Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Házi kenyérlángos recept

Házi kenyérlángos recept

A Házi kenyérlángos hozzávalói:
A tésztához:

1 kg liszt
5 dl tej
2 dl víz
5 dkg só
2,5 dkg élesztő
1 dkg porcukor

A feltéthez:

25 dkg sajt
5 dl tejföl
6 lila hagyma
6 gerezd fokhagyma
5 szelet szalonna


A Házi kenyérlángos elkészítési módja:
Langyosítsuk meg a tejet, morzsoljuk bele az élesztőt, majd szórjunk a tetejére két marék lisztet és a porcukrot. Keverjük össze és hagyjuk kb. 15 perc alatt felfutni. A lisztet és a sót tegyük egy tálba. Erre öntsük rá a kovászt, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát. Annyi vizet öntsünk hozzá folyamatosan, amennyit felvesz. A lángostésztához hasonlóan félkeménynek kell lennie. Takarjuk le és kelesszük 2 órán át. Pihentetés után lisztezett felületen gyúrjuk át és osszuk három részre, majd kelesszük még 1 órán át. Eközben a szalonnát pirítsuk meg egy serpenyőben és szedjük ki egy tányérra. Ebbe a serpenyőben pirítsuk üvegesre a felkarikázott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk meg és ha már jól megpirult, öntsük rá a tejfölt és főzzük 1-2 percig. Az egyik tésztadarabot nyújtsuk ki kb. 1-1,5 cm vastagra. Igazítsuk egy tepsibe és süssük el 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt. Ezután öntsük rá a tejfölös szószt, szórjuk meg a szalonnával, a sajttal. Ízlés szerint bármit tehetünk rá. 250 fokon süssük még 30-35 percig.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A házi kenyérlángos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook