Határozott idejű bérleti szerződésbe mit írjunk? (tudásbázis)
Én azt is belevettem, hogy az esetleges felmondás akkor is érvényes, ha személyesen két tanu előtt hangzik el. Megelőzendően, ha nem venné át az ajánlott levelet.
A másik, hogy a lakáshoz tartozó erkélyt, loggiát a saját használatomban tartottam meg. Itt megelőzendő, hogy ha akarok, ne akadályozza a lakásba való bejutásomat, - tehát az közös használat.
Ezek csak minták, kiegészítheted, elvehetsz belőle.Ha a bérlő aláírja, akkor elfogadja, és onnantól téged a szerződés "véd".Kisállatra általában ki szoktak térni.
Jól kell bérlőt választani.Mindent rögzíteni, lefényképezni, hogy később ne legyenek félreértések.
köszi :)
néztem a mintákat, kb 20at nyitottam meg és szórul szóra ugyanaz volt, csak más betűtípussal :(
és érdekel, hogy valaki találkozott-e olyannal, hogy sej de jó lett volna ezt rögzíteni :)
Pl szomszédnál szóba se került háziállat, a szerződésben sem tértek ki rá, most már 11 kisállat lakik a másfél szobásban, a szag a lépcsőházban is érezhető :S
A bérleti jogviszony egyik fél részéről sem szüntethető meg rendes felmondással.
Azonnali hatályú felmondással a szerződés az alábbi esetekben szüntethető meg:
- ha a Bérlő a bérleti díjat, és a közüzemi díjakat határidőre nem fizeti, a lakást, annak
berendezéseit a Bérlő, vagy a vele együtt lakó személyek rongálják, a szomszédok
nyugalmát felhívás ellenére zavarják.
- bármely fél súlyos szerződésszegése esetén,
- ha a lakásban a Bérlő hibájából, nem rendeltetésszerű használatból olyan mértékű kár
következik be, melynek helyreállítása a kaució összegét meghaladja, és a kár nem kerül
helyreállításra, a javíttatás esetén a Bérlő a kaució összegét nem egészíti ki az eredeti
összegre.
A rendkívüli és rendes felmondást a feleknek írásban kell megtenni.
Bérlő a szerződés megszűnésekor köteles a lakás kulcsait 24 órán belül átadni, a bérleményt
eredeti állapotában, a mellékelt leltári íven feltüntetett bútorzattal együtt, tisztán,
rendeltetésszerű használatra alkalmas (üzemképes) állapotban visszaszolgáltatni, és a
Bérbeadóval elszámolni.
Bérbeadónak, a Bérlő ingóságain annak tartozása mértékéig törvényes zálogjoga van. Az
ingóságok birtokbavételét mindaddig megakadályozhatja, amig a Bérlő az adósságát ki nem
fizette. Ebben az esetben az ingóságok raktározási, tárolási költsége is a Bérlőt terheli.
Bérlő, és a Bérlővel együtt élők a szerződés lejáratakor, ill. felmondás esetén
elhelyezésükről maguk gondoskodnak, és igény, valamint cserelakás biztosítása nélkül,
elhagyják a lakást.
További ajánlott fórumok:
- Határozatlan idejűből határozott idejű szerződés?
- Ha valaki határozott idejű szerződés alatt esik teherbe, a munkáltató köteles meghosszabbítani a szerződését a terhessége miatt?
- Kismama vagyok. határozott idejű szerződésem ma jár le, ma még megyek dolgozni.hétfőn már elmehetek táppénzre?nem rughatnak akkor már ki?
- Ha határozott idejű szerződésem van, tovább foglalkoztatnak vagy felmondanak?
- Miért kapok határozott időtartamú szerződést?
- 5 év határozott munkaidő szerződés után?