Házi felvágott recept

A Házi felvágott hozzávalói:
30 dkg hús, esetemben 20 dkg levesben főtt csirkehús, 10 dkg füstölt tarja
3 dkg étkezési zselatinpor
1,5 dl víz
4 keményre főzött tojás
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor újhagyma zöldje
1,5 dl kefir
1 teáskanál mustár
1 evőkanál pirospaprika
só ízlés szerint


Házi felvágott 1.Házi felvágott 2.Házi felvágott 3.


A Házi felvágott elkészítési módja:
A zselatint leöntöm a vízzel, állni hagyom. A húst, a tojásokat felkockázom, a petrezselymet felaprítom, hozzáadom a felmetélt újhagyma zöldjét és az egészet összeforgatom. A kefirt összekeverem a fűszerekkel, hozzáöntöm a felolvasztott zselatint. Egy 1,5 literes PET palack tölcséres részét levágom, beletöltöm a húsos-tojásos masszát és ráöntöm a zselatinos kefirt. Főzőkanál nyelével megtunkolom, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. A palack tetejét folpackkal lezárom, s 4-5 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe teszem. Ha kellően megdermedt, a palackot lehántom róla, és szeletelem.

Készíthető bármilyen, tetszőleges főtt hússal, nemesebb sonkával. Erről a felvágottról biztosan tudjuk, hogy mi van benne. 😊
A fűszerezésen ízlés szerint lehet változtatni.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A házi felvágott elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook