Használt már valaki pro-kid granulátumot hasmenésre?Mikor hatott? (tudásbázis)
Aranyos vagy, köszönöm :)
Szerintem ha naponta 2-3 alkalommal adod a Pro kidet, akkor most már nem lesz gond. Ha van turmixod, vagy botmixered, akkor házilag is tudsz jó rostos gyümölcslevet csinálni, pl. alma-sárgarépa(ezt én elő szoktam főzni)-banán, nagyon finom és jó székletfogó.
A bolus adstringens és az espumisan nem tud ártani, egyik sem szívódik fel, csak a kellemetlen tüneteket enyhíti. A hasfájás is a puffadástól van ilyenkor általában, azt jól csökkenti mindekettő.
Ha már nem annyira vizes a széklete, az jó jel, néhány nap és normális lesz, ha minden jól megy.
A kubut is adhatod nyugodtan, sárgarépa van benne, ami szintén fogja a székletet,
Szabadáras, de az 50db-os tájékoztató ára 1485.-ft
Nagy valószínűséggel valamilyen vírusos hányása-hasmenése van, amint kiürülnek a vírusok, és helyreáll a bélflórája, helyre fog jönni.
Aneszteziológus-intenzív terápiás szakorvos vagyok.
Ez egy vérkép lelet, ami valóban valamilyen zajló gyulladásra utal, a fehérvérsejtek közül a magasabb granulocyta arány valóban bakteriális fertőzést jelent, bár ez egy súlyos hasmenéses betegség esetén nem is csod, ilyenkor az egyébként a bélben tartózkodó bacik is átjuthatnak a bélfalon, ugyanilyen immunreakciót okozva.
Vagyis ezzel nincs kizárva, hogy vírusos bélfertőzése lenne a gyereknek, sőt a tünetek alapján inkább erre gondolnék, rota, vagy még inkább a calici vírus valózínű. Ezt bizonyítani vagy kizárni csakis széklet vizsgálattal lehet.
Ha lázas is lesz a kicsi, akkor mindenképpen egyéb bakteriális ferőzést is kell keresni, és esetleg antibiotikumot adni, de jelenleg ez nem indolkolt valóban.
Hasfogónak továbbra is a Bolus Adstringens-t ajánlom, napi 3x1-3 tabletta.
Ezek vannak*-gal jelölve
c-react.protein s 12,3mg/L
neutrophil65,5%
lymhocyta24,9%
monocyta1,11G/L
MCHC(Vvt.átl.hb.konc.)
RDW-SD(vvt.térf.szór.)
Ez pontosan mit jelent?
Már a másik fórumban is írtam, miket kellene csinálni... Vizes hasmenés nem fog egy nap alatt megszűnni. Ha nem hány, akkor egyen-igyon. A pro-kid is probioticum, a Protexint azért írtam, mert az jobb szerintem. A napi egy kis mérőkanál Pro-kid semmit nem fog érni, legalább 4-6 kellene naponta (ha hasmenése van a nagy részét ki is kakilja, emiatt jobb a Protexin amiben a bacik hamarabb aktiválódnak, így több marad belőlük bent... ilyen szempontból a legkevésbé jó a Normaflor, az mireaktív formába kerülne már kint is van mind...)
Nem tudom milyen a gyerekorvosotok, de ha mindenáron a sós dehidráló oldatot erölteti, akkor nem nagyon látott még gyereket "működés közben" közelről, szerintem nincs gyerek aki azt megissza.
A kólát hányás esetére írtam, nem hasmenés ellen. Ha már nem hány, akkor igyon ami jólesik, egyen a szokásosnál sósabb levest, banánt, amivel lehet az elveszített káliumot is pótolni a só mellett.
Hányásra a cola a tuti, akárhogy is néz a dokitok, de ha nem hallgatsz a tanácsra, akkor nem értem, miért írsz... akkor csak azt csináld, amit a dokid mond.
Még mindig nem írtad meg, pedig kérdeztem a másikon is, hogy mi állt a leleten, milyen baktérium okozza? (Egyébként semmivel nem jobb mint a vírus, sőt...)
A pro-kid egy jó baci készítmény, ami a bélflórát hozza rendbe, de közel nem olyan gyors és hatásos, mint egy hasfogó.
Hasfogó mellé pluszba szokták ajánlani kiegészítő kezelésként, hogy a bélflórát rendbehozza, de ameddig megy a hasa, addig ugyanúgy ürül a szervezetéből, hisz nincs még ideje hatni se, "dolgozni" kezedni.
Ha a smecta sem hatott és a Dokidtól nem kaptál számodra használható infót, és nagyo idegesít a dolog, akkor vidd el ügyeletre.
Amíg nem hány újra és tud inni, enni, addig nagyon kicsi az esély, hogy kiszáradna.
Egyen babánt, csokit, mindent ami hasfogó!
További ajánlott fórumok:
- Vizes hasmenésre milyen diétát javasoltok?
- 2 éves kislányomnak hasmenésre
- Fiam hasmenésre Normaflore-t és Smecta-t kapott. Mennyi idő míg hat szerintetek?
- Hipp Ors 200 készítményt kaptak hasmenésre a kisbabák, 50ml/testtömegkg-ot kell nekik beadni! A babák 9 kilósak, mennyit kell beadni nekik?
- Ez a Himalája só rózsaszín granulátum ehető?
- 1,5 éves perzsa cicámnak folyamatosan a szeménél és a szájánál fekete granulátum keletkezik amit ha leszedek sebesedik. Mi lehet ez?