekerült a hitelkártya kg. 16 - 17 ezer Ft-ba, meg egy csomó utánnajárásba és bosszúságba. Kérdezem én mi lett volna ha még használjuk is.
ÍGY DÖNTSE EL MINDENKI, HOGY KÉR E HITELKÁRTYÁT VAGY NEM.
Ha a bankosokat el akarja tartani és naív mint én, hát tegye:)
További ajánlott fórumok:
- Ha nem tudom fizetni a hitelkártyámat, mit foglalhatnak le?
- OTP hitelkártyáról szeretnék kérni információkat!
- Hol tudok American hitelkártyával fizetni?
- Tesco hitelkártya, milyen?
- Mi lehet az oka, ha hitelkártyával fizetnék interneten, de nem fogadja el a kártyát, ahol fizetnék? Van rajta pénz, dombornyomásos stb.
- Cetelem hitelkártya segítség...