Higroszabályozású (pára érzékeny) szellőző rendszerről van-e tapasztalatotok?Katasztrofálisan penészes a lakásunk, érdemes-e belevágnunk? (tudásbázis kérdés)
Aereco Légtechnika Kft.
Kerepesi út 27/a.
1087 Budapest
tel : +36 1 214 44 21
fax : +36 1 225 03 73
e-mail : aereco@aereco.hu
web : [link]
Erről a témáról itt tudhattok meg mindent:
www.peneszmentesites.hu
5 centis a hungarocell,már én is tudom,hogy kevés,de egyébként azt is olvastam,hogy a vastagabb szigetelésnél is be kell építeni a szellőzőket!
A penészmentesítő festéssel se várj csodát,mert valószínűleg csalódni fogsz:(
Tapasztalat..................Remélem Nálad beválik!!
nekünk is komoly gondjaink akadtak a párával és a penésszel.
újépítésű lakásban lakunk, műanyag ablakokkal... gondolom mondanom sem kell, hogy mekkora volt a páratartalom a lakásban... reggelente ömlött az ablakokról a víz, de olyan mértékben, hogy a párkány is tiszta vizes volt... hetente töröltem át a nyilászárók közelében penészt a falakról, hiába...
múlt héten kaptunk kölcsönbe egy nagy teljesítményű páramentesítő gépet, közel 1 hét alatt 20 liter vizet kiszívott, napi 5 órás használat mellett.
azóta lényegesen javult a helyzet a penész is minimális mértékben képződött újra, de sztem véglegesen csak a penészírtós festéssel fog eltűnni.
amúgy mi is gondolkozunk ezen a megoldáson amit írtál, de félek hogy nem jelent tökéletes megoldást...
Hány centis a felkerült hungarocell?
Mert sajnos az a baj,ha 8cm-nél kisebb,akkor véglegesen nem tudod megszüntetni a problémát...ugyanis /és ezt szigetelő-mérnök mondta/ha kevesebb,mint 8 cm a felkerült szigetelés,akkor mindig a falba fog lecsapódni a nedvesség.
Nem tudom érthető volt-e amit megpróbáltam leírni,de pl. külföldön nem is foglalkoznak 8cm alatti szigeteléssel.
Csak azt nem értem értem,hogy ezt itt miért nem közlik az emberrel?Hisz ha már belefogunk valamibe akkor /gondolom/mindenki áldozna még rá,hogy hatékony is legyen......!
Ezzel kapcsolatban saját tapasztalatom nincs,csak az ablakcsere utáni penészesedéssel:((((((
Szia,
Ezzel a témával mostanában volt néhány felvetés, nézzd meg:
Tudásbázis - A műanyag nyílászáróknál miért vizesedik az ablak belülről?
írásokat.
1-nem
2-igen
3-igen
4-igen
:(((
Mindig penészes volt?
Esetleg le lett szigetelve hungarocellel?
Vagy kicseréltétek az ablakokat műanyagra?
Műanyag alapú festékkel lett lefestve?
További ajánlott fórumok:
- Vörösiszap katasztrófa
- MLM rendszerről vélemény? Akár munkatapasztalat, akár vásárlóként?
- A szüleim katasztrofálisak
- Mennyire szennyeződhetett a csernobili katasztrófától a mi hazánk?
- 2012.Maya Naptár- Földrengés, járványok, természeti katasztrófák, igen gyors ütemben megvalósulni látszanak a dolgok, mi a véleményed?
- Tisztító- és mosószerek katasztrófa! :(