Hideg citromos szelet recept
60 perc
A Hideg citromos szelet hozzávalói:
Tészta:
25dkg liszt
10dkg cukor
6db tojás
Töltelék:
3db citrom
5dkg cukor
2dl tejszín
A Hideg citromos szelet elkészítési módja:
Tészta: Egy nagyon egyszerű piskóta lapot készítünk. A 6db tojás sárgáját és a 10dkg cukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük. A 25dkg lisztet a tojásos cukros habhoz keverjük majd ehhez a fehérjéből felvert habot. Kivajazott tepsiben 20-25 perc és 200 fok-ón arany barnára sütjük. Töltelék: A 2dl tejszint kemény habbá verjük. A 3db citromot kifacsarjuk és a héját lereszeljük. Az 5 dkg cukrot feloldjuk a citromlében ahogy lehet. Majd a habhoz keverjük. Összeállítás: A kisült piskótát 2 részre vágjuk. A citromos habot rápúpozzuk az egyik piskótalapra és ráborítjuk a másik lapot. Hűtőben fél óra alatt megdermed. Jó étvágyat!!!
Mindenféle esetben hűtőben kell tárolni hogy, megdermedjen és vághatóvá váljon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cake, 2013. máj. 26. 17:24
A hideg citromos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.