Hiszek a bosszúban. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ugyan már "bosszú"... ilyen világi hívságok!
Nagyon csúnya dolgokat tud produkálni az Élet! ☸️
"Gondoskodni"... Éérted! 😉
Én sem a bosszúban nem hiszek.
A sorsban igen, meg abban, hogy a bosszúvágy a saját lelket mérgezi, ahogy a rosszcselekedetek is.
Nem hiszek a bosszúban. Tudom, hogy létezik, miért kéne hinnem benne? Ettől függetlenül nem tartom jó megoldásnak. Ahogy a többiek is írják: ezzel csak Magadnak ártasz. (Legalábbis én biztosan érezném magamon a súlyát.)
Ettől függetlenül semmiféle "igazságszolgáltatásban" - sors, karma - nem hiszek. Nagy ritkán tapasztaltam, hogy az, aki nekem ártott, utóbb pórul járt, de ez engem nem nyugtat meg. A sérelem ettől még fáj. De bosszút akkor sem állok. :)
A bosszú visszaüt , soha senkinek nem javaslom.
A sors meg szokta ezt oldani. Néha megdöbbenek, hogy sokkal súlyosabb módon, mint ahogyan elképzeltem volna. Lehet másnak is ártalmára volt az a személy és összegezve kapta meg a büntetést.
Nyilván más ha valami köztörvényes bűntett volt , mert ott az igazságszolgáltatás kell , hogy végezze a dolgát.
Én meg a karmában.
Pár instant karmát már megtapasztaltam.
Genya vagyok,de nagyon jól esett.
Én nem hiszek benne. Nem szolgálja a javunkat.
Én abban hiszek, amit Marcus Aurelius mondott, hogy a legjobb bosszú az, ha nem válunk olyanná, mint a sérelmünk okozója.
További ajánlott fórumok:
- A hiszékenység határai...azaz mindent el kell hinni?
- Van bármi értelme pszichoterápiára járni (horror pénzért), ha eleve az egészben nem hiszek?
- Már csak az életmódváltásban hiszek. Belevágunk együtt?
- Nem hiszek a horoszkópban.
- Akárhogy próbálkozom, már nem hiszek úgy Istenben, mint...
- Nem hiszek benne, hogy mindenkinek létezik olyan munka,...