Hatékony fogyás? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hatékony fogyás?
"egy Nő amíg nem érzi magát Nőnek, addig boldognak sem fogja érezni magát"
Attól éreznéd magad Nőnek, ha soványabb lennél mint most?
A nőiesség az a nő fejében dől el.
Igazad van Boszizsu, a mozgás a lényeg.
De vannak olyan élethelyzetek, amikor nincs az embernek magára ideje, pl. nagy a család....
Nálunk mire az összes gyerek ágyba kerül, már 10 óra, akkorra meg már hulla vagyok én is. Bár egy-két év múlva amikor a legkisebbem is önállóbb lesz már, akkor biztos könnyebb lesz.
És akkor még a kertről meg a munkáról nem is beszéltem...
Valahol azt olvastam, hogy az aktív kertészkedés az élsporttal vetekszik, 50 év fölöttiek kertészkedése pedig vagy 5-10 évvel megdobja a
várható életkort. Ezért is kezdtem el idén tavasszal itthon kertészkedni...a mozgás miatt, (bár az 50-től még messze vagyok :) )
No, én tegnap leszedtem a kertünkben a borsót, tartott vagy 2 órát....most meg izomlázam van a combomban, meg a fenekemben. Szóval tegnap megvolt a mozgás rendesen.
Pedig az agyban dől el minden!:)
Ha ez segít valamit, én is sokszor elhatároztam magam, ma belekezdek. De ez nem elég!
Írd le egy papírra (nekem is egy kedves hölgy ajánlotta itt a hoxán), hogy mit szeretnél elérni:
legyen egy régebbi ruhadarabod, amibe bele szeretnél férni (nekem ez a szülés előtti farmerem) és minden héten írd le, miben fog változni az étrended, és persze ezt tartsd is be.:) Így könnyebb!
Pld: a jövő héttől minden héten egy édességet kiváltok egy gyümöccsel.
vagy holnaptól mindenből fele adagokat eszem. stb.
Sok sikert és kitartást! Menni fog!
Bocsi, ne haragudjatok! A "táblázat":
Napi alapanyagcsere számítása kcal / nap
Életkor (év)
Férfiak estében
Nők esetében
10-17
17,5 x tt. + 651
12,2 x tt. + 746
18-29
15,3 x tt. + 679
14,7 x tt. + 496
30-59
11,6 x tt. + 879
8,7 x tt. + 829
60 fölött
13,5 x tt. + 487
10,5 x tt. + 596
tt. = testtömeg kilogram, azaz hány kilos vagy.
ha 45 éves 67 kilós nő vagy, akkor 8,7 × 67 + 829 = 1412 kcal. Vagyis a napi minimális energiaszükségleted 1412 kalória. Ez az, amit akkor is felhasználsz, ha egész nap csak fekszel.
Rólam : 92 kiló vagyok és 165 centi. Vastag a csontom, így a pont jó súlyom az 70 kiló, 65 kilónál már kiáll a medencecsontom. Ahogy itt végigolvastam a hozzászólásaitokat teljesen magamra ismertem. 10 éve fogyózom...azóta sikerült is ezt a 22 kilót felszednem....mondhatni tudományosan bizonyítottam a Jojo effektust.
A 90 naposat is végigcsináltam párszor, igaz sikerrel, de utána 1 éven belül kamatostul visszajöttek a leadott kilók. Mostmár értem, izomból fogytam...az előbb olvastam itt...
Időm a 3 gyerkőc mellett nem sok van mozogni, pedig az lenne a megoldás. Agyban már rákészültem az életmódváltásra...de mindig közbejön valami, ami miatt pont most még nem tudom elkezdeni. Ezt kellene még leküzdenem, és beugrani a közepébe...
Végigolvastam a hozzászólásokat...tényleg nem könnyű!
Hátha valakinek segít, amit írok (már ha csak 1 embernek beválik, megérte).
Én is hasonló gondokkal (kilókkal) küszködök, mint ti. Nincs modellalkatom, sőt! Akár tetszik, akár nem, széles a csípőm, sosem lesz tökéletes alakom. A két terhesség után 24 kg-ot szedtem fel (a sok csoki)ami a magasságom miatt nem is volt feltűnő, de fizikailag rosszul éreztem magam (fájt a hátam, a lábam, a derekam). Persze tudom...a súlyfelesleg!
Rengeteg diétás módszert olvastam itt a Hoxán is, és a neten, de nem mertem belevágni egyikbe sem (nagyon szubjektív, kinek, mi jön be és 1-2 kúra után az ember nemhogy fogyni nem akar többet, de az életkedvét is elveszti). A bogyókról pedig 1 hét ittlét alatt több rosszat olvastam, mint jót, ezeket is kilőttem.
Felkerestem egy belgyógyászt + egy személyi edző (nem járok konditerembe) segítségével faragom le a pluszt.
Nem ígérték, hogy egy hónap alatt lemegy, aminek kellene. Meg kell érte dolgozni!!!
Életmódot kell váltani! Ez a lényeg! Ne kúraszerű legyen, hanem tartós váltás. És tényleg az eleje a legnehezebb (kb 1-2 hónap) utána már ez lesz a megszokott.:)
Több fórumon is megírtam már, hogy nem egészséges, ha vki 2-3 hónap alatt szabadul meg 20 kg-tól, mert a szervezete bosszút áll. Nem a zsírtól szabadul meg, hanem izmot veszít, így ha már nem is eszik egy idő után, akkor is hízni fog, mivel a szervezet bepánikol és visszatartja a zsírt, így ugyanennyi idő alatt a dupláját hízza vissza a leadott súlynak. A különbség csak annyi, hogy kevesebb izom fogja mindezt elégetni.:( Ördögi kör!
A legideálisabb a heti 0,5-1 kg-os súlyvesztés. Így lehet megtartani a végre elért súlyt. Nem kell hozzá semmilyen tabletta, viszont a mozgás hasznos. Egy táblázat segítségével (akit érdekel, bemásolom) könnyen kiszámítható a napi kalóriaszükséglet. Ezt kell 20%-kal csökkenteni...és igen, számolgatni a kalóriákat. Napi 5x-i étkezés (hogy a szervezet ne érezze veszélyben magát, így nem halmozza a tartalékokat), sok folyadék (min. 2 l) nyáron ez egyébként is szükséges és a MOZGÁS (kinek mi jön be).
Elnézést, ha zavarosan írtam, mindent szerettem volna megosztani veletek. Persze, ha valakit bővebben érdekel, bővebben kifejtem.:)
Gratulálok a cikk írójának, nagyon jól összeszedett írást adott közzé. Egyetértek minden sorával, akik túlsúllyal küszködnek, és ezen változtatni szeretnének, mindent végigpróbálnak, csakhogy eredményt érjenek el. És akkor még korántsincs vége a küzdelemnek, mert megtartani talán még nehezebb, mint elérni a kívánt súlyt.
De érdemes küzdeni, mert amellett, hogy csinosabbak lehetünk, az egészségünk érdekében is sokat tehetünk, ha jó étrendet állítunk össze magunknak. Én is kipróbáltam már sokmindent: fogyibogyó, ilyen-olyan diéta, teák, undorító trutymók, amiktől ugyan fogytam, de mihelyt abbahagytam, kamatostul kaptam vissza az elveszített kilókat. Hónapokkal ezelőtt áttértem egy egészséges étkezésre, nem éhezem, néha még bűnözgetek is. Egyelőre célom az elért súly megtartása, de időnként még ez is próbára tesz. Mindennap mozgok átlagban egy órát, ami nálam bicajozás, télen pedig duci-torna. Nem könnyű ez az egész, de legalább van értelme.
én is voltam dundi 60-70 kg de én nem éreztem az undort cikizést!
Most azokra a tini lányokra gondolsz akik mindenene aggódnak?
Mert a pasik inkább lógatták a szemüket és a melleimet bámulták.
De ugyanezek a cajok a pocakomat is undorral nézték,most meg a gyerekemet is.Gondolom félnek hogy jaj így ne járjanak, mint én!
De ez számít egy felnőtt nőnek?
Nem a párod a családod véleménye számít?
És az élethelyzet, pl. pocakosan egyszer sem jutott eszembe, hgy jaj ne hízzak túl sokat meg ilyenek,egyszerűen örültem minden +kilónak mert a babának jó sora volt bennem!
További ajánlott fórumok:
- Hatékony fogyasztó teák/tabletták
- A mechanikus futópad is hatékony fogyás szempontjából?
- Fogyasztó nadrágban valóban hatékonyabb a fogyás? (kép lenn)
- Gyors és hatékony fogyás
- Milyen hatékony, egyszerű bázisitalt fogyasszak?
- Tudnátok ajánlani Nyíregyházán hatékony testtekercselést, vagy valami olyan módszert, amivel a hasat le lehetne fogyasztani?