Hepatitis - Korunk pestise! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hepatitis - Korunk pestise!
Kérdésem lenne:
aki rendszeresen ellenőrizteti a vérképét, mondjuk évente, annál a Hepatitis fertőzést is ellenőrzik?
Vagy ezt csak külön kérésre végzik el?
Szaisztok!
En tavaly osszel tudtam meg, hogy hepetitis"B"-fertozott vagyok. Februar 1-tol marcius-5-ig voltam kezelesen a korhazban es most egeszseges B-virus hordozo vagyok. Eleg kellemetlen fiatalon ez,sot hogyha nincsen komoly kapcsolatod, mivel eleg furcsan hangzik es idiotaul:" szia van hepatitis B-elleni altasod? A legtobben az ilyen helyzetben gondolom megijednek, mivel halvany gozuk sincsen mi is az a hepatitis es inkabb figyelembe se vesznek teged(vagyis igy gondolom).Pedig tenleg a vedo oltassal elkerulheto es teljes vedelmet nyujt.(Jo hogy tudom:(, most mar sokat segit rajtam)
én is be vagyok oltva valamelyik ellen, de most igy hirtelen meg nem mondom melyik az..
ha jól tudom szexuális úton terjedő fahtájától, és ha minden igaz már kötelező védőoltás lett 8-adikban, de ha mégsem, az se gond, én tuti beoltatom a tökmagjaimat ellene, mielött nemi életet kezdenek élni. 14-15 körül.
Szia, csak most olvastam újra, ezért nem írtam eddig.
Sajnálom, ami veled történt.
Apukám is kapott interferon injekciókat, saját magának kellet beadnia a combjába. Már nagyon régen olvastam róla, de úgy tudom, hogy gyengíti a vírusokat, vagy lassítja a sejtek szaporodását. Viszont ha jól emlékszem, akkor nem tudja különválasztani, hogy beteg, vagy egészséges-e az a sejt, így minden sejt szaporodását gátolja.
Habár leginkább a vérrel (sexuális úton) történő fertőzés, amit emlegetnek, úgy tudom, hogy nyállal is átadható.(Gondolom ezért is oltják a kiemelten veszélyeztetett csoportokat, mint a katonák, mert pl. beleisznak egymás italába, beleszívnak a másik cigijébe, stb. Bár ebből a szempontból nehéz nem veszélyeztetett csoportba tartozni.)
A Hepatitisz B-re van védőoltás, amivel megelőzhető a betegség, de a már meglévő betegség tudtommal nem gyógyítható, csak tünetmentessé tehető.
De pl. ha az anyuka fertőzött, akkor a születéskor a csecsemőnek beadott injekció teljesen meggyógyítja a babát. Úgy emlékszem, hogy ilyenkor viszont biztos a császármetszés.
Azért kérdezd meg a dokid, mert az a biztos.
Sziasztok!
Én 9 éves koromban lettem megfertőzve, nem tudni hogyan, kemoterápián voltam, de vért nem kaptam, valószínű h orvosi múlasztás útján /nem steril tű v ilyesmi/
hbsag pozitív vagyok, így írják legalábbis, hepatitisz B.
Nemsokára kezdek majd el egy interferonos kezelést, ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim, van-e valakinek ilyesmivel tapasztalata, valamint mit jelent a gyógyulás - csak én leszek tünetmentes, vagy hordozó sem leszek többé - tehát ha pld. csókolózni akarok valakivel, nem kell előbb beoltatnia magát? Elég fura megkérni valakit arra, hogy oltassa be magát és várjunk egy hónapot, míg biztonságos :(
előre is kösz
Nem tudom milyen forrásból van a cikk és kinek van igaza, de én orvostól úgy tudom a hepatitis C-nek 20-30 év is lehet a lappangási ideje.
Apumnak súlyos autóbalesete volt, akkor kapott vérátömlesztést és mivel az orvosok másra nem tudták visszavezetni, feltételezték, hogy azzal együtt a C vírust is megkapta, amit akkor még nem ismertek (1978), így nem tudták kiszűrni, fertőzött vért kapott. A panaszai 18-19 rá évre jelentkeztek, 2 év múlva el is vitte a betegség...
ráadásul a leggyakoribb típust, az A-t nem csak nemi úton tudod elkapni. elég, ha fertőzött vízzel mosott gyümölcsöt eszel, vagy fürdéskor/fogmosáskor ilyen vízzel érintkezel.
S nemcsak nagyon távoli, egzotikus országokban áll fenn ez a veszély, hanem akár már Horvátországban is. Sőt, nemrégiben valamelyik magyar faluban is volt hepatitisz A vírus.
De ha már az ember oltatja magát, akkor érdemes A+B kombinált oltást adatni, akkor egy szúrással megvan mindkettő ellen a védelem. (háromszor kell beadatni a vakcinát, de ez a tájékoztató papíron rajta lesz)
én A és B ellen beoltattam magam, biztos ami tuti alapon.
még Európában sem árt ha az ember védett, de azon kívül egyenesen "kötelező" lenne beoltatnia magát az embernek.
Félünk tőle, alapja is van, de ha nem tudunk róla semmit, nehezebb elkerülni! Ne féljünk róla beszélni! Segítsünk egymásnak, és legfőképp vigyázzunk magunkra és egymásra!
[{[{[A HREF="http://angelinajolie.fan-site.hu" TARGET="_blank"]}]}]Angelina Jolie[{[{[/A]}]}] is megfertőződött vele állítólag!
Ugrás a teljes írásra: Hepatitis - Korunk pestise!
További ajánlott fórumok:
- Ki korunk legnagyobb színésze és színésznője?
- Létezik ma Magyarországon olyan elvonó, ahol fogadnak egy skizofrén, Hepatitis B és C-vel fertőzött gyógyulni vágyó drogost?
- Sperma fagyasztáskor mikori HIV, hepatitis, lues eredményeket fogadnak el?
- Most tudtuk meg hogy a sógorom hepatitisz c-vel fertőzött. Milyen esélyei lehetnek a gyógyulásra?
- Meddig fertőz a Hepatitisz B?
- Nem lehet sürgős esetben sem vért adnom, ha nemrég kaptam Hepatitis B elleni védőoltást?