Hideg allergia az arcomon (beszélgetés)
Nekem évek óta ilyen allergiám van,a karomon is nem csak az arcomon(és sok más is),100 féle kencét kevertek már rá a gyógyszertárba,és semmi nem volt rá jó.Voltak amiktől úgy néztem ki,mintha leforráztam volna az arcom.Sajnos még a gyerekeim is örökölték.
Az nem megoldás rá,ha nem mész ki a hidegbe.Ugyanis amikor jön a lehűlés,nekem már napokkal előtte rosszabbodik,akkor is,ha csak a lakásban vagyok.Ahogy jön a melegedés,úgy javul.Nyáron nagyon jó.Amikor csak tehetem kimegyek a szabadba, a napfény nagyon jó neki.
Arra jöttem rá a gyerekeim születése után,hogy a legjobb krém rá a baba nívea( a kék tégelyes,ezt használom a kicsiknek is).Ettől nem fénylik mert nem zsíros hanem vizes alapú,és megszünteti a kellemetlen feszülést égő csípő érzést.Úgy viszem fel,hogy a nedves bőrre kenem.Egyébként a nívea család babáknak való készítményei engem nem allergizálnak,de csak ezek nem.
Remélem neked is beválik.
Barátnőmnek is hideg allergiája van, ő gyógyszert kapott a háziorvostól. A krémek nem segítenek.
Köszönöm, drága vagy! Szép estét!
Remélem holnap használható információkat tudok majd írni Neked! Szép estét!:)
Aknéra valót szedtem, ami eléggé elvékonyította a bőröm,de ettől még szerintem alapból fogékony vagyok rá, anyukám is mondta, hogy volt kiskoromban. Nagyon fehér, érzékeny bőrű vagyok.
Holnap rákérdezek, hogy Neki hol és hogy zajlott a vizsgálat. Ha jól emlékszem Neki először kb. 15 éve jött elő. Amit szedtél az valószínűleg szteroid tartalmú gyógyszer volt, annak lehet a mellékhatása a bőr elvékonyodása. Főleg ha a krémben is ez az anyag volt.
Allergológiára kell menni, ingyenes, csak beutaló kell.
Én az étrendemet alaposan megváltoztattam, semmilyen gyógyszert nem szedek már évek óta.
Ez a legjobb amit tehetsz!
A C vitamin, A Ca-Mg allergia ellenesek- gátolják a hisztamin felszabadulást.
Érdemes elolvasni:
[link]
[link]
Szegény, sajnálom őt:( Az lesz, elmegyek a dokimhoz. Bár lehet nem ír semmit, mert szedtem az arcomra egy gyógyszert, ami kiszárította, és vékonyabb lett a bőröm, így lehet ráfogja, hogy csak emiatt jön ki... De nem hiszem, mert a szemem alatt duzzadt.
Szia! A barátnőmnek is hideg allergiája van, Ő komoly kivizsgáláson esett át és nem csak krémet kapott, hanem gyógyszereket is. Már attól kijönnek a viszkető foltjai, ha télen kinyitja az ajtót és ott áll egy rövid ideig. A szervezetben ilyenkor elkezd termelődni egy bizonyos fehérje, ami a tüneteket kiváltja. Nála ez már szobahőmérsékleten is termelődik, de lehet kezelni!!
Allergiás vagyok egyes füvekre, még nem volt pénzem elvégeztetni a tesztet:( ,ezért nem merek akármit bevenni.:(
Én homeopátiát (is) használom. Igaz nem hidegtől volt, de úgy olvastam, hisztaminszegény ételeket kéne enni. A Histaminum CH5 vagy CH9-et lehet használna. Homeopátiás orvost érdemes lenne megkérdezni. (Hisztamin érzékenységnél gondolom nem lehet használni és laktóz van benne)
Az allergiánál étrend változás segít.
Van bőrdokim, gondolkoztam, hogy elmegyek hozzá, de annyi helyen olvastam, hogy ezzel nem kezdenek kenőcsön kívül semmit, hogy gondoltam megkérdezem a sorstársaimat, hogyan vészelik át.
Jobb lenne azért, ha látná egy orvos(bőrgyógyász).
Nem még. Az anyukám barátnője nővér, ő mondta, hogy ezzel nem foglalkoznak, csak krémet írnak. Azt meg ugye nem használhatom.
Eljött a tél, és az arcomon megjelentek piros hámló foltok, csalánkiütés szerű kiütések, amelyek nehezen múlnak, sebesednek. Észrevettem, hogy akkor van több, ha kimegyek az utcára, és a sapka sem segít, alatta is kijön pár. Reggelente a szemem alatt vizes, dagadt a bőr. Olvastam a hideg vagy téli allergiáról... Nem kenhetem az arcom semmilyen krémmel, allergiát kapok mindentől. Mit kezdhetek ezzel az állapottal?
További ajánlott fórumok: